reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dzięki:) Do tej pory używałam balsamu i oliwki z babydream, ale dzisiaj chyba zainwestuje w Palmersa.

Weronikakrz - biedna, dobrze, że będziesz miała rehabilitację, wierzę, że Ci pomogą. A na zaparcia masz laktuloze czy coś innego?

Dzień dobry nowym koleżankom :)

Ja Ci poradzę tylko że od początku stosuje olej z migdałów od Franciszka z mydlarni ,szybko schnie pięknie nawilża skórę staje się tak mieciutka i gładka że loo! I naprawdę brak rozstępów a 20 cm w pasie doszło...
Drogi specyfik ale warty poczytaj o jego działaniu.
Ps pod prysznicem robię masaz często pilingiem lub gąbką szorstka stąd naprawdę daje radę zobaczymy na efekt końcowy:)

Dzięki:) Do tej pory używałam balsamu i oliwki z babydream, ale dzisiaj chyba zainwestuje w Palmersa.

Weronikakrz - biedna, dobrze, że będziesz miała rehabilitację, wierzę, że Ci pomogą. A na zaparcia masz laktuloze czy coś innego?

Dzień dobry nowym koleżankom :)
Narazie na 3 dni 2 razy dziennie a jak niepomoze to dostane cos silnisjszego ja zawsze mialam z tym problemy nawet poddalam sie zabiegu czyszczenia jelit i pomoglo na jakies 2 lata i znowu wrocilo chcialam teraz zrobic ten sam zabieg ale niemozna go robic w 1 i 3 trymestrze takze sie spoznilam musze poczekac do 6 tygodnii po porodzie
A juz sie umowilam na fizjoterapie na poniedzialek szybko nawet

Witam wszystkie Mamuski, zauwazylam, ze poruszylyscie temat roztepow. Ja jeszcze ich nie mam ale bardzo sie ich boje. Smaruje sie kremem 2 razy dziennie i 3 razy olejem kokosowym. Przyznam sie , ze jeszcze nigdy nie mialam tak gladkiej i milej w dotyku skory. Ale ostatnio zauwazylam, ze pojawil mi sie malutki roztep na jednej z piresi. Czy to normalne?? Fakt ze biust zwiekszyl sie o jakies dwa rozmiary. Ale zeby na piersiach byly roztepy?? hehe czy uzywacie jakis peelingow? nie na brzuch, tylko na uda i tyleczek?? znacie jekies bezpieczne w ciazy??? przed , uzywalam kawowego domowej roboty, ale nie wiem czy teraz powinnam..

Witam wszystkie Mamuski, zauwazylam, ze poruszylyscie temat roztepow. Ja jeszcze ich nie mam ale bardzo sie ich boje. Smaruje sie kremem 2 razy dziennie i 3 razy olejem kokosowym. Przyznam sie , ze jeszcze nigdy nie mialam tak gladkiej i milej w dotyku skory. Ale ostatnio zauwazylam, ze pojawil mi sie malutki roztep na jednej z piresi. Czy to normalne?? Fakt ze biust zwiekszyl sie o jakies dwa rozmiary. Ale zeby na piersiach byly roztepy?? hehe czy uzywacie jakis peelingow? nie na brzuch, tylko na uda i tyleczek?? znacie jekies bezpieczne w ciazy??? przed , uzywalam kawowego domowej roboty, ale nie wiem czy teraz powinnam..

Ja używam jakiegoś pilingu i jadę brzuch nogi uda i wgl, mała tego nie odczuwa jak coś nie miłego -wiadomo z rozsądkiem

Tak to normalne, skóra na piersiach też się rozciąga jak rosną. Powinnaś tak samo jak brzuch smarować piersi.

@Tyna_88 narzeczona kuzyna zna się na kosmetykach i odradzała mi Palmers ze względu na mocno chemiczny skład. Lepiej weź sobie Bio-oili oliwkę, podobno jest świetna.

Tak to normalne, skóra na piersiach też się rozciąga jak rosną. Powinnaś tak samo jak brzuch smarować piersi.

@Tyna_88 narzeczona kuzyna zna się na kosmetykach i odradzała mi Palmers ze względu na mocno chemiczny skład. Lepiej weź sobie Bio-oili oliwkę, podobno jest świetna.
A też slyszlaam że Palmers to dziadostwo z chemią...

Palmers ma właśnie tragiczny skład niestety, już lepiej Bio-Oil z tych drogeryjnych :( ja stosuję olejek migdałowy i tak, jak pisze @Paulianna89 najlepiej smarować też piersi i uda. Moja siostra na przykład miała rozstępy tylko na piersiach, ale mi aż tak na razie nie urosły jak jej (z rozmiaru małe B zrobiło się IMPONUJĄCE B i tyle) ;P Teraz czaję się na jakiś kosmetyk z Bani Agafii albo jakiś inny rosyjski, bo one nie mają w sobie tej całej chemii, a chciałabym używać czegoś na całe ciało zamiast olejku.

Było coś wspominane o mięśniach Kegla. Ćwiczyłam do 6 miesiąca, teraz pewnie nie mogę, ze względu na szyjkę, przyznam, że nawet nie pomyślałam, żeby zapytać lekarza, bo wydało mi się oczywiste, że nie powinnam :eek:

reklama
A do mnie właśnie dzwoniła położna ze szkoły rodzenia, 1 września pierwsze zajęcia. Super [emoji4]
A co do rozstępów to masakra.... Smaruję się od początku ciąży kremami nawilżającymi i oliwkami i nic. Piersi całe w krechach :/
Brzuch na szczęście czysty choć jest już ogromny i bardzo spiczasty...boję się że będzie wyglądał tak samo jak biust

Do góry