reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

@Ewelina1406 moja gin mówi, że zawsze jak mam wątpliwości, to iść sprawdzić. Ale może mała wkroczyła w jakiś nowy etap, ja też co jakiś czas zauważam inne, nowe zachowanie u swojej. Teraz jak kopie i się wierci to raczej wieczorem, w dzień to są takie przesuwania nóżkami albo wypinanie się, bo rękami to mi w kroczu grzebie:) Ma częste czkawki, wczoraj nawet zauważyłam coś jakby "oddychanie", nie wiem czy to jakaś moja żyła, czy u niej było widać tętno? Nie wiem czy to możliwe.
Na pewno u Ciebie wszystko jest ok, ale sprawdzić mamy prawo jak coś niepokoi.

Ja jedną paczkę dostałam, a już koszyk znowu zapełniony xD Ale tym razem zamówię jakoś w połowie października, bo to już takie nieszpitalne rzeczy:)

Wczoraj nie wiem co mnie podkusiło robić barszcz z uszkami xD Przynajmniej mój K był zadowolony xD Ale stać nie dałam rady nad nimi, nie wiem jak ja będę prasować rzeczy. Chciałabym już to mieć z głowy, ale czekam aż mi malowanie zrobią i umeblujemy tak jak już ma być z meblami dzidzi... Ja już czuję jakąś presję czasu. Co do imion to chyba będzie Pola:) Ja chciałam Liliana, mój chciał Aurelia, ale żadne nie chciało ustąpić xD

no to mi właśnie teraz grzebie tam na dole i czasem aż się zginam a najlepsze jak zaczyna kiedy jadę autem ..ani zmienić pozycji ani nic :oo:... leżenie pomaga bo stanie napewno Nie ...:unsure:heh

pozAtym wczoraj już nie tyle co siare ..przezroczysty płyn ale żółte mleczko zauważyłam przy tym przybieraniu ... myślę że to normalne ale i tak lekarkę poinformuje LOL

@Koziunia ładne zapasy:))

reklama
A co myślicie o czymś takim ? [emoji4] Jakieś opinie, za, przeciw ?
Miłego popołudnia wszystkim [emoji8]Zobacz załącznik 897536
Brak wiedzy, nawet nie wiem co to za urządzenie [emoji4]

W przyszłym tygodniu mam zamiar poprać wszystko i poprasować. Ale jakoś mnie to przeraża. Później spakuje torbę do szpitala.

Mamusie A co myślicie o bankach krwi pepowinowej? Będziecie deponowac?

Trochę za drogi interes na trzymanie, powiedzmy, dla siebie.
Chciałam oddać za darmo. Ale jeszcze się zastanawiam, bo jak ktoś potrzebuje to nie ma żadnych dofinansowań, ani nic i rodzice płacą za to horendalne pieniądze, a bank dostaje to za darmo od kobiet [emoji85] więc robią na tym niezły biznes.

@Kacprysiowo jest oddzielny wątek o spaniu.
U nas w pokoju młody będzie miał kącik i spokojnie myślę damy radę.
Ja z racji wieku i braku sił(czytaj lenistwo) będę pewnie pół nocy z młodym spała.
Swego czasu przez 8 lat mieszkaliśmy na wynajętej kawalerce z trójką dzieci i zarówno ja jak i dzieci wspominamy ten czas najlepiej.

@Paulianna89 ja 5x w ciągu dzisiejszej nocy byłam w wc.
Nie zamierzam powstrzymywać bo to nie zdrowe, a jak ma wyjść coś w moczu to wyjdzie i po 2 godzinach niesikania tak mi Pani w labo powiedziała.

@Mama Zuzi i Antosia ja też miałam koszmary, że byłam w szpitalu i poślizgnęłam się i na tyłek z impetem rąbnęłam. Miałam wielkiego siniaka i nie mogłam chodzić.
To mnie na wózek wzięli i wozili ale nikt nie chciał zrobić usg.
Dopiero jak poczułam ruchy to się uspokoiłam i obudziłam, bo młody miał poranny trening.
Od kilku dni śnią mi się koszmary.

A jak się czujesz?
Ja to odliczam aby się poturlać do 37tc.
Ja też planuje coś kupić każdemu z dzieci, ale o ile młodszej wiem co, o tyle 17latce i 20 latkowi nie wiem?
Synowi to może jakiś komputerowy gadżet, bo on informatyk. A dla 17latki może zamówię książkę Szustaka?!

@Naan34 nie będę deponowała krwi pępowinowej.
Finansowo nie dam rady.

@Weronikakrz dobrze, że szyjka się nie skraca.
Dużo zdrówka i odpoczywaj ile możesz.
Mała ma ładną wagę.

@Ewelina1406 może się mała przekręciła? Trudno powiedzieć.
Mój w porównaniu do dzieci z forum to ogólnie sporo mniej się rusza, ale każde dziecko jest inne.
Ale jak się denerwujesz to lepiej sprawdzić.

@Kacprysiowo musisz przeczekać. Z dnia na dzień z przedszkolakiem będzie lepiej.

Maluch pięknie rośnie i wszystko ok.
Oby tak dalej.

Ewela miałam nawilżacz i cudownie się sprawdzał ale mi się spalił, na okres grzewczy napewno kupię ale jeszcze nie wiem jaki. Ten wygladawna na fajny

Dzieks dziewczyny ;)
Używałaś go przy dziecku? Bo właśnie czytałam że to dobra i praktyczna rzecz jest , jeszcze do tego się świeci ładnie i można kolor ustawić i olejki specjalne wlać żeby pachniało i tak właśnie się zastanawiam.. Chciałam koniecznie opini kogoś kto używał takiego (czy innego ale nawilżacza wlasnie) przy dziecku w pokoiku, czy to był by udany zakup bo trochę kosztuje i nie chce wydać kasę jeśli to tylko jakiś mój wymysł [emoji28]

Dzięki dziewczyny za miłe słowa pytałam jej dlaczego tak mam stwierdziła że to już 3 a raczej 4 ciąża bo jedną poronilam w 14 tygodniu i jednak jest wszystko rozciągnięte i dlatego tak się spina i ćwiczy naprawdę mnie tam przyjęli bardzo miło i na koniec mi powiedziała taka asystentka ginekologa że my jesteśmy tu dla was i lepiej zadzwonić raz za dużo jak raz za mało
Dziś mnie nic nieboli a i mała chyba odsypia bo mało się rusza obstawiamy datę urodzenia małej zobaczymy komu się sprawdzi mąż obstawia 4 listopada ja 29 października a moja mama że dzień przed lub dzień po moich urodzinach a mam 18 października

Używałaś go przy dziecku? Bo właśnie czytałam że to dobra i praktyczna rzecz jest , jeszcze do tego się świeci ładnie i można kolor ustawić i olejki specjalne wlać żeby pachniało i tak właśnie się zastanawiam.. Chciałam koniecznie opini kogoś kto używał takiego (czy innego ale nawilżacza wlasnie) przy dziecku w pokoiku, czy to był by udany zakup bo trochę kosztuje i nie chce wydać kasę jeśli to tylko jakiś mój wymysł [emoji28]
Ja uzywalam w sezonie grzewczym i faktycznie dawal rade i podnosil wilgotność powietrza, bo u nas zima to wilgotność na poziomie dwudziestu kilku procent jest

reklama
Do góry