reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja zaczynalam z waga 80 kg, do 14 tyg schudlam do 72. Na dzien dzisiejszy jest 82 ,to od wagi wyjsciowej mam tylko 2 na plusie. No, ale mojej lekarce sie nie podoba i mowi, ze jednak za bardzo tyje. No coz.. wiem, ze mogla bym sie lepiej postarac, ale lubie dobrze zjesc. Waga zajme sie po porodzie:-D:blink:

reklama
Ja zaczynalam z waga 80 kg, do 14 tyg schudlam do 72. Na dzien dzisiejszy jest 82 ,to od wagi wyjsciowej mam tylko 2 na plusie. No, ale mojej lekarce sie nie podoba i mowi, ze jednak za bardzo tyje. No coz.. wiem, ze mogla bym sie lepiej postarac, ale lubie dobrze zjesc. Waga zajme sie po porodzie:-D:blink:
Ja mam 7 na plusie i moj lekarz nic nie mowil ze za duzo. Co prawda jak rozmawialismy np o tym bolu w kroczu czy cos to tez powiedzial, ze no mam swoje gabaraty, jak to ujął, i tez i kręgosłup i wszystko moze to bardziej odczuwać ;) ale ja mu mowoe, ze ja sobie świetnie zdaje sprawe z tego, ze waze za dużo itd ale teraz to juz po zawodach i zajme sie tym po ciąży. Nigdy mi sie jakos chamsko nie odezwal czy cos o wadze. Bardziej boję się, ze jak pojde na Cc to ordynator i jeden jego taki przydupas się do mnie przywala, bo juz przy poerwszej ciąży mi cisneli roznymi tekstami.

Co za baba.... Na jakiej podstawie ocenia Ciebie i Twoja ciaze nie wiedzac tak na prawde nic.... no bez jaj... Najmadrzejsza sie znalazla. Nic tylko zignorowac. Dobrze, ze skierowanie dala, a reszte zlewamy cieplym moczem, ze sie tak wyraze. Btw. 7 kg to bardzo ladny przyrost i niech nie pitoli.
To tak jak moja teściowa .. Przed ciążą ważyłam 43 kg więc niedowaga a ta mi wiecznie liczy kg i dopieprza . Nie zapomne jak przed ostatnio byłam u gina i tradycyjnie pyta ile przytyłam , ja mówię że 3kg a ona z takim przesadnym tonem : aż trzy?? ( bo miałam do tamtej pory 2 kg na miesiąc)
Wgl się dziwie jak można ciężarnej kg liczyć , żeby chociaż sama miała figure modelki a do tego to jej daleko.. Albo co chwile niby przypadkiem mi donosiła co wsiowe Grażyny mówią ; przed tem jak patyk a tu teraz taka baba ( tu rozkłada łapska na metr) :errr:
Nie ukrywam , po którejś takiej uwadze chciało mi się wyć po prostu tak mi było przykro. I nie ukrywam że przez to też mam coraz więcej kompleksów chociaż staram się z tym walczyć.
Od początku przytyłam 9 kg , najbardziej widać po udach ale co z tego .. na pewne rzeczy nie ma się wpływu:blink:

Woow Dziewczyny, to chyba tylko ja mam jakas dziwna lekarke [emoji23]
Ja zaczynalam z 99 kg! Od poczatku ciazy schudlam do 93 kg, ta waga od kilku tygodni sie utrzymuje na stalym poziomie i w czasie wizyt raczej zawsze byly pytania czy napewno sie nie glodze, skoro waga stoi w miejscu. W pewnym momencie tyle o to pytala ze mialam wyrzuty ze krzywdze dziecko [emoji85]

W ogóle uważam, że dopierniczanie się do wagi ciężarnej czy takie właśnie „zbędne” komentarze dają ludzie, często niestety kobiety, które mają kompleksy albo są złośliwe i po prostu szukają dziury w całym... mnie rzadko kto pyta ile przytyłam, częściej mi mówią, że mam mały-duży brzuch ... bo niektórzy mówią, że mam mały, a niektórzy, że duży i potrafię to usłyszeć jednocześnie jednego dnia [emoji23] cóż, brzuch mam jak w ciąży, tyję jakbym w ciąży była... No ogólnie raczej..... jestem w ciąży [emoji85]

@kasia98
Ale masz paskudną teściowa... naprawdę współczuję[emoji853] taka typowa teściowa z kawałów... Szkoda, że nie masz jak się od niej odciąć.. ale chociaż ją ignoruj i puszczaj mimo uszu co gada... Jednym uchem wpływa, drugim wypływa [emoji5]

reklama
Do góry