reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

o 10! :tak::rofl2: a robiła któraś z Was zakupy w aptece normalnie, nie przez internet ? Zastanawiam się bo tak z ciekawości weszłam na tą aptekę Gemini i za 11 sztuk tego co mnie inteteresuje wyszło zaledwie 120 zł i widzę też, że można dorwać coś tanio a w większych ilościach . I tak się zastanawiam czy w takiej normalnej aptece drogie są takie zakupy , wiadomo wszystko dla mnie i dla małego.
droższe albo czegoś nie ma!

ja zawsze robię przez online i widzę że bywa dużo dużo taniej jak w stacjonarnej aptece . bo w stacjonarnej też lądowałam i miałam porównanie z cena na necie ..ale ja mam inne stacjonarne apteki jak ta co neta zamawiam

reklama
Widzę, że masz podobnie jak ja. Też mam prawie wszystkie ciuszki z kompleksów. Moja mama jest mistrzem zakupów w takich miejscach. Za 2 zł potrafi niezłe perełki kupić. Wiele faktycznie z metkami :tak:. Muszę ją tylko stosować bo nie umie przestać i mam już mała hurtownię ;)
Dla bobasów to się znajduje same perełki bardzo dobre jakościowo bo dobrych firm..zagranicznych wiem wiem :rolleyes2:

Pisałam o łóżeczku i materacu na stronie 1625.. niestety od żadnej z Was nie dostałam odpowiedzi...
emoji17.png
emoji17.png
Nie jestem specem od łóżeczek a tym bardziej od kategorycznego obstawania, że mój wybór danego produktu jest jedyny i najtrafniejszy. Bo tak naprawdę każdej z nas podoba się i sprawdzi co innego, a czas i dziecko zweryfikuje nasze wybory po raz drugi.
Nim pojawił się mój synek, planowałam kupić piękne, ozdobne, drewniane łóżeczko, najlepiej z poręczną szufladą pod spodem. Koleżanka dała mi jednak w spadku łóżeczko turystyczne i tak już zostało.Dokupiłam do niego jedynie lepszy materac. Pomyślałam, że jeśli się nie sprawdzi, kupię drewniane. Julek bez problemu zaaklimatyzował się w turystycznym, po 3 tygodniach zaczął nawet przesypiać całe noce bez jakiejkolwiek ochoty na nocne jedzenie:p. I tak jakoś oddaliłam w myślach ten zakup drewnianego cudeńka. Kiedy po kilku miesiącach pojechaliśmy do rodziców na urlop, synek dostał u nich do spania elegancko odrestaurowane drewniane łóżeczko po swojej mamusi. Dodam, że mój pierworodny dość sprawnie i szybko zaczął się przemieszczać po łóżeczku. Oczywiście zaliczył wszystkie szczebelki po kolei główką a rączki nieraz próbowały wybadać na ile da się je wystawić między dziurami i jak bardzo są przekrętne ;P. I wtedy Bogu dziękowałam, że w domu mamy łóżeczko turystyczne. A posłużyło nam dzielnie dwa lata. Z czasem wymieniliśmy tylko materac. Teraz mam nadzieję, że Amelia nie będzie taką zawziętą i nadruchliwą testerką wytrzymałości na urazy własnego ciała jak jej starszy brat, ale zachowawczo znów kupiłam używane łóżeczko turystyczne i elegancko wyprałam. Jak się nie sprawdzi kupię drewniane...
Sama w końcu zdecydujesz jaki typ łóżeczka najbardziej do ciebie przemawia. Jeśli masz spore fundusz możesz zaszaleć w sklepach on line ewentualnie fajnie zobaczyć towar na żywo w sklepie stacjonarnym. Jeśli jednak masz mniejszy budżet ,to popieram co pisała Dita_333, kup najprostsze, tanie łóżeczko nowe lub używane i zainwestuj w dobry materac.

Ostatnia edycja:
o 10! :tak::rofl2: a robiła któraś z Was zakupy w aptece normalnie, nie przez internet ? Zastanawiam się bo tak z ciekawości weszłam na tą aptekę Gemini i za 11 sztuk tego co mnie inteteresuje wyszło zaledwie 120 zł i widzę też, że można dorwać coś tanio a w większych ilościach . I tak się zastanawiam czy w takiej normalnej aptece drogie są takie zakupy , wiadomo wszystko dla mnie i dla małego.

Kciuki za wizytę dzisiaj!! czekamy na relację! :rofl2:
A co do apteki, to ja większośćkupuję na internetowych aptekach, czasami robię np.dwa koszyki w dwóch różnych aptekach i porównuję cenę końcową, bo jeden produkt jest tańszy, a pozostałe droższe i można się sfrajerować... Zamawiam na gemini i na doz.pl, także apteka melisa coś takiego. Zawsze tam gdzie wychodzi mi taniej :D

Myślałam dziś o czapeczce... Bo wśród ubranek, które podostawałam są zwykle cienkie bawełniane, a na wyjście ze szpitala mam misiowy kombinezon z kapturem, który wyląduje na głowie żeby małemu było wygodnie w foteliku, więc nie wiem czy jest sens kupować grubsza? Jak myślicie? Wystarczy cienka czapeczka i kaptur misiowy?

I pochwale się :D kliknelam zamówienie z ostatnimi rzeczami z wyprawki :D jak przyjdzie paczka, to będę miała już wszystko :D oprócz klapek(klapkow?) do szpitala, a z tym chce się wstrzymac, bo mi stopa urosla i nie wiem czy urośnie bardziej [emoji23]No i czekam na ubranka i pampersy od kuzynki, jak nie zdarzy mi dowieźć to mąż kupi paczkę pampersów i sam wyruszy do niej po te ubranka, upierze i poprasuje-tak uzgodniliśmy :) no i chce polować na mleczka do prania z loveli na promocjach (zapasy trzeba zrobić ;p ) więc no... Jestem gotowa :D

Ja na październik myślę nie będę potrzebować super grubej czapki :o Tym bardziej, że jak piszesz, będzie jeszcze kaptur od kombinezonu polarowego.. no i to tylko przejście ze szpitala do auta :)
ja w ogóle uboga jestem w czapki..Mam chyba z 10 ale tak różnych rozmiarów, w sensie od ) do pól roku, na różne pory, ze chyba muszę kupić jakąś fajną na październik i ciepłą zimową na bobasa, bo synek przecież zimę przechodził jak miał prawie pół roku :szok:

reklama
Do góry