reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

W ogóle co to ta Bostonka . Pierwsze słyszę oO
Szok
A zwolnienie od tak dostaniesz , także bez spinki :p
Ja miałam koszmar..urodziłam dziewczynkę ze skośnymi oczami plus okulary!!! Mówię do męża że to nie nasze dziecko..my powinniśmy mieć syna i w ogóle po co te okulary lol!! A on że nie to nasze . Ja w tym gdzie moje dziecko i czemu ja karmisz butelka????? Byłam strasznie zła!!! Ze mój syn gdzies tam jest!!! Plakac mi sie chcialo że maz nie widzi że dziecko do chinola podobne hahz ale głupi sen naprawdę

reklama
Szok
Ja miałam koszmar..urodziłam dziewczynkę ze skośnymi oczami plus okulary!!! Mówię do męża że to nie nasze dziecko..my powinniśmy mieć syna i w ogóle po co te okulary lol!! A on że nie to nasze . Ja w tym gdzie moje dziecko i czemu ja karmisz butelka????? Byłam strasznie zła!!! Ze mój syn gdzies tam jest!!! Plakac mi sie chcialo że maz nie widzi że dziecko do chinola podobne hahz ale głupi sen naprawdę
To wirusowka podobna do ospy, ale odroznia sie tym, ze pecherzyki robia sie tylko na dloniach, stopach i w buzi. No i bostonke mozna przechodzic kilka razy. U nas przeszla bardzo łagodnie, mala miala ze 3 czy 4 pecherzyki na dloniach i stopach, w buzi czysto i bez goraczki. Ale ona i ospe tak łagodnie przeszla, raptem ze 20 pecherzykow miala. Niektore dzieci duzo gorzej znosza bostonke.

To wirusowka podobna do ospy, ale odroznia sie tym, ze pecherzyki robia sie tylko na dloniach, stopach i w buzi. No i bostonke mozna przechodzic kilka razy. U nas przeszla bardzo łagodnie, mala miala ze 3 czy 4 pecherzyki na dloniach i stopach, w buzi czysto i bez goraczki. Ale ona i ospe tak łagodnie przeszla, raptem ze 20 pecherzykow miala. Niektore dzieci duzo gorzej znosza bostonke.
2 letni synek mojej koleżanki tydzień leżał w szpitalu z tą bostonką. 40 stopni gorączki, wysypka. Nic nie jadł, gardło go bolało. Parę dni temu wyszli.
Ja się właśnie szykuję na wizytę. I zauważyłam rozstępy, i to dość wysoko po bokach brzucha :( no ale staram się tłumaczyć sobie, że są ważniejsze rzeczy w życiu niż wygląd.

2 letni synek mojej koleżanki tydzień leżał w szpitalu z tą bostonką. 40 stopni gorączki, wysypka. Nic nie jadł, gardło go bolało. Parę dni temu wyszli.
Ja się właśnie szykuję na wizytę. I zauważyłam rozstępy, i to dość wysoko po bokach brzucha :( no ale staram się tłumaczyć sobie, że są ważniejsze rzeczy w życiu niż wygląd.

Nie martw się są super zabiegi na rozstępy kremuj się dalej żeby skóra była bardzo nawilzona :) bądź dobrej myśli

Szok
Hehe ja to jestem trochę skośnooka w okularach :) może Cię nawiedzam.

Czy zdarzają wam się uderzenia gorąca, czy ogólnie ciepło wam? Ja w nocy wariuje, śpi gola, leje nogi zimna woda, wkładam stopy do miednicy z woda i wkładami chłodzącymi i jeszcze się obkładam lodem w worku. Jestem u rodziców wiec klimy nie ma ale śpię z wiatrakiem i dalej gorąco.... nie mówiąc o tym ze dalej nie sypiam do conajmiej 3-4 wie w dzień jestem wykończona.

Hej Dziewczyny! Nieśmiało i ja wreszcie napiszę, bo czytam Was regularnie od... kwietnia [emoji3] termin porodu mam na 25 listopada. Będzie córeczka. Tu nie ma wątpliwości, bo robiłam test Nifty i oznaczono płeć (test papa wyszedł średnio ale chyba ze względu na mój wiek- 38l). Dodam, że wynik Nifty wyszedł super. W domu mam 7- latka, który zaraz będzie pierwszoklasistą. Jeszcze pracuję (tzn.aktualnie na urlopie) ale chyba tylko do kolejnej wizyty, bo ciężko mi już. Mieszkam w okolicach Góraleczki89 [emoji3] Miłego dnia

Nie martw się są super zabiegi na rozstępy kremuj się dalej żeby skóra była bardzo nawilzona :) bądź dobrej myśli
Dzięki:) Do tej pory używałam balsamu i oliwki z babydream, ale dzisiaj chyba zainwestuje w Palmersa.

Weronikakrz - biedna, dobrze, że będziesz miała rehabilitację, wierzę, że Ci pomogą. A na zaparcia masz laktuloze czy coś innego?

Dzień dobry nowym koleżankom :)

Ha ha ha jaki sen [emoji28][emoji23]

Dita my już mieliśmy bostonke dwa lata temu jeszcze w żłobku no i wtedy były krostki na wewnętrznych stronach dłoni i stop teraz nic nie ma. Ona też wtedy delikatnie to przeszła bo inne dzieci to i szpital a nawet paznokcie u stop schodzily. Paskudne te wszystkie wirusy.

A u Was nic poza wysypka? Też dziwne a może coś go pogryzło...

reklama
Do góry