reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@azamamew a jakie masz dokładnie wyniki? Masz niski cukier na czczo czy po posiłku ? Generalnie niski cukier szczególnie w ciąży nie jest bezpieczny, bo dziecko żywi się z Twojego organizmu. Nie wiem jak bardzo masz niski, bo niektórzy przesądzaja i niepotrzebnie straszą. Powinnaś jeść regularnie i nie objadac się, żeby nie mieć skoków insuliny,a co za tym idzie spadków cukru. Miej zawsze przy sobie jakiegos cukierka, jakbyś się słabiej poczuła.
Mnie przed ciąża lekarz nastraszyl, że zaglodze dziecko. Jak się słabiej poczułam to mierzylam glukometrem i wcale ten cukier nie był bardzo niski.

@piorunem te meble to bellamy Nomi? Ja zamówiłam bellamy Fino w sklepie pippin. Czas realizacji regału był na 5 tygodni a przyszedł w tydzień. Myślę, że masz jeszcze czas :)

Na czczo mam 81, po 1 godz. 62, po 2 godz. 63.

Fajne ;) też mi się podobają takie domki ;) ale na razie będzie zwykle małe łóżeczko ;p

ooo fajne. poproszę męża to mi dorobi takie do łóżeczka hahaha:)

@Ewela to szczepionka na krztusiec ale wpierw potrzebuje twojej zgody a nie tu bez żadnych informacji wprowadzających wyskakuje z takim czymś.
też miałam propozycje na grupę i krztusiec ale się jednak nie szczepie mimo że doradzali mi szczepienie znajomi z zawodu lekarze ..sama ona lekarka się szczepila .moje znajome tu rowniez oprocz jednej! czytałam dużo ale jakoś tak ..nie wiem eh

nowego wózka nie będę prac. bez przesady.
dziecko ubrane owinięte to co ma mu być. czy też pokrowiec na nóżki

jakbym kupiła uzYwany to wypralabym co bym mogła ale też nie przesadzała tak z tą temperatura

podchodzę do tego na luzie

@keylana młode pięknie ważą!!!!! cudenka

Ja już się zapisałam :) ale dlatego ze potrebowalam. Myśle ze spokojnie moZe z miesiąc dwa przed porodem, bo mi skomentowała ze pierwszy raz taka ciężarna przygotowana widzi (byłam w 5 miesiącu)
Ale jak wybrałaś te położną. Że swojej przychodni czy że szpitala gdzie będziesz rodzić? I co tak po prostu przyszłaś do np przychodni i powiedziałaś, że chcesz położną?

Też słyszałam że mogą wrócić mdłości i ja też och na początku nie miałam, a raczej miałam może z 2-3 dni.. A teraz czasami w godzinach wieczornych też jakoś mnie mdli czasami i to też nie jest po zjedzeniu czegoś czy coś, tylko od tak.. Ale nie wymiotuje
Chyba to normalne i nie niepokojące nie wiem.. Bo przechodzą i to tylko czasami je mam i nie trwają długo.. [emoji4][emoji4]
Tez mnie wczoraj w nocy mdlilo nie zanosiło sie na wymioty ale męczące byly te mdlosci.

Widze ze nie ktore maja juz lozeczka skrecone [emoji4] jutro ma nam przyjexhac lozeczko i nie wiem czy je skrecic i zafoliowanym materacem niech sobie juz stoi czy sie wstrzymac porod jest na poczatku grudnia ale mkze i na koniec listopada sie pojawić dzidzius [emoji3][emoji3]

Dziewczyny jak to jest z położonymi środowiskowymi? Kiedy mam się do niej zapisać i jak mam to zrobić?
Ja zapisałam się w 20 tc, bo taka wisiała informacja u mojej gin i poszłam do przychodni, gdzie przyjmują na NFZ. Tam są tylko dwie położne, a moja podobno zaczyna pracę w szpitalu, gdzie będę rodzić ( w innej miejscowości) Mnie tylko zastanawia po porodzie, kto się z nią kontaktuje, że już urodziłam i kiedy ma przyjść do domu?

Czesc dziewczyny u mnie byla bardzo ciezka noc od wczoraj od 16 meczyly mnie skurcze o 20 byly juz co 3 minuty oczywiscie ja uparta nie pojechalam na IP do 23 padlam i przespalam noc rano wstalam o 6 wyprawilam syna do szkoly
Zadzwonilam do poliklinieki i kazali mi przyjechac jak najszybciej oczywiscie byl moj ginekolog dopochwowe szyjka skrocila sie ale nieznacznie mala glowkowo ulozona niewiem ile warzy a i wzial wymaz na bakterie z pochwy i z szyjki macicy za pare dni bedzie wynik
Ktg tez dobrze wyszlo wykonczy mnie nerwowo ta ciaza niepotrafie sie z niej cieszyc jak caly czas mnie cos boli i sie martwie [emoji24][emoji24][emoji24][emoji33]
Jutro przychodzi pani ta ktora bedzie przychodzic po porodzie i mi pomagac przy dziecku omowic czego oczekuje i ilosc godzin i dni

A i sto lat dla Sary [emoji512][emoji512][emoji512]
A jak się czujesz teraz, lepiej coś?

reklama
@Kelyana super dziewczyny rosną :)
Dasz radę w szpitalu, a to dla ich dobra.

Hihi. Mój syn mówi, że jego brat mógłby się urodzić 11 listopada. To taka ładna data.
A młody jak będzie gotowy to się urodzi.
U Ciebie inaczej, bo cesarka ale może akurat 11ego? To by było teść wróżbita[emoji12]

@piorunem ja nie mam śpiworu do wózka, będę miała kombinezon i upiore.

Nie kupuje monitora oddechu.

@Fili cieszę się, że wizyta udana i dzieciaczek już głową w dół.
Będziesz miała jakieś usg robione?

@Weronikakrz to może trochę zwolnij dla własnego dobra?

@Dzidzbobo ja zawsze prasowałam po praniu, do 6 mcy ciuszki z obu stron i co dzień tetrę(szczerze mąż jest mistrzem prasowania pieluch).
Mieszkałam z 3 dzieci w kawalerce i choć mały metraż to było czysto choć może nie za bogato.
Pamiętam jak przyszła położna środowiskowa i w szoku, że wszystko mam na takim metrażu ogarnięte.
Ja prałam i zamierzam teraz w proszku Dzidziuś. A synowi w 98 w proszku Cocolino(kiedyś taki był).

@Ewela to szczepionka błonica tężec krztusiec.
Dla mnie bez sensu teraz brać. Z tego co pamiętam dziecko jest na to szczepione wg kalendarza szczepień.
Zrobisz jak uważasz, ale ja nie widzę sensu.

@Naan jutro idę obok mnie do przychodni zapisać się do położnej środowiskowej to powiem Ci co i jak.
Z tego co mi powiedziała przez telefon to idę, ona zakłada kartę i już
Na szkole rodzenia też jak jest na nfz można się zapisać.

Do góry