reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam wszystkie Mamuski, zauwazylam, ze poruszylyscie temat roztepow. Ja jeszcze ich nie mam ale bardzo sie ich boje. Smaruje sie kremem 2 razy dziennie i 3 razy olejem kokosowym. Przyznam sie , ze jeszcze nigdy nie mialam tak gladkiej i milej w dotyku skory. Ale ostatnio zauwazylam, ze pojawil mi sie malutki roztep na jednej z piresi. Czy to normalne?? Fakt ze biust zwiekszyl sie o jakies dwa rozmiary. Ale zeby na piersiach byly roztepy?? hehe czy uzywacie jakis peelingow? nie na brzuch, tylko na uda i tyleczek?? znacie jekies bezpieczne w ciazy??? przed , uzywalam kawowego domowej roboty, ale nie wiem czy teraz powinnam..
To podziwiam za systematyczność ;)
Ja mam rozstępy, kupiłam bio Oil, powinnam smarować 2 razy dziennie, a jakoś mi to nie wychodzi.

reklama
Hehe ja to jestem trochę skośnooka w okularach :) może Cię nawiedzam.

Czy zdarzają wam się uderzenia gorąca, czy ogólnie ciepło wam? Ja w nocy wariuje, śpi gola, leje nogi zimna woda, wkładam stopy do miednicy z woda i wkładami chłodzącymi i jeszcze się obkładam lodem w worku. Jestem u rodziców wiec klimy nie ma ale śpię z wiatrakiem i dalej gorąco.... nie mówiąc o tym ze dalej nie sypiam do conajmiej 3-4 wie w dzień jestem wykończona.

U mnie podobnie, w nocy tak mi duszno, ze budzę się kilka razy, śpię przy wiatraku ale to nic nie daje.
W dzień odsypiam po 3-4h.... :errr:

Witam wszystkie Mamuski, zauwazylam, ze poruszylyscie temat roztepow. Ja jeszcze ich nie mam ale bardzo sie ich boje. Smaruje sie kremem 2 razy dziennie i 3 razy olejem kokosowym. Przyznam sie , ze jeszcze nigdy nie mialam tak gladkiej i milej w dotyku skory. Ale ostatnio zauwazylam, ze pojawil mi sie malutki roztep na jednej z piresi. Czy to normalne?? Fakt ze biust zwiekszyl sie o jakies dwa rozmiary. Ale zeby na piersiach byly roztepy?? hehe czy uzywacie jakis peelingow? nie na brzuch, tylko na uda i tyleczek?? znacie jekies bezpieczne w ciazy??? przed , uzywalam kawowego domowej roboty, ale nie wiem czy teraz powinnam..
Ja wczoraj zauważyłam na piersi od spodu. Dziwne bo wydawało mi się że biust mi nie urósł, brzuch mam bardzo duzy a tam póki co elegancko.

No niby nierobila mi usg ale przyciskala mi krocze tak jakby piesciami i tak stwierdzila zobaczymy co w poniedzialek powie na fizjoterapii
No, no, rozumiem. Mnie zawsze boli, jak tak lekarz naciskając bada, a potem mierzy i póki nie ma 10mm to olewa, znaczy mówi, żeby się nie martwić. 6.09 będzid mi znowu mierzył, więc zobaczymy wtedy :(

No, no, rozumiem. Mnie zawsze boli, jak tak lekarz naciskając bada, a potem mierzy i póki nie ma 10mm to olewa, znaczy mówi, żeby się nie martwić. 6.09 będzid mi znowu mierzył, więc zobaczymy wtedy :(
No ja mam nadzieje ze fizjoterapia pomoze bo juz zyc sie nieda czuje sie jakbym miala 80 lat a musze na poczatku marca wrocic do pracy

Cześć. Pozwolicie, że do was dołączę? Od jakiegoś czasu was podczytuje i jakoś tu, na waszym forum najmilej.
Mam 35 lat i mieszkam w Irlandii. Jestem szczęśliwą posiadaczką ponad 29 tygodniowego brzucha, któremu póki co nadałam imię Amelia (bo rzekomo to żeńska forma w nim bytuje). Dodatkowo mam 4,5 letniego hiper-aktywistę, fanatyka kolei w domu.
W tej ciąży na dany moment najbardziej mnie cieszy fakt, że już tylko 11 tygodni mi zostało. Cóż cierpliwość nie jest moją mocną stroną.
Witaj
U mnie 25+5 i zamieszkuje krystianek [emoji7] a w domciu czeka na niego starszy brat o 10 lat [emoji38][emoji38][emoji38] super ze masz jeszcze 11tygodni u mnie jeszcze jakies 14t[emoji4][emoji4]

reklama
Do góry