reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
A co do wagi, to w dwóch pierwszych ciążach miałam ze 3 usg na krzyż.
Nigdy mi nie mówili, ile dziecko waży czy mierzy.
Mało tego, przy córce gin wykonujący usg nie zauważył, że ma za krótką pępowinę i że jest nią owinieta.
Przy 3 dziecku dopiero jak poszłam prywatnie to dowiedziałam się czy się przekręciła.
Wtedy miałam 1sze usg w 8tc potem w 20tym i przed porodem na nfz.
W piątek na tym usg na nfz waga 3600-3700 to powiedzieli, że jak rodzeństwo ok 4kg przy porodzie.
W niedzielę ją urodziłam 4550g !
Przy moim synku kilka dni przed porodem wyszlo ok 3500, ze niby przecietny noworodek a urodzilam 4550!!! Sam ginekolog sie zdziwil.....

Dziewczyny a jak z aktywnością waszych maluchów? U mnie 28t 5dn i są dni, że mocno czuje dzidzie, a są takie, że nic nie czuje i wtedy wariuje... jak aktywne są zawsze bibki?
U mine tak samo jak u Ciebie. Jednego dnia szaleje a drugiego ledwo ja wyczowam. Najbardziej aktywna jest wieczorem i rano po sniadaniu:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Dziewczyny a jak z aktywnością waszych maluchów? U mnie 28t 5dn i są dni, że mocno czuje dzidzie, a są takie, że nic nie czuje i wtedy wariuje... jak aktywne są zawsze bibki?
Są dni, że młody daje czadu i w dzień i wieczorem, a np dziś to bardziej czuję jak się rozciąga i przekręca.
Ja troszkę się tym stresowałam wcześniej, tym bardziej, że z tyłu głowy mam cały czas ten lęk.
Gin powiedział, że nasze dzieciaki śpią około 15 godzin na dobę a często są aktywne jak my śpimy.
Jak się czasem denerwuje to palcami stukam i mi odpukuje młody, albo jem coś słodkiego i czekam.

Mój bąbelek rusza się codziennie, codziennie go czuję, nawet już ma swoje stałe pory kiedy jest bardziej aktywny.
Pani Doktor na wizycie zapisała mi, że może mnie zaszczepić na krztusiec żeby mały nie zachorował w pierwszych miesiącach, ale nie wiem czy się szczepić to kolejne 200zł [emoji848]

0F26DAB5-9EF2-402E-B504-BA63FE28B4AB.jpeg
Kupiliśmy Małej na Chorwacji szlafroczek na basen, bo zamierzam chodzić jak skończy 3 miesiące o ile nie będzie jakoś specjalnie chorować ;)

Dzisiaj się trochę przypiekłam w cieniu ;p cały czas się smarowałam i siedziałam pod parasolem i sie nie przypaliłam, a dzisiaj mój Mąż pojechał na nurkowanie, a ja siedziałam na plaży i jakoś tak zapomniałam się posmarować - tak to mi ciągle mówi o smarowaniu ;p siedziałam cały czas w cieniu i tyle co w wodzie, a mimo to trochę mnie przyrumieniło :p nie jakoś tragicznie, bo nawet nie piecze ;p ale to chyba tylko dlatego, że już byłam dosyć opalona (nie znoszę się opalać, więc opalan się tylko aktywnie spędzając czas, a tak to jestem zaprzyjaźniona z parasolem) ;)

Załączniki

• 0F26DAB5-9EF2-402E-B504-BA63FE28B4AB.jpeg
    0F26DAB5-9EF2-402E-B504-BA63FE28B4AB.jpeg
    629,6 KB · Wyświetleń: 459
reklama
A ja sie przeszlam dzisiaj na szpital, bo moj lekarz ma dyzur akurat i jak zadzwonilam to kazal przyjsc, bo tak sie tymi bolesciami w kroczu martwilam, ale wszystko ok, niestety tak bedzie, jak się rozchodze to spoko, najgorzej jak zastana jestem. Mały tez glowkowo obrocony, wiec napiera bardziej. I serduszko sobie posłuchałam.
Ja też tak mam, jak dłużej leżę lub siedzę i potem jak wstanę to maszeruje jak kaczka [emoji14] dopiero jak rozchodze to jest ok ;)
Mój szaleje cały czas [emoji85] on chyba wcale nie śpi [emoji85] uspakaja się jak mąż trzyma rękę na brzuchu, autentycznie [emoji14] Jak młody mnie okłada boleśnie, to proszę męża żeby brzuch trzymał [emoji23]

Do góry