reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny dziękuję za Wasze słowa pocieszenia, bo szczerze to ryczeć mi się chciało.
No wiem, że baletnicą nie jestem, ale mówić pacjentce prosto w gębę, że jest gruba to chamstwo.
Tym bardziej, że mam tendencję do tycia i staram się pilnować.
A ta nie znając mnie ocenia.
W dupie z nią, ważne, że skierowanie mam.

@Naan34 gratuluję udanej wizyty i że Iga już taka duża [emoji7]

@kasia98 współczuję teściowej, niech spojrzy na siebie.

@Fili tak nadal się drapie.
Niestety w nocy tego nie kontroluje i mam rano rany normalnie i strupy.
Wyniki kwasów mam w normie, więc to na szczęście nie cholestaza.
szczęście że to nie cholestaza!!
no a babka ehh szkoda gadać
pamiętam jak jak byłam u innego lekarza z młodym gdy miał 6 miesięcy ( mama się uparła a on po tatusiu pewna budowę ma:p) który był karmiony tylko piersią by sprawdzic kregoslup jego a Ta z morda że dziecko utuczylam!!! że jest grubasem i napewno dopajam mm ... rece mi opadly
popłakałam się ale cóż mogłam zrpbic..ja wiedziałam jak jest a przekarmić piersią kiedy karmiłam co 3h a w nocy nie od jego 8tyg byłoby chyba trudno co nie?????
wszystko mu zeszło w miarę wzrostu bo przekarmiany nigdy NIE BYL ale posiłki to rzadko omijal..córa z resztą też jak na drożdżach rosła ale ja wiedziałam że nie daje jej świństw do jedzenia! i tak już moje dzieci mają! wrrr

Hej dziewczyny. Jestem już po wizycie. Było bardzo duże opóźnienie no ale trudno. Same dobre wieści. Iga już odwróciła się główką w dół. Nie mam pojęcia kiedy to zrobiła bo nie czułam tego momentu. Na usg nie pokazała buźki bo jest skierowana w stronę mojego kręgosłupa. Waży 1742g.
Lekarz zrobił mi usg III trymestru. Powiem Wam, że opis wd mnie bardzo skromny. W I i II trymestrze opis mam na całą stronę. Różne wymiary itd. a tu tak skromnie.
Następna wizytę mam za 2 tygodnie i teraz już będę tak częste.
Dalej czuje się słabo.
Co do wagi to u mnie 9 kilo na plusie.
Każdy kto komentuje wygląd ciężarnej ma bardzo złe maniery. To tylko świadectwo dla otoczenia, że osoba komentując jest debilem i tyle w temacie.

Najważniejsze, że wszystko w porządku [emoji5] Igunia rośnie, nabiera mocy[emoji123] jak nastrój? Lepszy?

no też mnie tak lekarka uspokajała że bardziej uważa że to moja tendencja już taka i już ale zbadać zbadamy

i wiesz ...brzuszek co jakiś czas tylko mnie swędzi ciągnie także może wtedy kiedy jest wymianka tych wód bo to nigdy przecież nie jest tak samo..jeśli chodzi o ich poziom .. one się wymieniają . dzidzia sika ..sama rośnie... pijee

sprawdzili że to wody oO
kciuki trzymam musi być dobrze !!!

EJ weź uważaj..bo kobiety wszystkie bez wyjątków tak wezmą to do serca że zapomną o jednym istotnym fakcie...mianowicie o tym że nie każdy ma tak zajebisty metabolizm jak ty! :-D:-D
śmieje się

ale od tego kto jak się zmagał z wagą przed..jaką miał wyjściowke ..przyzwyczajenia zywieniowe ma duże znaczenie w temacie szybkiego gubienia po porodzie :-p

piękne imie'):) i duża dziewczynka:)

a badal znów serduszko itd na tym to polegało??

ja mam 9kg na plusie a w pasie to już prawie 105cm :szok: ..gumka od spodni zaczyna mnie pić i robi się denerwująca choć spodnie są ok:mad::hmm: BMI 21 bylo

Haha sama nie wiem jak to sie stało... podejrzewałam raka[emoji23][emoji85] hormony poporodowe [emoji85] teraz jestem 6 lat starsza, obawiam się, że tym razem będę musiała powalczyć o wagę... ale dam radę[emoji106] No i jestem bardzo pozytywnie nastawiona do kp, nie czuję takiej presji czy stresu z tego powodu, wiec jeśli kp jest w głowie to będzie oki[emoji8]
A ty kiedy masz scan następny? Za dwa tygodnie czy już tydzień?

Dziewczyny dziękuję za Wasze słowa pocieszenia, bo szczerze to ryczeć mi się chciało.
No wiem, że baletnicą nie jestem, ale mówić pacjentce prosto w gębę, że jest gruba to chamstwo.

@Naan34 gratuluję udanej wizyty i że Iga już taka duża [emoji7]

@kasia98 współczuję teściowej, niech spojrzy na siebie.

@Fili tak nadal się drapie.
Niestety w nocy tego nie kontroluje i mam rano rany normalnie i strupy.
Wyniki kwasów mam w normie, więc to na szczęście nie cholestaza.
Dosłownie tak powiedziała? "Gruba"? W głowie mi się to nie mieści... Teraz nie jest czas na myślenie o takich rzeczach, olej kobietę :)

Hej dziewczyny
Tak fatalnie jak dzisiaj to ja sie juz dawno nie czulam boli mnie głowa od rana chodze jakas rozdrazniona poszlam do fryzjera zeby lepiej sie poczuc ale nici nic mi to nie dalo. Malo tego doszukuje sie ze mnie za krutko sciela [emoji21] 124/76 puls 100 a serce mi kolacze jak bym miala ze 130 pulsu ciezko mi sie oddycha ehhh niewiem już co robic... 28 t mi leci. [emoji21][emoji21][emoji21] Ale maly sie rusza w miare aktywnie wiec to mnie cieszy ale czuje sie poprostu fatalnie... Caly dzien tak dzisiaj... [emoji21][emoji21]

Hej dziewczyny
Tak fatalnie jak dzisiaj to ja sie juz dawno nie czulam boli mnie głowa od rana chodze jakas rozdrazniona poszlam do fryzjera zeby lepiej sie poczuc ale nici nic mi to nie dalo. Malo tego doszukuje sie ze mnie za krutko sciela [emoji21] 124/76 puls 100 a serce mi kolacze jak bym miala ze 130 pulsu ciezko mi sie oddycha ehhh niewiem już co robic... 28 t mi leci. [emoji21][emoji21][emoji21] Ale maly sie rusza w miare aktywnie wiec to mnie cieszy ale czuje sie poprostu fatalnie... Caly dzien tak dzisiaj... [emoji21][emoji21]
Ja też mam taki dzień, znów coś mi niedobrze. Rozdrażniona to może nie, ale jakoś smutna, wręcz płakac mi się chce, fakt ostatnio miałam sporo roboty, a córka daje w kość. Może mąż pojedzie z nią na weekend do teściowej to odpoczne.

Ja też mam taki dzień, znów coś mi niedobrze. Rozdrażniona to może nie, ale jakoś smutna, wręcz płakac mi się chce, fakt ostatnio miałam sporo roboty, a córka daje w kość. Może mąż pojedzie z nią na weekend do teściowej to odpoczne.
U mnie tak samo starszy syn daje w kosc ma 10 lat i zaczela sie znow szkola nie przyklada sie specjalnie do nauki ehh szkoda slow mnie tez jest nie dobrze wlasnie zrobilam sibie goracej herbatki na noc może przejdzie [emoji848]

Majacyr bardzo mozliwe bo ostatnio duzo stresow nerwow jeszcze syn ma 10 lat poszedl teraz do 5 klasy ale nie przyklada sie za specjalnie do nauki a to dopiero poczatek roku szkolnego... musze sie zresetowac ale jeszcze nie wiem jak to zrobic [emoji848][emoji848]

reklama
Kochana na prawde nie powinnas sie przejmowac takimi uwagami. Mam tak samo jak Ty duza tentencje do tycia. Zreszta, w miare chuda to bylam jak mialam 15 lat. Teraz z wiekiem trudniej o utrzymanie wagi, a w ciazy to juz w ogole. Ja sie nie przejmuje, staram sie dobrze odzywiac, chodze na dlugie spacery, pije duzo wody. No coz, pewnie taka moja uroda. Takze glowa do gory, po porodzie zajmiemy sie nadprogarmowymi kg, a takich ludzi trzeba olac;););)

Do góry