reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

azamamew mnie tez sie plakac chce 12 tygodni do porodu a ja mam tyle stresow nerwow i wszytkiego czlowiek ma dosc. Maz mi pomaga jak przyjdzie do domu ale zal mi go tez narobi sie w robocie jeszcze syna ogarnia i za mnie nie ktore rzeczy robi [emoji21][emoji21] ale dzien poprostu zalamka [emoji21][emoji21]

reklama
azamamew mnie tez sie plakac chce 12 tygodni do porodu a ja mam tyle stresow nerwow i wszytkiego czlowiek ma dosc. Maz mi pomaga jak przyjdzie do domu ale zal mi go tez narobi sie w robocie jeszcze syna ogarnia i za mnie nie ktore rzeczy robi [emoji21][emoji21] ale dzien poprostu zalamka [emoji21][emoji21]
Dlatego włączyłam film Tully, oglądałaś? Mnie też dużo mąż pomaga, na wieczór stwierdził dziś już wieczorem on się córką zajmie, ale nadspodziewanie bardzo szybko usnęła.

To tak jak moja teściowa .. Przed ciążą ważyłam 43 kg więc niedowaga a ta mi wiecznie liczy kg i dopieprza . Nie zapomne jak przed ostatnio byłam u gina i tradycyjnie pyta ile przytyłam , ja mówię że 3kg a ona z takim przesadnym tonem : aż trzy?? ( bo miałam do tamtej pory 2 kg na miesiąc)
Wgl się dziwie jak można ciężarnej kg liczyć , żeby chociaż sama miała figure modelki a do tego to jej daleko.. Albo co chwile niby przypadkiem mi donosiła co wsiowe Grażyny mówią ; przed tem jak patyk a tu teraz taka baba ( tu rozkłada łapska na metr) :errr:
Nie ukrywam , po którejś takiej uwadze chciało mi się wyć po prostu tak mi było przykro. I nie ukrywam że przez to też mam coraz więcej kompleksów chociaż staram się z tym walczyć.
Od początku przytyłam 9 kg , najbardziej widać po udach ale co z tego .. na pewne rzeczy nie ma się wpływu:blink:
Kochana musisz jej odpysknąć albo naucz się puszczać te komentarze mimo uszu bo to może źle na Ciebie wpłynąć. Jesteś w ciąży i hormony powodują różne stany emocjonalne, tak samo jest po porodzie.
Mi bratowa powiedziała że zaczynam wyglądać jak chomik. No myślałam, że ją rozszarpie. Ale to równa babka i wiedziałam, że nie miała nic złego na myśli. Mimo wszystko zrobiło mi się przykro i trochę się mężowi żaliłam. Później powiedziałam jej co myślę na ten temat i ze wszystkiego się śmiałyśmy.

a badal znów serduszko itd na tym to polegało??

Coś tam mierzył ale nie mówił co. Słuchał serca i patrzył na przeplywy. Na poprzednich badaniach był opis i wymiar np kości. Tu info że serce bije 140/min, pomiary biometryczne odpowiadają 31 tc i są zgodne z czasem zatrzymania okresu. Łożysko ok i ilość wód ok. Ocena przepływów ok wskaźnik CPR_>1.
Szczegóły pomiarów na zdjęciu. Tak jak teraz analizuje to chyba po prostu opis jest skromny ale te pomiary wszystkie robił. Chyba zwyczajnie brakuje mi podejścia mojego poprzedniego lekarza.

Najważniejsze, że wszystko w porządku [emoji5] Igunia rośnie, nabiera mocy[emoji123] jak nastrój? Lepszy?

Haha sama nie wiem jak to sie stało... podejrzewałam raka[emoji23][emoji85] hormony poporodowe [emoji85] teraz jestem 6 lat starsza, obawiam się, że tym razem będę musiała powalczyć o wagę... ale dam radę[emoji106] No i jestem bardzo pozytywnie nastawiona do kp, nie czuję takiej presji czy stresu z tego powodu, wiec jeśli kp jest w głowie to będzie oki[emoji8]
A ty kiedy masz scan następny? Za dwa tygodnie czy już tydzień?

jak dla mnie wyglądasz super..piłeczkę co fajnie wybiło i nie widzę byś była jakaś większą jeśli chodzi o ręce nogi itd i nawet jeśli będzie 5,6,7kg do zarzucenia to takie nic bo wrócisz napewno i bez karmienia:)
a scan mam 20 jakoś po poludniu:)
a 28 idę do dentysty na sprawdzenie a potem fizjoterapeuta....oj spojenie zaczęło boleć już bardziej.......... odczuwam w nocy. rano

od paru h moj babel się tak wypycha jakby chciał zmienić pozycję..brzuch napięty..już ćwiczenia na czworaka robiłam żeby się wygodniej ułożył bo miałam dość kwadratowego brzucha LOL no ja nie wiem co on tam w srodku wyprawia albo dziś jest ten dzień wzrostu hahaha

Hej dziewczyny
Tak fatalnie jak dzisiaj to ja sie juz dawno nie czulam boli mnie głowa od rana chodze jakas rozdrazniona poszlam do fryzjera zeby lepiej sie poczuc ale nici nic mi to nie dalo. Malo tego doszukuje sie ze mnie za krutko sciela [emoji21] 124/76 puls 100 a serce mi kolacze jak bym miala ze 130 pulsu ciezko mi sie oddycha ehhh niewiem już co robic... 28 t mi leci. [emoji21][emoji21][emoji21] Ale maly sie rusza w miare aktywnie wiec to mnie cieszy ale czuje sie poprostu fatalnie... Caly dzien tak dzisiaj... [emoji21][emoji21]
ok rozumiem doskonale..ale pociesze cię że po takim dniu przychodzą dni że chce się żyć..jakby się brzuszka nie czuli że jest:)
a potem znów coś i tak w kółko także przeżyjemy

właśnie może jakiś fajny film..wciągnąć się w coś
ja też Męża wykorzystuje ..no cóż poradzić...ale jak słyszy jak w nocy stekam by się przekręcić to zamienić się nie chce!!! już woli pomagać:p

Coś tam mierzył ale nie mówił co. Słuchał serca i patrzył na przeplywy. Na poprzednich badaniach był opis i wymiar np kości. Tu info że serce bije 140/min, pomiary biometryczne odpowiadają 31 tc i są zgodne z czasem zatrzymania okresu. Łożysko ok i ilość wód ok. Ocena przepływów ok wskaźnik CPR_>1.
Szczegóły pomiarów na zdjęciu. Tak jak teraz analizuje to chyba po prostu opis jest skromny ale te pomiary wszystkie robił. Chyba zwyczajnie brakuje mi podejścia mojego poprzedniego lekarza.

a no to faktycznie ..i zapłaciłaś z jak za inne szczegółowe? pomiary porobił to dobrze :) choć pewnie też bym wolała szczegółowo jeśli miałabym porównanie do poprzedniego badania
a wiesz . mi też wpisują że mam łożysko 0 a podobno to takie najmłodsze (liczą do 4 podajze) takze bardzo dobrze jak na 3trymestr

dziś 2 znajome zobaczyły mnie pierwszy raz w ciąży ...i same komplementy że ładnie wyglądam także poprawiły mi humor bardzo ..na dzis

Moze nie rozpisywał się, bo wszystko ok i taki ma styl. Ja bym to odczytywala jako dobry znak:)
A z tymi uwagami to dramat jest. Kto ludziom dał prawo do komentowania wyglądu? Nigdy nikomu nie powiedziałam, że ma za dużo czy za mało, a nagle hasla: 'jak tam się ma nasz grubasek?' i to niby pieszczotliwie, oczywiście. No ja pierdziele.... I to zawsze kobiety są takie mile:)

U mnie tak samo starszy syn daje w kosc ma 10 lat i zaczela sie znow szkola nie przyklada sie specjalnie do nauki ehh szkoda slow mnie tez jest nie dobrze wlasnie zrobilam sibie goracej herbatki na noc może przejdzie [emoji848]
Przecież to dopiero 2 tydzień szkoły leci :p Daj luz, jeszcze się weźmie za naukę, musi na nowo wskoczyć w ten szkolny rytm :)

reklama
Hej dziewczyny
Tak fatalnie jak dzisiaj to ja sie juz dawno nie czulam boli mnie głowa od rana chodze jakas rozdrazniona poszlam do fryzjera zeby lepiej sie poczuc ale nici nic mi to nie dalo. Malo tego doszukuje sie ze mnie za krutko sciela [emoji21] 124/76 puls 100 a serce mi kolacze jak bym miala ze 130 pulsu ciezko mi sie oddycha ehhh niewiem już co robic... 28 t mi leci. [emoji21][emoji21][emoji21] Ale maly sie rusza w miare aktywnie wiec to mnie cieszy ale czuje sie poprostu fatalnie... Caly dzien tak dzisiaj... [emoji21][emoji21]
Cisnienie masz ladne, a co do pulsu to normalne, rozmawialam z lekarzem o tym, bo tez juz miewam ponad 100. Musimy pamiętać, ze nasze serducha pracuja dla dwoch organizmów, wiec sa bardziej eksploatowane. Ja tez zaczynam sie juz coraz gorzej czuc, od wczoraj glowa mi pęka.

Zamierzam zabrac sie dzis za pranie pierwszych rzeczy, bo boje sie, ze później nie dam rady jak tak dalej z tym samopoczuciem bedzie i kompletnie nie wiem od czego to zaczac.

Do góry