reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@urs na szczęście u mnie to nie jest jakoś mocno podniesiony cukier. Tylko muszę nieco bardziej uważać na to co jem.
To co oni Ci tam powiedzieli??
@Góraleczka89 jutro jadę jeszcze do jednego szpitala, zobaczymy może osobiście da się coś załatwić.

I dodam, ze u mnie najwiekszy cukier na czczo to bylo chyba jeden raz 109. A po posilkach trzymam normy, takze teraz juz wiem, ze tragedii wcale nie bylo, ale ten stres byl straszny :(

reklama
Dziewczyny dylemat wyprawkowy mam [emoji16] chyba kupię te pieluchy na początek co o nich myślicie ? I Ile tego potrzeba ? Tak żeby było w domu na kilka dni chociaż i do szpitala ? [emoji85][emoji16]Zobacz załącznik 892881
myślę że jedna paczka na początek wystarczy. Weź pod uwagę to, że dziecko może mieć uczulenie na pieluszki, więc lepiej nie przeginać z ilością. A przecież w dzisiejszych czasach zawsze można dokupić.
Ja kupię jedną paczkę i jak będzie ok to mąż dokupi więcej. Do szpitala wezmę całą paczkę pampersów, z tym, że jeszcze się zastanawiam czy "0" czy "1". Bo mimo wagi 3,5 kg dziecko jest takie cieniutkie w dupce i chyba te "0" będą najbardziej odpowiednie do szpitala.
aaa i w rossmanie jest jakaś akcja od 34 tc z aplikacją te pieluszki pampers "0" dostajesz za 1 grosz. Mam nadzieję, że zdążymy się na nią załapać

@Dita_333 jak dla mnie ten pierwszy jest ładniejszy :)

Dziś na obiad zrobiłam grochówkę. Chyba ze sto lat nie jedliśmy tej zupy....ale pyszna. W nocy będzie ciekawie ....hhehehehe
Ja miałam grochówkę w sobotę, zrobiłam ogromny garnek żeby ponalewac mężowi w słoiki żeby do pracy mógł brać, a cały gar (10 litrów) poszedł [emoji85]

Na pierwszej wizycie, gdy byłam już po dwóch tygodniach na diecie z brakiem rezultatów, Pani doktor kazała mi lepiej się przykładać i nie podjadać słodyczy, bo “wszystkie tak robicie”. Nie dostałam żadnych wskazówek odnośnie tego co i kiedy mam jeść. Powiedziała mi wprawdzie, że jest coś takiego jak WW i ile ma być do posiłku, ale ja wtedy nic z tego nie zrozumiałam. Na instruktarz co do diety wysłała mnie do pielęgniarek, które tylko przewróciły oczami. Potem nasłuchałam się jeszcze jakie sa powikłania cukrzycy ciażowej i ile złego sie stanie mojemu dziecku. Wyszlam stamtad na nogach z waty, przekonana, ze zabijam swoje dziecko biorac cokolwiek do ust i zostalam wyrodna matka zanim jeszcze urodzilam [emoji20]
Najlepsze, ze to szpital WUM-u, wiec szlam tam mega pozytywnie nastawiona, bo oboje rodzice przez lata wykladali na akademii i jakos zawsze uwazalam, ze tam jest personel na wysokim poziomie [emoji20]
Co za niemuluch z tej doktorki. Sam komentarz że "wszystkie tak robicie", świadczy że to nieodpowiednia osoba na tym stanowisku. Głupi stres podczas mierzenia podnosi cukier a jak ktoś zacznie od straszenia jaka to krzywdę może zrobić dziecku, to później każdy posiłek, kęs wiąże się z nerwami. Mi pokazano że mam naprawdę dużo możliwości posiłków, na takiej diecie już na pewno nie chodzi się głodnym. Ja dziś rano miałam największy 110, oczy zrobiłam bo zawsze jest do 90, to dawaj z drugiego palca i było 104, szkoda mi było pasków bo może za trzecim by było w normie [emoji6] a teraz jadę na pierogi ruskie do teściowej ale tylko dwa[emoji57] jeden dla mnie drugi dla Malutkiego [emoji170]

@Dita_333 szkoda, że nie pisalas wcześniej, bo byłam dzisiaj w smyku i go widziałam. Zrobiłabym Ci zdjęcie. Szary dla mnie jest dużo ładniejszy. Te brązowe elementy fajnie odbijają i naprawdę ładnie się prezentuje. Chociaż faktycznie jest po prostu szary, raczej nie wpada w błękit, ale też widziałam go tylko w sklepowym świetle.
@urs jak miałam przed ciąża stwierdzona hipoglikemie to diabetolog (prywatnie) zamiast mówić mi co teraz powinnam robić, skupił się na przyczynach - stwierdził, że na pewno miałam ojca alkoholika i patalogie w domu, dlatego zajadalam to słodyczami i przyzwyczaiłam organizm do dużych dawek posiłków o wysokim indeksie. Skrocilam to teraz, a on to ciągnął i dokładnie takich słów użył. Dzięki Bogu to nieprawda, ale gdyby ktoś faktycznie miał takie przeżycia to nie chce sobie wyobrażać jakby musiał się czuć! Rozdrapalby rany i tak człowieka zostawił. Porażka!

Też jestem ciekawa co myslicie na temat tych pampersow. Zerowki też kupujecie?

@Dita_333 szkoda, że nie pisalas wcześniej, bo byłam dzisiaj w smyku i go widziałam. Zrobiłabym Ci zdjęcie. Szary dla mnie jest dużo ładniejszy. Te brązowe elementy fajnie odbijają i naprawdę ładnie się prezentuje. Chociaż faktycznie jest po prostu szary, raczej nie wpada w błękit, ale też widziałam go tylko w sklepowym świetle.
@urs jak miałam przed ciąża stwierdzona hipoglikemie to diabetolog (prywatnie) zamiast mówić mi co teraz powinnam robić, skupił się na przyczynach - stwierdził, że na pewno miałam ojca alkoholika i patalogie w domu, dlatego zajadalam to słodyczami i przyzwyczaiłam organizm do dużych dawek posiłków o wysokim indeksie. Skrocilam to teraz, a on to ciągnął i dokładnie takich słów użył. Dzięki Bogu to nieprawda, ale gdyby ktoś faktycznie miał takie przeżycia to nie chce sobie wyobrażać jakby musiał się czuć! Rozdrapalby rany i tak człowieka zostawił. Porażka!

Też jestem ciekawa co myslicie na temat tych pampersow. Zerowki też kupujecie?
Ja kupiłam dwie paczki zerówek, czyli tych do 2,5 kilo przed przypadek :D no nic zostawię je sobie bo dziewczyny raczej będą poniżej 3 kilo myśle. Mam dosłownie 40 pieluch to mi to na 3 dni starczy. Jak będą większe to zostawię w szpitalu jakiejś innej mamie :)

reklama
Dziewczyny pytam na ogólnym, bo jest więcej wejść i trudniej przegapić, który wg was ładniejszy:

41464-l-1.jpg

Czy ten kolor:

37094-l-1.jpg

Bo nie ukrywam, ale mi się podoba bardziej pierwszy...Ale chyba tylko mi :laugh2: Mąż coś przebąkiwał o tym z błękitnym, siostra też, druga nie chciała chyba robić mi przykrości haha W pracy przyjaciółce też ten drugi :rolleyes: Gdybym miała pewność, że ten pierwszy jest trochę taki błękitnawo-szarawy to bym wzięła już dzisiaj ten pierwszy... Ale nie wiem czy nie będzie po prostu szary na żywo...
@Góraleczka89 dała mi cynk o przecenie, więc może bym skorzystała...no ale się waham...Ach....
Proszę o opinie :)
Zdecydowanie ten pierwszy [emoji4]

Do góry