reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Pomysł dobry, ale czy ogarnę?[emoji85] może zamiast w postach najpierw pisać w tej tabelce z excela imiona? tych, których tam nie ma to mogą pisać bezpośrednio tutaj i uzupełnię[emoji5]

Może być prezes Kajetan[emoji5] a czy brał kiedyś pod uwagę, że na świecie bedziemy mieć prezydenta USA Donalda??[emoji23] bo jak oglądałam bajkę to bym nigdy na to nie wpadła, a popatrz.... Liczy się siła przebicia [emoji38]

Mój młodszy na prwno będzie spał z nami w pokoju, w swoim łóżeczku [emoji106] normalnie w naszej sypialni, gdzie ma tylko komodę i szafę na ciuchy. Swojego pokoju na razie nie ma. W przyszłości planuję albo go do starszaka dać- ma naprawdę duży pokój, albo zostawić u nas, a my się wyniesiemy do salonu... Ale jest dużo planów, być moze nawet uda nam sie kupić nowe mieszkanie- czy dom to wtedy też wszystko sie zmieni. Tak jest plan na najbliższe miesiące [emoji106] I z doświadczenia wiem, że jak mam łóżeczko blisko łóżka, to czasami wystarczy jak sie dziecko wybudza tylko pogłaskać po rączce albo buzi i dalej spi, nie trzeba nosić ani nic. Ja swojego nie nosiłam, nie lulalam.. Wiedziałam, że do pracy wrócę po 5 miesiącach plus urlop i nie chciałam go przyzwyczajać do czegoś, czego pózniej będę musiała szybko odzwyczajać [emoji23]

Kciuki za wizytę!

Ja już od dawna mocz wożę z paru godzin [emoji23] w nocy chodzę tak dwa razy siusiu, jak wiem, że będę pobierać próbkę, to wieczorem mega ograniczam picie i idę raz siusiu, koło 2-3 (bo kładę sie koło 24) i pózniej staram się wytrzymać do 7, czyli 4godziny... nie dam rady inaczej.. Ale mocz nie jest rozwodniony, widzę po kolorze, że taki nocny. I jest dobrze [emoji106]
Nie ma szans żebym wytrzymała 8 godzin... chyba bym umarła z bólu [emoji53]

Ojej, a jakie koszmary ci się śniły? Jakieś potwory???[emoji33]
a daj spokój, szkoda gadać, i potwory mi się śniły i śmierć i inne głupoty. Niby spałam prawie całą noc, ale przez te sny jestem jakaś mocno zmęczona.

Dita, padlam ;) powiem mu to ;))

Dzięki dziewczyny jestescie świetne! Kazde rozwiązanie i tak będzie najlepsze dla nas mam ;)

Maly Kajtek/Olus mnie kopię, siedzę pod gabinetem, odstawienie do przedszkola "starszaka" było tragiczne, nie wiem czy ja to wytrzymam.
A tymczasem to my, przedstawiamy sie ;)
Musisz być twarda, dzieci są mądrzejsze jak ładniejsze. Starszak doskonale wie w jaki sposób na Ciebie wpłynąć. Zuzia płakała 2-3 miesiące, a Antoś dużo dłużej. Ale Wiem, ze płacz był tylko na korytarzu, taka scena przede mną, może się uda i zabiorę dziecko do domu. Z tym, że ja jestem z tych upartych i doskonale wiem, że krzywda się im nie działa. Będzie dobrze, jak synio zobaczy, że nie ustąpisz to da sobie spokój i będzie dobrze. Na początku można dziecko odbierać wcześniej przedszkola-przyzwyczajać je stopniowo do nowej sytuacji. Z tygodnia na tydzień wydłużać te godziny do zaplanowanego czasu. Trzymam kciuki za Twoją asertywność :)

reklama
@majacyr zostało nam 2 miesiące. Jest jeszcze jedna mamusia co ma termin na 13 listopada, ale nie pamiętam...a może nie jedna a więcej :) 2 miesiące, jak ten czas leci....AAAA...już niedługo będzie nas w rodzinie o jedną osóbkę więcej :)

Jak urodziłam Antosia, to wracając ze szpitala do domu mieliśmy mały upominek od Antosia dla Zuzi, takie "wkupne" :) Teraz też planuję kupić dla starszych dzieci jakieś drobiazgi od młodszego brata. Zastanawiałyście się nad takim rozwiązaniem dla swoich starszych pociech?

Za pierwszym razem kiedy zostałam mamą Nikodem był z nami w sypialni ale w swoim łóżeczku od początku był odkładany i dzięki temu nie było problemu ze spaniem;) teraz też mam taki zamiar niestety bede z dziecmi w jednym pokoju ale Nikodem ma swoja czesć ja swoją i dla dzidziusia też wygospodarowałam miejsce. Boje sie że nikoś bedzie sie budził wiec okaże sie w tracie ale chce by dzidzia spala osobno
U mojej siostry chłopaki są w jednym pokoju, jeden ma lat 8 a drugi rok i starszy śpi jak zabity jak młody placze, a siostra słyszy przez dwie pary zamkniętych drzwi, więc może nie będzie tak źle ;)

Witam dziewczyny Ja zaliczylam wczoraj szpital skurcze przez 3 godziny co 3 minuty przebadali mnie od stóp do głów byłam tam 5 godziny
I mnie wypuścili bo szyjka 4 cm i się nie skraca a skurcze wkoncu się wyciszyly za w sobotę jadę na ktg
Zrobili mi 3 razy usg dopochwowe 1 normalnie badanie szyjki i 2 razy ktg
Mała warzy 1650 g

Na tyle co wyczytałam to raczej się nie będę decydować. Ogólnie idea super, ale realistycznie ponoć nawet jeśli dziecko zachoruje taka ilość jaka jest pobrana raczej nie wystarcza do leczenia. Jakoś nie jestem przekonana na ten moment.
No właśnie jak się wczytać w ten temat to okazuje się, że to ładny marketing i gra na uczuciach. Na razie mało może pomóc ale za kilkanaście lat możesz człowieku żałować. Lepiej by było, gdyby taka krew była do publicznego banku oddalwana i dostępna dla potrzebujących. Większa przydatność i skuteczność. Podobno tak jest w Holandii. U nas jest to biznes.
Też raczej się nie zdecyduje.

Dzień dobry. Nie pisałam, bo nie chciałam panikować, ale dłużej nie mogę. Moja Lenka od początku tygodnia bardzo mało się rusza.... wcześniej była bardziej aktywna. Teraz są to pojedyńcze kopnięcia. Jeszcze w weekend potrafiła szaleć i mocno kopać. Jutro przyjmuje moja pani ginekolog. Dziewczyny, panikuje? Czy lepiej iść sprawdzić....

Dita, padlam ;) powiem mu to ;))

Dzięki dziewczyny jestescie świetne! Kazde rozwiązanie i tak będzie najlepsze dla nas mam ;)

Maly Kajtek/Olus mnie kopię, siedzę pod gabinetem, odstawienie do przedszkola "starszaka" było tragiczne, nie wiem czy ja to wytrzymam.
A tymczasem to my, przedstawiamy sie ;)

Śliczny brzuszek [emoji5][emoji106]

@majacyr zostało nam 2 miesiące. Jest jeszcze jedna mamusia co ma termin na 13 listopada, ale nie pamiętam...a może nie jedna a więcej :) 2 miesiące, jak ten czas leci....AAAA...już niedługo będzie nas w rodzinie o jedną osóbkę więcej :)

Jak urodziłam Antosia, to wracając ze szpitala do domu mieliśmy mały upominek od Antosia dla Zuzi, takie "wkupne" :) Teraz też planuję kupić dla starszych dzieci jakieś drobiazgi od młodszego brata. Zastanawiałyście się nad takim rozwiązaniem dla swoich starszych pociech?
Nie myślałam o tym, ale dzięki za pomysł! Chyba skorzystam [emoji847]

U mojej siostry chłopaki są w jednym pokoju, jeden ma lat 8 a drugi rok i starszy śpi jak zabity jak młody placze, a siostra słyszy przez dwie pary zamkniętych drzwi, więc może nie będzie tak źle ;)

Haha ja już kiedyś pisałam o tym, że dużo zależy od charakteru dziecka - czy lubi spać [emoji106]i jak twardo spi, a niekoniecznie od talentów wychowawczych rodziców [emoji23] moja siostra zawsze spała jak kamień [emoji33] mogli nas obrabować i podpalić dom, a ona by sie nie obudziła [emoji85]ja dobrze śpię, ale burza czy jak ktoś rozmawia czy dźwięki inne niż zwykle zawsze mnie obudzą[emoji38]

Mamusie A co myślicie o bankach krwi pepowinowej? Będziecie deponowac?

Nie. Kiedyś o tym czytałam i na tę chwilę wg mnie to strata pieniędzy.

Witam dziewczyny Ja zaliczylam wczoraj szpital skurcze przez 3 godziny co 3 minuty przebadali mnie od stóp do głów byłam tam 5 godziny
I mnie wypuścili bo szyjka 4 cm i się nie skraca a skurcze wkoncu się wyciszyly za w sobotę jadę na ktg
Zrobili mi 3 razy usg dopochwowe 1 normalnie badanie szyjki i 2 razy ktg
Mała warzy 1650 g

Jeju ☹️ współczuję bardzo.. co to zaczyna sie u nas dziać... jakieś skurcze, skracanie szyjek... dobrze, że szyjka trzyma mocno. Moze taka twoja natura, że masz te skurcze. A jak je odczuwałas? Jak twardnienia brzucha z bólem?
Super, że malutka rośnie [emoji8]

reklama
Dzień dobry. Nie pisałam, bo nie chciałam panikować, ale dłużej nie mogę. Moja Lenka od początku tygodnia bardzo mało się rusza.... wcześniej była bardziej aktywna. Teraz są to pojedyńcze kopnięcia. Jeszcze w weekend potrafiła szaleć i mocno kopać. Jutro przyjmuje moja pani ginekolog. Dziewczyny, panikuje? Czy lepiej iść sprawdzić....
Zawsze dla własnego spokoju lepiej jechać sprawdzić. Czy u swojego ginekologa czy nawet w szpitalu :)
Po co masz się denerwować, że coś się dzieje :)

Do góry