Wszystko jest możliwe najważniejsze że zdrowa!Nieduża ale zdrowa [emoji106]się zdziwisz jak ci przymasuje na następną wizytę [emoji123][emoji5]
reklama
FiLi88
Fanka BB :)
Dzien doberek Kochane, witamy sie sobotnio. Ja dzis planuje poza wyjsciem z synem na mecz robic delikatnie mowiac nic, no moze przeglad kartonow ktore maja wyladowac na strychu, ale poza tym sobotnie porzadki nie wchodza w gre. Nie chce mi sie po prostu.
Wlasnie przegladalam fajna strone z ciuszkami bawelnianymi szytymi w PL, maja sporo fajnych wyprzedazy. Moze nie na takie malenstwa zaraz urodzone, ale tak na 74 to juz super. Jesli ktoras z Was lubi taki styl, to polecam zajzec na tuszyte.pl
@Evi_88 dokladnie tak, nasze lozeczko tez juz rozlozone od tygodnia i wciaz pachnie nowoscia, mimo ze to surowe drewno nie malowane. Materac tez jest wyciagniety z folii, a chwile przed bede prala jego pokrowiec, zeby odswiezyc i wyprac w proszku dla dzidzi.
Jesli chodzi o ruchy to ja notuje w ciagu dnia w pracy jak siedze, w domu jak leze to tez czasami zasili, no i rano jak sie budze to tez daje znaka o sobie. U nas zawsze polozne powtarzaja, ze aktuwnosc dzidzi jest najlepszym wyznacznikiem tego czy wszystko jest ok, wiec jesli macie chwile zwiatpienia, albo nie czujecie dzidzi od kilku godzin, to nie czekajcie. Zgloscie sie chociazby na ktg, to bardzo wazne jest.
@Dita_333 jak powrot do rzeczywistosci po urlopie ?? Bylo ciezko ?? Kiedy planujesz isc na zwolnienie ??
Ja teraz ide do pracy w poniedzialek i piatek, srodek tygodnia mam wolny i pozniej caly tydzien az do 5 wrzesnia urlop. A 5 pazdziernika bede ostatni dzien w pracy.
@piorunem z tym opalaniem to chyba mamy teraz tak, ze nawet wiatr opala, bo skora bardziej wrazliwa i poddatna. Mnie spieklo 2 razy jak bylismy tylko na weekend w gorach i nad morzem, mimo filtra 50. Uwazaj na siebie i korzystaj z urlopu na motorowke jednak sie nie zdecydowalas ??
Wlasnie przegladalam fajna strone z ciuszkami bawelnianymi szytymi w PL, maja sporo fajnych wyprzedazy. Moze nie na takie malenstwa zaraz urodzone, ale tak na 74 to juz super. Jesli ktoras z Was lubi taki styl, to polecam zajzec na tuszyte.pl
@Evi_88 dokladnie tak, nasze lozeczko tez juz rozlozone od tygodnia i wciaz pachnie nowoscia, mimo ze to surowe drewno nie malowane. Materac tez jest wyciagniety z folii, a chwile przed bede prala jego pokrowiec, zeby odswiezyc i wyprac w proszku dla dzidzi.
Jesli chodzi o ruchy to ja notuje w ciagu dnia w pracy jak siedze, w domu jak leze to tez czasami zasili, no i rano jak sie budze to tez daje znaka o sobie. U nas zawsze polozne powtarzaja, ze aktuwnosc dzidzi jest najlepszym wyznacznikiem tego czy wszystko jest ok, wiec jesli macie chwile zwiatpienia, albo nie czujecie dzidzi od kilku godzin, to nie czekajcie. Zgloscie sie chociazby na ktg, to bardzo wazne jest.
@Dita_333 jak powrot do rzeczywistosci po urlopie ?? Bylo ciezko ?? Kiedy planujesz isc na zwolnienie ??
Ja teraz ide do pracy w poniedzialek i piatek, srodek tygodnia mam wolny i pozniej caly tydzien az do 5 wrzesnia urlop. A 5 pazdziernika bede ostatni dzien w pracy.
@piorunem z tym opalaniem to chyba mamy teraz tak, ze nawet wiatr opala, bo skora bardziej wrazliwa i poddatna. Mnie spieklo 2 razy jak bylismy tylko na weekend w gorach i nad morzem, mimo filtra 50. Uwazaj na siebie i korzystaj z urlopu na motorowke jednak sie nie zdecydowalas ??
Dzidzi bobo
Nie zjadla sniadania poniewaz nie bylam wogole glodna pomyslalam ze kupie cos po drodze i nie zdazylam [emoji17] ja po tym mc mialam w nocy straszny bol zoladka pozniej przeszlo na brzuch i rewolucja dodatkowo zgaga...A wyszlas z domu bez sniadania, ze tak Cie zmoglo ?? Czy poprostu oslabienie zlapalo ??
Ja niestety ostatnio po Mc mialam problemy i skonczylo sie wymiotem, a zjadlam tylko Wrapa, ale ja chyba po prostu tak mam w tej ciazy, ze nie do konca jedzenie, ktore w siebie wciskam jest tym czego potrzebuje organizm i zdarza sie ze oddaje
A ja sie przeszlam dzisiaj na szpital, bo moj lekarz ma dyzur akurat i jak zadzwonilam to kazal przyjsc, bo tak sie tymi bolesciami w kroczu martwilam, ale wszystko ok, niestety tak bedzie, jak się rozchodze to spoko, najgorzej jak zastana jestem. Mały tez glowkowo obrocony, wiec napiera bardziej. I serduszko sobie posłuchałam.
Czyli trzeba trochę chodzić... niech żyją spacery [emoji106][emoji5]
Ważne, że wszystko ok, a ty spokojna już jesteś [emoji5]
Dziewczyny a jak z aktywnością waszych maluchów? U mnie 28t 5dn i są dni, że mocno czuje dzidzie, a są takie, że nic nie czuje i wtedy wariuje... jak aktywne są zawsze bibki?
Mój podobnie jak u Sary, chyba nigdy nie spi [emoji85] żartuję oczywiście, ale naprawdę mam nadzieję, że ruchy płodowe nie przekładają sie na życie na zewnątrz... Mój pierworodny dał mi popalić i tak sobie wymarzyłam drugie, spójne dzieciątko.. aniołka [emoji5] i naprawdę w to wierzę, tyle osób mówi, że drugie dziecko całkiem inne [emoji106] a ten w brzuchu to albo sie wygina, wypina, przeciąga czy nie wiem co tam robi, albo boksuje nóżkami czy rączkami [emoji6] i to tak, że brzuch rusza sie jednocześnie z dwóch stron.. nie wiem ile razy dziennie... dużo.. moze jakiś delikatny brzuch mam, że tak to odczuwam? Nie wiem... nie ma znaczenia czy cos robię czy siedzę czy chodzę.. ostatnio szlam na sekretariat E pracy to na korytarzu jak byłam tak sie wypiął czy rozciągnął z ruchem gwałtownym kończyn, że musiałam stanąć i rozmasowac brzuch.. a pózniej przez pare minut mnie bolało w tym miejscu [emoji53]
Przy moim synku kilka dni przed porodem wyszlo ok 3500, ze niby przecietny noworodek a urodzilam 4550!!! Sam ginekolog sie zdziwil.....
To niezła rozbieżność[emoji33] ciekawe jak on mierzył? Ewidentnie pomyłka lekarza[emoji17]
Zobacz załącznik 889095 Kupiliśmy Małej na Chorwacji szlafroczek na basen, bo zamierzam chodzić jak skończy 3 miesiące o ile nie będzie jakoś specjalnie chorować
Dzisiaj się trochę przypiekłam w cieniu ;p cały czas się smarowałam i siedziałam pod parasolem i sie nie przypaliłam, a dzisiaj mój Mąż pojechał na nurkowanie, a ja siedziałam na plaży i jakoś tak zapomniałam się posmarować - tak to mi ciągle mówi o smarowaniu ;p siedziałam cały czas w cieniu i tyle co w wodzie, a mimo to trochę mnie przyrumieniło nie jakoś tragicznie, bo nawet nie piecze ;p ale to chyba tylko dlatego, że już byłam dosyć opalona (nie znoszę się opalać, więc opalan się tylko aktywnie spędzając czas, a tak to jestem zaprzyjaźniona z parasolem)
Śliczny szlafroczek [emoji5]
A z tym opalaniem to ja w ciepłych krajach tylko pod parasolem leżę... i tak przecież sie człowiek opala, mimo parasola [emoji58] i fakt, w ciazy skóra bardziej wrażliwa, czasami jakieś plamy wyskakują na przykład. Mi od słońca wychodzą piegi na twarzy... co roku. Ale w tym to już przegięcie, jak Ania z Zielonego Wzgórza wyglądam Haha zielone oczy tez mam, tylko rudych włosów brakuje [emoji57] o dziwo opalam się na brąz, ale piegi wychodzą [emoji85]
Dziewczyny, które kupują nowe łóżeczka- dobra rada nie zostawiajcie składania ma ostatnia chwilę... dajcie mebelkowi wywietrzec
Nasze już stoi od kilkunastu dni i wciąż pachnie nowością
Tak, pamietam z pierwszej ciazy [emoji5] rozłożyłam tydzień przed porodem- tylko wtedy myślałam, że to miesiąc przed [emoji33][emoji23]
Dzien doberek Kochane, witamy sie sobotnio. Ja dzis planuje poza wyjsciem z synem na mecz robic delikatnie mowiac nic, no moze przeglad kartonow ktore maja wyladowac na strychu, ale poza tym sobotnie porzadki nie wchodza w gre. Nie chce mi sie po prostu.
Ja wczoraj poodkurzalam, to dzisiaj tylko umyje podłogi, moze lodówkę przetrę i okno dachowe- już nie mogę na nie patrzeć [emoji58]i posegreguje ciuszki dla bobasa... tyle ile zdołam...
A co do L4 to nie mam pojęcia... na początku myślałam ze we wrześniu, pózniej w sumie, ze moze pod koniec września, a teraz po tej akcji z żołądkiem - chyba się mąż wystraszył i mówi, że moze tego 4 września wezme L4? A jeszcze tydzień temu twierdził, że dopóki sie dobrze czuję to mogę pracować do października [emoji23]ja mam termin z usg genetycznego na 30.10... starszego urodziłam 3tygodnie wcześniej... wiem, ze to nie reguła ale ta myśl z tylu głowy jest... [emoji58]ze moze będzie podobnie .. Wiec myślę[emoji54]
Paulianna89
Ja właśnie szukam łóżeczka, bo upatrzone jest dostępne w ciągu 60dni roboczych, lekka przesada [emoji16] więc czas od nowa zacząć poszukiwania [emoji17] niby już mamy coś na oku...
Dzidzi bobo
Dita 333 po tym mc mialam rewolucje w nocy bol zoladka pozniej brzucha i cholerna zgage[emoji52]
Dzidzi bobo
Dziewczyny od dwuch dni meczy mnie cholerna zgaga bralam manti bralam gaviscon i nic w koncu sie wkurzylam bo to noc i wzielam ranigast ustalo ale na godzine moze dwie juz niewie co robic lekarz mowil cos o ssiadlym mleku ale bleee nie tkne ssiadlego mleka [emoji17] niewiem juz robic
Weronikakrz
U mnie tez zgaga nieodpuszcza czasem po mleku mi przechodzi
Wrzucilam zdjecia na watek wyprawkowy kupilam troche na rozmiar 74
Sasiadka urodzila 16 sierpnia o 23.26 coreczke waga 3540 g w domu jutro idziemy ja zobaczyc
Sasiadka urodzila 16 sierpnia o 23.26 coreczke waga 3540 g w domu jutro idziemy ja zobaczyc
reklama
Sasanka14
W domu? [emoji33]U mnie tez zgaga nieodpuszcza czasem po mleku mi przechodzi