reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

I pytanie do przyszłych mam z planowaną cesarką, czy czekacie do października z ustaleniem terminu? (termin porodu wg wyliczeń mam na połowę listopada)

Ja 13.09 dostanę skierowanie od ginekologa i mam umówić się na kwalifikacje do szpitala. A tam zobaczymy czy już poznam termin.
A dlaczego będziesz miała cc? Najlepiej zadzwoń do ginekologa lub szpitala gdzie będzie zabieg.

reklama
I pytanie do przyszłych mam z planowaną cesarką, czy czekacie do października z ustaleniem terminu? (termin porodu wg wyliczeń mam na połowę listopada)

Ja jadę ustalić w połowie września tak koło 24.. jak otrzymam skierowanie od mojej doktor ..I wtedy jadę ustalić będę w 30/tygodniu wolę wiedzieć wcześniej co i jak ...moja gin mówiła że tak się jedzie ustalać ...? Ktoś coś innego wie ,poradzi?

Mam podobny termin, lekarz wspominał o cc tydzień przed. Przy 1 cięciu dostalam po prostu skierowanie na konkretny dzień do szpitala i tyle. Nie bylam sie umawiać w szpitalu na termin, wszystko zwiazane z cc zalatwil moj lekarz prowadzacy, ktory akurat pracuje w szpitalu. Mysle, ze tym razem bedzie tak samo.

Ja jadę ustalić w połowie września tak koło 24.. jak otrzymam skierowanie od mojej doktor ..I wtedy jadę ustalić będę w 30/tygodniu wolę wiedzieć wcześniej co i jak ...moja gin mówiła że tak się jedzie ustalać ...? Ktoś coś innego wie ,poradzi?

To zależy od szpitala, najlepiej zadzwoń do swojego i zapytaj. Wiem, że u mnie w Warszawie szpitale mają różne procedury.

Cześć dziewczyny. Niby czytam wszystko na bieżącą ale tyle tego jest, że jak przeczytam to zapominam co mam odpisac:hmm:.

@majacyr trzymaj się dzielnie. Już bliżej jak dalej do szczęśliwego rozwiązania.

@baloons, warto z prawnikiem porozmawiać, co może zrobić biologiczny ojciec i kiedy. Wydaje mi się, że do 18-stki zawsze może zawnioskowac o ustalenie ojcostwa. Z drugiej strony pytanie czy chcesz składać wniosek o alimenty i 500+.
Trudna decyzja.

U mnie ostatnio też ciężkie noce. Wstaje min 3 razy na siku. Byłam wczoraj pierwszy raz na szkole rodzenia. Trochę się uspokoilam. A i dostałam niebieskie pudełko :blink:.
Wizytę mam dopiero w poniedziałek i nie mogę się doczekać.

reklama
Cześć dziewczyny, bierze któraś z Was Buscopan Forte? Czy to czasem nie jest pochodna Nospy?
Olu nospa to drotaveryna, a buscopan butylobromek hioscyny.
To są inne substancje, ale oba leki są o działaniu przeciwskurczowym. Z tym, że buscopan jest bezpieczniejszy.
Ja biorę zwykły buscopan, nie forte wymiennie z nospą.

Do góry