reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Majacyr dlaczego dużo leżysz?

Ewelina mnie też ostatnio głową pobolewa, czasem samo mija ale tez czasem ratuje się apapem.

Kurcze opilam się tej żurawiny i mnie ciągle goni do wc...
Leżę bo muszę, w sumie od 6tc z małymi przerwami.
Jak tylko więcej chodzę to mam skurcze i plamienia. No i ostatnio skróciła się szyjka, więc tą ciążę mam leżącą.
Oby jeszcze 6 tygodni do 37tc wytrzymać i będę powoli chodzić.

Żurawina tak działa, że przefiltruje Ci trochę nerki.

Wczoraj wzięłam apap jeden i pomoglo, ale tylko na troche. Dzis jakos samo z siebie mniej boli. Ja to sie tez nie wysypiam, bo wstaje po 10 razy to co za spanie takie jak ciągiem czlowiek nie spi chociaż kilku godzin. Moze i od tego mnie boli. A cisnienie mierzylas?
Ciśnienie całą ciążę mam niskie..

Co do głupich komentarzy to nie wiem jak można nie ugryźć się w język ;p ja tam zawsze powtarzam, że jak się komuś coś nie podoba to niech nie patrzy ;)
Mi jeszcze nie zdażyło się, żeby ktoś coś uszczypliwego, negatywnego powiedział. Raczej wszyscy chwalą, że super wyglądam... co najwyżej mówią, że obalam mity, że córka urodę odbiera... zresztą sama twierdzę, że np. cerę mam dużo lepszą.
Jedyne co to mój Mąż się śmieje, bo wszyscy chwalą, że dobrze wyglądam, że mi ciąża służy, mogę dzieci rodzić itp. A ja od 29 tygodnia znowu wymiotuje, tyle że wieczorami, całymi dniami mi się odbija i jest mi niedobrze i mam masę innych dolegliwości, tyle że ja po prostu szybko się do nich przyzwyczajam i zawsze tłumaczę sobie, że może być gorzej. Nie wiem jak to działa, ale np. od marca boli mnie kość ogonowa - bez przerwy, ale wiecie że ja już nawet zapominam czasem, że mi to dokucza... nie pamiętam jak było jak nie bolało, czasem jak akurat mam chwilę to pomyślę o tym i wtedy mi doskwiera, a tak to chyba już przywykłam. W sumie wymiotowała,do 20 tygodnia i miałam spokój kilka tygodni, a tera chyba momentami jest jeszcze gorzej, ale wszyscy myślą, że moja ciąża jest idealna ;p Jedynie mój Mąż i moja szwagierka wiedza, że tak nie jest, bo nie raz widzieli mnie w akcji toaletowej itp. A przez to, że nie narzekam i w sumie staram się nie pokazywać po sobie, że jest coś nie tak to wszyscy myślą, że jestem stworzona do rodzenia dzieci ;p Biorąc pod uwagę, że w pracy powiedziałam o ciąży w 5tym miesiącu, a nie raz wymiotowałam nawet w pracy i nikt nic nie podejrzewał, to chyba dobrze idzie mi ukrywanie gorszego samopoczucia ;p

Oddałam dzisiaj nasz wózek innym rodzicom... zadzwoniła Pani ze sklepu, że nasz wózek już jest, ale komuś wcześniej trochę urodziło się dziecko i chcieliby dokładnie ten wózek, a ma zaznaczone, że chcemy odebrać w październiku i czy może sprzedać nasz... a nam zamówić kolejny, który będzie za 3-5 tygodni. Zgodziłam się, mam nadzieję że nie będzie nam potrzebny wcześniej ;)
Bardzo dobrze zrobiłaś z tym wózkiem :-)

Też ciężko i palpitacje serca, ale jak już usiadłam w domu i teraz siedzę to się dobrze czuje. Więc nie mam pojęcia od czego to.. Już tak miałam ostatnio jak wyszłam to też jakby mi właśnie w udach nad kolanami odbierało nogi ale myślałam że to jednorazowo i wtedy zmęczona byłam, zresztą zle buty miałam.. Ale dziś i wyspana i się dobrze czułam, i mówię co 100 metrów, i tak mi ciężko że aż to dziwne.. wyszłam na 30 minut, wróciłam po 2 godzinach i to bardzo ledwo.... Można wręcz powiedzieć że się czołgałam do domu.. [emoji17]

mam podobnie..ze szkoły wybrałam się szybko z synem do banku zrealizować czek. jakieś 250m...ledwo doszłam a wrócić to już też jak zardzewiały robot! brzuch twardy... ciągnie wszystko w dol ... porażka bez lawki
wszystko jest pięknie ładnie kiedy nie musze chodzić ciągiem
a.ciagnelo cię jakby w dół??
choć z tym mdleniem to dziwne hmm

Gratuluje zdrowego, coraz większego synka [emoji106] mój w podobnym tygodniu miał podobna wagę, bo 1810, to idziemy prawie łeb w łeb [emoji123][emoji8]
Ach ta radość po wizycie i szczęście, że wszystko w porządku [emoji16]

Kurde, może przejdź się z tym do jakiegoś lekarza? Ja normalnie chodzę, i to w butach na obcasach, a pojutrze kończę 32 tydzień i zaczynam 33... Nie wiem czy to normalne, warto byłoby sprawdzić [emoji848]

moim zdaniem i tez tak bywa choć porozmawiać z lekarzem warto jak najbardziej..nie każda kobieta w ciąży chodzi normalnie hehe i jeszcze na obcasach..to chyba zależy jak się ten ciężar rozkłada i co ciąży najbardziej na całe.cialo.. mi ciąży brzuch..i jako dzieciak .mozE jak leży. czy nie uciska itd :errr: a obcasy uwielbiam ale przy moim trzymaniu równowagi. bólu pleców i co 10m lawka tym bardziej ryzykować nie będę :shocked2::-D

Co do głupich komentarzy to nie wiem jak można nie ugryźć się w język ;p ja tam zawsze powtarzam, że jak się komuś coś nie podoba to niech nie patrzy ;)
Mi jeszcze nie zdażyło się, żeby ktoś coś uszczypliwego, negatywnego powiedział. Raczej wszyscy chwalą, że super wyglądam... co najwyżej mówią, że obalam mity, że córka urodę odbiera... zresztą sama twierdzę, że np. cerę mam dużo lepszą.
Jedyne co to mój Mąż się śmieje, bo wszyscy chwalą, że dobrze wyglądam, że mi ciąża służy, mogę dzieci rodzić itp. A ja od 29 tygodnia znowu wymiotuje, tyle że wieczorami, całymi dniami mi się odbija i jest mi niedobrze i mam masę innych dolegliwości, tyle że ja po prostu szybko się do nich przyzwyczajam i zawsze tłumaczę sobie, że może być gorzej. Nie wiem jak to działa, ale np. od marca boli mnie kość ogonowa - bez przerwy, ale wiecie że ja już nawet zapominam czasem, że mi to dokucza... nie pamiętam jak było jak nie bolało, czasem jak akurat mam chwilę to pomyślę o tym i wtedy mi doskwiera, a tak to chyba już przywykłam. W sumie wymiotowała,do 20 tygodnia i miałam spokój kilka tygodni, a tera chyba momentami jest jeszcze gorzej, ale wszyscy myślą, że moja ciąża jest idealna ;p Jedynie mój Mąż i moja szwagierka wiedza, że tak nie jest, bo nie raz widzieli mnie w akcji toaletowej itp. A przez to, że nie narzekam i w sumie staram się nie pokazywać po sobie, że jest coś nie tak to wszyscy myślą, że jestem stworzona do rodzenia dzieci ;p Biorąc pod uwagę, że w pracy powiedziałam o ciąży w 5tym miesiącu, a nie raz wymiotowałam nawet w pracy i nikt nic nie podejrzewał, to chyba dobrze idzie mi ukrywanie gorszego samopoczucia ;p

Oddałam dzisiaj nasz wózek innym rodzicom... zadzwoniła Pani ze sklepu, że nasz wózek już jest, ale komuś wcześniej trochę urodziło się dziecko i chcieliby dokładnie ten wózek, a ma zaznaczone, że chcemy odebrać w październiku i czy może sprzedać nasz... a nam zamówić kolejny, który będzie za 3-5 tygodni. Zgodziłam się, mam nadzieję że nie będzie nam potrzebny wcześniej ;)

ja z moim brzuchem chocbym chciała.to do 5 miesiąca ukryć bym nie ukryła :-D:-D ha
ludzie chwala ze ciaza ci sluzy bo zgrabny brzusio który dopiero zaczęło wypychac i zapewne sprawna w 100% a to jak się czułaś czy czujesz od środka to nie wiedza:yes::-D choć to to już mało istotne bo tu się o figurę rozchodzi hi
kochana a jak się czujesz w nocy??

mi ciąża nie sluzy choć uwazaja tez że sluzy bo że tylko w brzuszek poszło LOl
dobra ..plecki mam czyste . zero krostek:p
ale za to a niepełnospraw już od 23tyg super:

zgaga mnie właśnie męczy.........:frown:

reklama
No i w sobote mam usg w końcu
Już sie nie moge doczekać... Ale też zaczynam sie niepokoić.
Powiedzcie mi o roczny macierzyński to trzeba po porodzie jakiś wniosek składać gdzie u kogo i kto mi da druk

Tak, składasz wniosek u pracodawcy, powinni mieć gotowe druki [emoji4] i idziesz tylko z aktem urodzenia dziecka i wnioskiem do pracy.

Do góry