reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

I pytanie do przyszłych mam z planowaną cesarką, czy czekacie do października z ustaleniem terminu? (termin porodu wg wyliczeń mam na połowę listopada)

Ja 13.09 dostanę skierowanie od ginekologa i mam umówić się na kwalifikacje do szpitala. A tam zobaczymy czy już poznam termin.
A dlaczego będziesz miała cc? Najlepiej zadzwoń do ginekologa lub szpitala gdzie będzie zabieg.

reklama
I pytanie do przyszłych mam z planowaną cesarką, czy czekacie do października z ustaleniem terminu? (termin porodu wg wyliczeń mam na połowę listopada)

Ja jadę ustalić w połowie września tak koło 24.. jak otrzymam skierowanie od mojej doktor ..I wtedy jadę ustalić będę w 30/tygodniu wolę wiedzieć wcześniej co i jak ...moja gin mówiła że tak się jedzie ustalać ...? Ktoś coś innego wie ,poradzi?

Mam podobny termin, lekarz wspominał o cc tydzień przed. Przy 1 cięciu dostalam po prostu skierowanie na konkretny dzień do szpitala i tyle. Nie bylam sie umawiać w szpitalu na termin, wszystko zwiazane z cc zalatwil moj lekarz prowadzacy, ktory akurat pracuje w szpitalu. Mysle, ze tym razem bedzie tak samo.

Ja jadę ustalić w połowie września tak koło 24.. jak otrzymam skierowanie od mojej doktor ..I wtedy jadę ustalić będę w 30/tygodniu wolę wiedzieć wcześniej co i jak ...moja gin mówiła że tak się jedzie ustalać ...? Ktoś coś innego wie ,poradzi?

To zależy od szpitala, najlepiej zadzwoń do swojego i zapytaj. Wiem, że u mnie w Warszawie szpitale mają różne procedury.

Cześć dziewczyny. Niby czytam wszystko na bieżącą ale tyle tego jest, że jak przeczytam to zapominam co mam odpisac:hmm:.

@majacyr trzymaj się dzielnie. Już bliżej jak dalej do szczęśliwego rozwiązania.

@baloons, warto z prawnikiem porozmawiać, co może zrobić biologiczny ojciec i kiedy. Wydaje mi się, że do 18-stki zawsze może zawnioskowac o ustalenie ojcostwa. Z drugiej strony pytanie czy chcesz składać wniosek o alimenty i 500+.
Trudna decyzja.

U mnie ostatnio też ciężkie noce. Wstaje min 3 razy na siku. Byłam wczoraj pierwszy raz na szkole rodzenia. Trochę się uspokoilam. A i dostałam niebieskie pudełko :blink:.
Wizytę mam dopiero w poniedziałek i nie mogę się doczekać.

reklama
Cześć dziewczyny, bierze któraś z Was Buscopan Forte? Czy to czasem nie jest pochodna Nospy?
Olu nospa to drotaveryna, a buscopan butylobromek hioscyny.
To są inne substancje, ale oba leki są o działaniu przeciwskurczowym. Z tym, że buscopan jest bezpieczniejszy.
Ja biorę zwykły buscopan, nie forte wymiennie z nospą.

Do góry