reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hmm jak dla mnie trochę drogo , ale cena to już indywidualna sprawa każdego . Ja nie mam nic nowego szczerze mówiąc , dostałam takie malutkie od siostry a resztę kupiłam w lumpeksach . I dla tych którym używane ciuszki nie przeszkadzają to bardzo polecam . Za 2, 3 zł można kupić (przynajmniej u mnie) jak nowe , nie raz z metkami ciuszki .Ostatnio za 50 gr dorwałam idealne niedrapki :-)
Kurcze od wczoraj mam taki apetyt że masakra , dzisiaj to już całkiem - co chwilę bym coś jadła. A jutro wizyta i ważenie , aż się boje:rolleyes:
Widzę, że masz podobnie jak ja. Też mam prawie wszystkie ciuszki z kompleksów. Moja mama jest mistrzem zakupów w takich miejscach. Za 2 zł potrafi niezłe perełki kupić. Wiele faktycznie z metkami :tak:. Muszę ją tylko stosować bo nie umie przestać i mam już mała hurtownię ;)

reklama
o 10! :tak::rofl2: a robiła któraś z Was zakupy w aptece normalnie, nie przez internet ? Zastanawiam się bo tak z ciekawości weszłam na tą aptekę Gemini i za 11 sztuk tego co mnie inteteresuje wyszło zaledwie 120 zł i widzę też, że można dorwać coś tanio a w większych ilościach . I tak się zastanawiam czy w takiej normalnej aptece drogie są takie zakupy , wiadomo wszystko dla mnie i dla małego.
W każdej aptece masz inne ceny.
Ja pracuję w aptece(obecnie na L4) ale zamawiam w gemini.
Najlepiej z koleżankami się zmówić, bo darmowa wysyłka od 300zł.
Ja z 2 koleżankami zamawiam.
Ale w październiku będę sama zamawiała, bo same moje witaminy 42 z hakiem a u mnie w aptece 60zł.
Ja mam dużą listę do apteki to spokojnie 300zł w październiku uzbieram.
A spirit w monopolowym piersiówkę kupię [emoji23][emoji6]

Materac to ważna rzecz, dla mnie nawet ważniejsza od łóżeczka... łóżeczko kupiłam zwykle sosnowe - miodowe, choć ładne, ze sklepu internetowego z łóżeczkami, a materac lateksowo- kokosowy, żeby na stronie kokosowej spał tak do 8m-ca, bo niby twardsza i idealnie sie nadaje [emoji3]

Cos takiego, choć nie z tego sklepu, przykładowy link

Link do: DARMOWA DOSTAWA Hevea Krzyś 120x60 materac lateksowo-kokosowy

Te z zestawów to chyba te zwykle, co można kupić za 80zl na Allegro...

Ja bym nie kupiła.. lubię sama wybierać większość ciuszków, a tu wszystko na jedno kopytko [emoji28] a jest przecież tyle wzorów, tyle firm, że można poszaleć.. chociażby na wyprzedażach [emoji23] poza tym jak kupisz jedną a czy dwie rzeczy u sprzedającego i ci sie jakość nie będzie podobać, to więcej nie kupisz u niego, a tu wywalasz tyle kasy a jak będzie cos nie tak po praniu? [emoji6]

Jest tyle postów, że czasami umykają, nie ma co się denerwować [emoji854] napisać jeszcze raz i tyle, w końcu któraś sie obudzi [emoji23][emoji23][emoji23]
Ciekawe czy mi do Belgii wyślą taki materac, muszę do nich napisać.. U nas słyszałam że dobre są z Aerosleep ale też drogie.. Muszę jeszcze pomyśleć [emoji4]

Dziękuję Wam za odpowiedzi! Teraz mam przykłady i muszę poczytać na temat każdego materaca i coś wybiorę ale napewno jeśli nawet ten zestaw będę brała łóżeczka to materac kupię inny [emoji4]

ja do szkoły rodzenia się nie wybieram, bo szkoda mi kasy ( u nas nie ma bezpłatnej). Poza tym nie uśmiecha mi się jeździć ok 40 km w jedną stronę, bo mój brzuszek źle ostatni znosi jazdę autem.

Jakie czapeczki zamierzacie kupić na wyjście ze szpitala i w jakim rozmiarze? Jejku dwoje dzieci w domu, a ja w tym temacie zielona.
Wczoraj byliśmy z dziećmi na festynie a później na koncercie zespołu IRA. Mieliśmy jeszcze zostać na fajerwerkach ale synuś już miał dość. Ogolnie dzień spędzony cudownie, ale dziś zmęczenie czuję baaaardzo.
Do tego śniło mi się dziś , że byłam na wizycie i gin zapomniał mi wypisać L4 heheheh
Myślałam dziś o czapeczce... Bo wśród ubranek, które podostawałam są zwykle cienkie bawełniane, a na wyjście ze szpitala mam misiowy kombinezon z kapturem, który wyląduje na głowie żeby małemu było wygodnie w foteliku, więc nie wiem czy jest sens kupować grubsza? Jak myślicie? Wystarczy cienka czapeczka i kaptur misiowy?

I pochwale się :D kliknelam zamówienie z ostatnimi rzeczami z wyprawki :D jak przyjdzie paczka, to będę miała już wszystko :D oprócz klapek(klapkow?) do szpitala, a z tym chce się wstrzymac, bo mi stopa urosla i nie wiem czy urośnie bardziej [emoji23]No i czekam na ubranka i pampersy od kuzynki, jak nie zdarzy mi dowieźć to mąż kupi paczkę pampersów i sam wyruszy do niej po te ubranka, upierze i poprasuje-tak uzgodniliśmy :) no i chce polować na mleczka do prania z loveli na promocjach (zapasy trzeba zrobić ;p ) więc no... Jestem gotowa :D

Myślałam dziś o czapeczce... Bo wśród ubranek, które podostawałam są zwykle cienkie bawełniane, a na wyjście ze szpitala mam misiowy kombinezon z kapturem, który wyląduje na głowie żeby małemu było wygodnie w foteliku, więc nie wiem czy jest sens kupować grubsza? Jak myślicie? Wystarczy cienka czapeczka i kaptur misiowy?

I pochwale się :D kliknelam zamówienie z ostatnimi rzeczami z wyprawki :D jak przyjdzie paczka, to będę miała już wszystko :D oprócz klapek(klapkow?) do szpitala, a z tym chce się wstrzymac, bo mi stopa urosla i nie wiem czy urośnie bardziej [emoji23]No i czekam na ubranka i pampersy od kuzynki, jak nie zdarzy mi dowieźć to mąż kupi paczkę pampersów i sam wyruszy do niej po te ubranka, upierze i poprasuje-tak uzgodniliśmy :) no i chce polować na mleczka do prania z loveli na promocjach (zapasy trzeba zrobić ;p ) więc no... Jestem gotowa :D

W Kauflandzie widziałam że mają promocję na loveli [emoji4][emoji4]

W Kauflandzie widziałam że mają promocję na loveli [emoji4][emoji4]
Nie ma u mnie Kauflandu :p
Ja kupiłam w Biedrze ostatnią butlę za 26 zł z 5 l chyba bodajże:)
Ja jutro robię przegląd przed wyprowadzka będę wiedzieć co mam i co nie mam :)
U mnie w Biedronce tylko 1.5 litrowe i aktualnie nie ma promocji. Była promocja w rosmanie, ale cenowo wychodziło tak samo jak w Biedronce bez promocji [emoji14]

Nie ma u mnie Kauflandu :pU mnie w Biedronce tylko 1.5 litrowe i aktualnie nie ma promocji. Była promocja w rosmanie, ale cenowo wychodziło tak samo jak w Biedronce bez promocji [emoji14]
Nie wiem jak z plynami, ale np patrzylam kapsulki na allegro w 4 pakach to nawet z przesylka wychodzi za 1 opakowanie okolo 5 zl taniej niz u nas w carfie czy rossmanie. Jak u nas sie sprawdza i nie beda uczulac to w bede zamawiac takie 4 paki. Chyba, ze się przerzuce na plyny. Zobaczymy :)

reklama
Do góry