Ja od jednej pani w banku uslyszalam, ze moj brzuch wyglada jakby 2 dzidziusie w srodku byly padlam. Powiedzialam, ze dzidzius jest jeden a reszta to zapasy na zimeW ogóle uważam, że dopierniczanie się do wagi ciężarnej czy takie właśnie „zbędne” komentarze dają ludzie, często niestety kobiety, które mają kompleksy albo są złośliwe i po prostu szukają dziury w całym... mnie rzadko kto pyta ile przytyłam, częściej mi mówią, że mam mały-duży brzuch ... bo niektórzy mówią, że mam mały, a niektórzy, że duży i potrafię to usłyszeć jednocześnie jednego dnia [emoji23] cóż, brzuch mam jak w ciąży, tyję jakbym w ciąży była... No ogólnie raczej..... jestem w ciąży [emoji85]
@kasia98
Ale masz paskudną teściowa... naprawdę współczuję[emoji853] taka typowa teściowa z kawałów... Szkoda, że nie masz jak się od niej odciąć.. ale chociaż ją ignoruj i puszczaj mimo uszu co gada... Jednym uchem wpływa, drugim wypływa [emoji5]
reklama
maksimas
Fanka BB :)
No to trafila Ci sie tesciowa!!! Nie zwracaj na nia uwagi. I tak podziwiam Cie, ze z takim spokojem znosisz jej uwagi. Znajac siebie to bym sie jej odgryzala. To Twoje cialo i twoje kilogramy a jej nic do tego. Wszystkie waga zajmiemy sie po porodzie. Teraz najwazniejsze bysmy szczesliwie donosily nasze szkrabyTo tak jak moja teściowa .. Przed ciążą ważyłam 43 kg więc niedowaga a ta mi wiecznie liczy kg i dopieprza . Nie zapomne jak przed ostatnio byłam u gina i tradycyjnie pyta ile przytyłam , ja mówię że 3kg a ona z takim przesadnym tonem : aż trzy?? ( bo miałam do tamtej pory 2 kg na miesiąc)
Wgl się dziwie jak można ciężarnej kg liczyć , żeby chociaż sama miała figure modelki a do tego to jej daleko.. Albo co chwile niby przypadkiem mi donosiła co wsiowe Grażyny mówią ; przed tem jak patyk a tu teraz taka baba ( tu rozkłada łapska na metr)
Nie ukrywam , po którejś takiej uwadze chciało mi się wyć po prostu tak mi było przykro. I nie ukrywam że przez to też mam coraz więcej kompleksów chociaż staram się z tym walczyć.
Od początku przytyłam 9 kg , najbardziej widać po udach ale co z tego .. na pewne rzeczy nie ma się wpływu
Ja od jednej pani w banku uslyszalam, ze moj brzuch wyglada jakby 2 dzidziusie w srodku byly padlam. Powiedzialam, ze dzidzius jest jeden a reszta to zapasy na zime
Haha padłam!!!! [emoji23] ale jej powiedziałaś [emoji23]a pani nie mała zapasów na zimę własnych? Często te co krytykują same wyglądają jak w ciazy... a w niej nie są[emoji33]
Jakos troche podminowana bylam, bo na poczcie kupa ludzi, w banku tez, kazdy wzrok w druga strone ode mnie odwracal zebym sie czasem nie wepchnela w kolejke i jakos riposta mi sama przyszla na jezyk nie, akurat Pani byla bez zapasowHaha padłam!!!! [emoji23] ale jej powiedziałaś [emoji23]a pani nie mała zapasów na zimę własnych? Często te co krytykują same wyglądają jak w ciazy... a w niej nie są[emoji33]
Masakra z tymi uwagami... Ja jak nie byłam w ciąży to nigdy w życiu by mi nie przyszło na myśl żeby komentować wagę kogolowiek w ciąży, czy nie w ciąży, ogólnie nie wiem dlaczego ludzie przypisują sobie takie prawo. To tak jak z karmieniem, karmisz własne dziecko, a nagle cały świat uważa, że powinien Ci powiedzieć co myśli o sposobie karmienia, co możesz jeść, co pić, jak trzymać, no masakra... Już się boję, bo jakoś ostatnio łatwo się irytuję i takie sytuacje mogą skończyć się nieprzyjemnie.
Masakra z tymi uwagami... Ja jak nie byłam w ciąży to nigdy w życiu by mi nie przyszło na myśl żeby komentować wagę kogolowiek w ciąży, czy nie w ciąży, ogólnie nie wiem dlaczego ludzie przypisują sobie takie prawo. To tak jak z karmieniem, karmisz własne dziecko, a nagle cały świat uważa, że powinien Ci powiedzieć co myśli o sposobie karmienia, co możesz jeść, co pić, jak trzymać, no masakra... Już się boję, bo jakoś ostatnio łatwo się irytuję i takie sytuacje mogą skończyć się nieprzyjemnie.
Dokładnie! Najpierw w ciąży komentarze o brzuchu, wadze i czy wyglada sie ładnie albo niekorzystnie... pózniej jak karmisz i jak powinnaś, i rady dotyczące rozszerzania diety, pózniej czy idzie do żłobka czy nie- krzywdzisz, że idzie albo źle robisz, bo nie idzie [emoji86] ubierasz za ciepło albo za lekko, a tak w ogole to twoje dziecko słabo sie rozwija, bo ma 8 miesięcy i jeszcze nie chodzi[emoji23][emoji85]a w wieku 16m-cy nie zna biedny angielskiego! Co za niedbalstwo [emoji23][emoji85][emoji33][emoji23][emoji23][emoji23]
Hej dziewczyny. Jestem już po wizycie. Było bardzo duże opóźnienie no ale trudno. Same dobre wieści. Iga już odwróciła się główką w dół. Nie mam pojęcia kiedy to zrobiła bo nie czułam tego momentu. Na usg nie pokazała buźki bo jest skierowana w stronę mojego kręgosłupa. Waży 1742g.
Lekarz zrobił mi usg III trymestru. Powiem Wam, że opis wd mnie bardzo skromny. W I i II trymestrze opis mam na całą stronę. Różne wymiary itd. a tu tak skromnie.
Następna wizytę mam za 2 tygodnie i teraz już będę tak częste.
Dalej czuje się słabo.
Co do wagi to u mnie 9 kilo na plusie.
Każdy kto komentuje wygląd ciężarnej ma bardzo złe maniery. To tylko świadectwo dla otoczenia, że osoba komentując jest debilem i tyle w temacie.
Lekarz zrobił mi usg III trymestru. Powiem Wam, że opis wd mnie bardzo skromny. W I i II trymestrze opis mam na całą stronę. Różne wymiary itd. a tu tak skromnie.
Dalej czuje się słabo.
Każdy kto komentuje wygląd ciężarnej ma bardzo złe maniery. To tylko świadectwo dla otoczenia, że osoba komentując jest debilem i tyle w temacie.
Weronika00
Z tym, że ja startowałam z 72kg przy wzroście 160cm, więc już z nadwyżką niestetyWitam, u mnie podobnie, już 14 kg na plusie (start od 53 kg). I wcale się tym nie przejmuję, jeśli się karmi naturalnie to waga leci potem na łeb na szyję w dół.
Mirakulum
Jakie odlotowe guziczki!!!i pewnie takie nieduże są[emoji7]
Tak szczerze to myślałam, że właśnie ten otulacz z minky wezmę... bo liczę. że w październiku urodzę, i to jeszcze ciepło w miarę moze być, a pod spod to pajacyk cieplejszy, ale nie za ciepły... to tylko przejście do auta.
Ale sie zobaczy... Może urodzę w listopadzie, sypnie śniegiem, temperatura spadnie i będę potrzebowała tego z futerkiem [emoji23]
Plany mogę mieć [emoji28]
W tydzień to już chyba więcej niż 100gr[emoji5] myślę, że spokojnie 200 każda... Ale ważne, żeby wszystko w porządku było [emoji106] fajnie, że cię przebadają wzdłuż i wszerz.
Ty się nie martw na zapas... jak z poprzednimi ciążami miałaś podobnie, to pewnie taka twoja uroda... Zresztą teraz na ponownym badaniu moze już być w normie [emoji106]
no też mnie tak lekarka uspokajała że bardziej uważa że to moja tendencja już taka i już ale zbadać zbadamy
i wiesz ...brzuszek co jakiś czas tylko mnie swędzi ciągnie także może wtedy kiedy jest wymianka tych wód bo to nigdy przecież nie jest tak samo..jeśli chodzi o ich poziom .. one się wymieniają . dzidzia sika ..sama rośnie... pijee
Wazy 1,5 kg. Liczę ze nie będą nic spuszczali. Swoją droga same zaczęły mi się sączyć... jeszcze nie wiem co oni na to.
@Fili, dziękuje Ci - dzięki Tobie napisałam do sklepu, maja obie folie i dostałam rabat 5 proc, tj 100 zł zamówiłam już.
Gemini tez dzisiaj opłacę, chce mieć już to w domu. Wyszło prawie 700 zł ale połowa to aspirator, laktator i termometr - elektronika, wiec nie dziwi to. Chciałam wszystko kupić w jednym miejscu i się, przynajmniej o to, nie martwić .
sprawdzili że to wody oO
kciuki trzymam musi być dobrze !!!
Ja nie karmiłam a dwa miesiące po porodzie byłam -2kg do wagi sprzed ciąży [emoji23]
EJ weź uważaj..bo kobiety wszystkie bez wyjątków tak wezmą to do serca że zapomną o jednym istotnym fakcie...mianowicie o tym że nie każdy ma tak zajebisty metabolizm jak ty!
śmieje się
ale od tego kto jak się zmagał z wagą przed..jaką miał wyjściowke ..przyzwyczajenia zywieniowe ma duże znaczenie w temacie szybkiego gubienia po porodzie
Hej dziewczyny. Jestem już po wizycie. Było bardzo duże opóźnienie no ale trudno. Same dobre wieści. Iga już odwróciła się główką w dół. Nie mam pojęcia kiedy to zrobiła bo nie czułam tego momentu. Na usg nie pokazała buźki bo jest skierowana w stronę mojego kręgosłupa. Waży 1742g.
Dalej czuje się słabo.
piękne imie') i duża dziewczynka
a badal znów serduszko itd na tym to polegało??
ja mam 9kg na plusie a w pasie to już prawie 105cm ..gumka od spodni zaczyna mnie pić i robi się denerwująca choć spodnie są ok BMI 21 bylo
reklama
majacyr
Dziewczyny dziękuję za Wasze słowa pocieszenia, bo szczerze to ryczeć mi się chciało.
No wiem, że baletnicą nie jestem, ale mówić pacjentce prosto w gębę, że jest gruba to chamstwo.
Tym bardziej, że mam tendencję do tycia i staram się pilnować.
A ta nie znając mnie ocenia.
W dupie z nią, ważne, że skierowanie mam.
@Naan34 gratuluję udanej wizyty i że Iga już taka duża [emoji7]
@kasia98 współczuję teściowej, niech spojrzy na siebie.
@Fili tak nadal się drapie.
Niestety w nocy tego nie kontroluje i mam rano rany normalnie i strupy.
Wyniki kwasów mam w normie, więc to na szczęście nie cholestaza.
No wiem, że baletnicą nie jestem, ale mówić pacjentce prosto w gębę, że jest gruba to chamstwo.
Tym bardziej, że mam tendencję do tycia i staram się pilnować.
A ta nie znając mnie ocenia.
W dupie z nią, ważne, że skierowanie mam.
@Naan34 gratuluję udanej wizyty i że Iga już taka duża [emoji7]
@kasia98 współczuję teściowej, niech spojrzy na siebie.
@Fili tak nadal się drapie.
Niestety w nocy tego nie kontroluje i mam rano rany normalnie i strupy.
Wyniki kwasów mam w normie, więc to na szczęście nie cholestaza.