reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, a po 30tyg ile raxy bedziecie mialy wizte? Bo ja mam miec do 36 co 2tyg, a pozniej co tydzien.
Dokładnie tak samo, od 30 do 36 co 2 tygodnie, potem co tydzień ;)
Kochana ja dzisiaj koncze 31tc, a jak bylam tydzien temu na wizycie w 30+1 to moj maluszek wazyl 1800g :D
Mój młody w 30+1 miał 1900 więc podobnie :) Wcale nie takie maluszki [emoji7]

No baza koniecznie musi być 2wayfix zakupiłam za 769 zł ( na stronie pierwszy kroczek ) potem można jej używać dla starszych dzieci i tyłem i przodem więc to zakup na 4-5 lat według producenta więc nie dużo jak na tyle lat lub biorąc pod uwagę 2 dziecko za te 5 lat to znowu będzie w użytku więc to według mnie drobny koszt.
A ile nerwów odchodzi z tymi pasami ;)
Rozwazalam maxi cosi rock ale podobno to nowość ale bez szału więc wzielam pebble dobre sprawdzone i pewne:) I dodatkowo ma fajny wzór:)
Posiada podkaldke pod pupę regulowany zagłówek że rośnie z dzieckiem potem można wyjac podupnik jak to mówię haha i służy dłużej A plus ma więcej wypełnienia i dzieci szybko z niego wyrastają co uważam za minus .
A różnica przez wielu sprzedawców to cena i wkładką za którą się płaci 300 zł...

aha czyli dzieki wkladkom moze starczyc na troche dluzej
u mnie dzieciaki byly duze tak wiec to bylby plus napewno

wlasnie ogladam i patrze i nawet jesli by mi sluzyla baza te 4 5 lat to i tak sie oplaca:)

No baza koniecznie musi być 2wayfix zakupiłam za 769 zł ( na stronie pierwszy kroczek ) potem można jej używać dla starszych dzieci i tyłem i przodem więc to zakup na 4-5 lat według producenta więc nie dużo jak na tyle lat lub biorąc pod uwagę 2 dziecko za te 5 lat to znowu będzie w użytku więc to według mnie drobny koszt.
Rozwazalam maxi cosi rock ale podobno to nowość ale bez szału więc wzielam pebble dobre sprawdzone i pewne:) I dodatkowo ma fajny wzór:)
Posiada podkaldke pod pupę regulowany zagłówek że rośnie z dzieckiem potem można wyjac podupnik jak to mówię haha i służy dłużej A plus ma więcej wypełnienia i dzieci szybko z niego wyrastają co uważam za minus .
A różnica przez wielu sprzedawców to cena i wkładką za którą się płaci 300 zł...

Też myśleliśmy nad fotelikiem Maxi cosi z tą bazą, ale po przeanalizowaniu wszystkiego okazało się, że kompletnie nie pasuje nam do jednego auta, po drugie nie wiadomo czy następny fotelik wpinane w tą bazę będzie pasował nam do samochodów i do dziecka, bo dzieci są różne (długość tułowia itp.), a fotelik dobiera się pod dziecko i pod auto. I jak to mój Mąż stwierdził - trzeba patrzeć na tu i teraz, a teraz potrzebujemy dobrą łupinę pasującą do aut i drobniejszego dziecka ;) a następnym fotelikiem i bazą będziemy się martwić za kilka miesięcy.
My pojechaliśmy do sklepu i Pan nam powpinał kilka fotelików na bazy, na pasy i wybraliśmy z tych, które pasowały najlepiej (tworzyły odpowiedni, niezbyt pionowy kąt). I o dziwo ten sam fotelik zapinany na pasy i na bazę układał się często inaczej - np. czasami pasował do auta lepiej przypięty pasami niż bazą.

Plus sprawdza się przy drobnych dzieciach i wcześniakach ;) takie maluszki np. niewiele większe niż 2 kg powinny mieć dobrany odpowiedni fotelik i np. plus się nadaje. W innych mają po prostu złą pozycję.
Oczywiście dla „normalnego” noworodka też jest ok., ale wtedy jest już więcej możliwości ;)

U nas też rozkładanie do pozycji na płasko po za samochodem miało znaczenie, a jak fotelik pasował jeszcze do obu samochodów to już wybraliśmy ten (cybex). Czy będzie dla nas wygodny to się okaże, jak ze wszystkim innym dopiero w czasie użytkowania ;)

I właśnie dla przykładu - kupiliśmy fotelik cybex cloud q z bazą, ale u mnie w aucie lepiej pasuje (lepszy kąt itp.) ma na bazie, a u mojego Męża na pasach. Co prawda na bazie też ujdzie, ale lepiej pasował do kanapy przypięty pasami ;) dobrze, że u mnie lepiej z bazą ;p Mąż niech sobie tymi pasami przypina jak mu się będzie chciało - i tak częściej będzie jednak jeździł u mnie ;p

Gratuluję zdrowego i coraz większego już synka [emoji8][emoji5]

Hehe ale życzenie [emoji23] mój pierworodny urodził się z czarnymi włosami [emoji6] ja blondynka, mąż blondyn... trochę się zdziwiłam [emoji3]ale włoski pojaśniały i jest blondynkiem jak my[emoji106]

Moze mąż wyrobi się wcześniej, tobie trochę się opóźni i uda się wejść razem [emoji106][emoji6]

Dziękuję :*

reklama
@tyna ja to właże do wanny pod prysznic, ale poleżałabym sobie.
Może by mnie ta skóra przestała swedziec, bo niedługo będę miała strupa na strupie.
W sobotę poproszę męża, żeby mnie wyłowił z wody [emoji23][emoji23]

@Mama Zuzi i Antosia oszczędzaj się i trzymam kciuki za wizytę.

@annamarta a który tydzień?
Młody już nieźle waży 1700, super[emoji7]

@ONAONAONA trzymam kciuki, abyś mogła z mężem być na skanie.

@sandra cudne te adidaski :)
To szybciej masz prenatalne niż ja. Jeszcze 2 tygodnie muszę czekać.

@piorunem to termin jak ja. Już mąż wyliczył 23 października kończę 37 tydzień.
Mnie też brakuje, ale zdrowie dziecka ważniejsze.

@mayfly jak wizyta?

Dobra lecę pod prysznic i spać, bo miałam znów się wcześniej położyć.

Dokładnie 30 +3 czyli 31 chyba licząc zaczęte :)

Do góry