reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja dzisiaj pojechalam do firmy w ktorej pracuje i zaslablam w drodze powrotnej [emoji45] weszlam szybko do maca i bez myslnie zamowilam frytki kurczakoburgera chisburgera mc dabla i 2 neste zjadlam i wypilam to wszystko [emoji33] jak doszlam do siebie bylam w szoku ze tyle zjadlam i wypilam [emoji38][emoji38] teraz leze i odpoczywam... z tym ze maly mnie dzisiaj dosc mocno kopie [emoji4]

A wyszlas z domu bez sniadania, ze tak Cie zmoglo ?? Czy poprostu oslabienie zlapalo ??
Ja niestety ostatnio po Mc mialam problemy i skonczylo sie wymiotem, a zjadlam tylko Wrapa, ale ja chyba po prostu tak mam w tej ciazy, ze nie do konca jedzenie, ktore w siebie wciskam jest tym czego potrzebuje organizm i zdarza sie ze oddaje ;)

reklama
Właśnie jestem po wizycie [emoji4] 26+5 i waży 1020g więc wielki nie jest [emoji4][emoji4][emoji4]no ale nie ma po kim [emoji23] dziś grzecznie pokazał wszystko co trzeba [emoji16] no i mam na następną wizytę glukozę. Machał sobie rączkami [emoji4][emoji4][emoji4]
Cieszę się, że na wizycie wszystko ok.
Najważniejsze, że zdrowo rośnie.

A co do wagi, to w dwóch pierwszych ciążach miałam ze 3 usg na krzyż.
Nigdy mi nie mówili, ile dziecko waży czy mierzy.
Mało tego, przy córce gin wykonujący usg nie zauważył, że ma za krótką pępowinę i że jest nią owinieta.
Przy 3 dziecku dopiero jak poszłam prywatnie to dowiedziałam się czy się przekręciła.
Wtedy miałam 1sze usg w 8tc potem w 20tym i przed porodem na nfz.
W piątek na tym usg na nfz waga 3600-3700 to powiedzieli, że jak rodzeństwo ok 4kg przy porodzie.
W niedzielę ją urodziłam 4550g !

Ja dzisiaj pojechalam do firmy w ktorej pracuje i zaslablam w drodze powrotnej [emoji45] weszlam szybko do maca i bez myslnie zamowilam frytki kurczakoburgera chisburgera mc dabla i 2 neste zjadlam i wypilam to wszystko [emoji33] jak doszlam do siebie bylam w szoku ze tyle zjadlam i wypilam [emoji38][emoji38] teraz leze i odpoczywam... z tym ze maly mnie dzisiaj dosc mocno kopie [emoji4]

Hoho![emoji488][emoji489][emoji896] to sobie zrobiłaś przekąskę [emoji23][emoji85] a teraz nic ci nie jest?[emoji5] ja w drodze nad morze skusilam się na maca, ale tak skromnie, jeden macRoyal i frytki [emoji489][emoji51]

Ja bede wiedziec za tydz, jak bede miala wizytye. Moj gin zawsze robi mi normalne USG a potem w 3D. Juz nie moge sie doczekac. Moze moja ksiezniczka tak sie ulozy i bede mogla zobaczyc jej twarzyczke,hehehe. Jak bylam ostatnio to wazyla 500 gr, to byl 21tydz. Ciekawa jestem jak bedzie teraz....
Tydzień szybko minie[emoji5] ja mam wizytę dopiero 4 września i staram się nawet nie patrzeć na kalendarz.. tyle czasu, ale wiem, że szybko zleci [emoji106][emoji57]

Właśnie jestem po wizycie [emoji4] 26+5 i waży 1020g więc wielki nie jest [emoji4][emoji4][emoji4]no ale nie ma po kim [emoji23] dziś grzecznie pokazał wszystko co trzeba [emoji16] no i mam na następną wizytę glukozę. Machał sobie rączkami [emoji4][emoji4][emoji4]

Nie jest też mały, nie przesadzaj! Myślę, że i tak powyżej przeciętnej [emoji57][emoji5][emoji106]
Gratuluję udanej wizyty i spotkania z bobasem - wiem jak to cieszy [emoji6]

A ja sie przeszlam dzisiaj na szpital, bo moj lekarz ma dyzur akurat i jak zadzwonilam to kazal przyjsc, bo tak sie tymi bolesciami w kroczu martwilam, ale wszystko ok, niestety tak bedzie, jak się rozchodze to spoko, najgorzej jak zastana jestem. Mały tez glowkowo obrocony, wiec napiera bardziej. I serduszko sobie posłuchałam.

Ostatnia edycja:
reklama
My dziś zapracowani, bo sprzątanie mieszkania. Jutro przyjeżdża teściowa ze szwagierką, przywiozą następne meble do składania.

Ja wizytę mam we wtorek. Nie mogę się doczekać by zobaczyć córeczkę, może i tym razem lekarka będzie mieć humor i poda mi wagę Michasi. Wczoraj robiłam badania, mam nadzieję, że w poniedziałek wyniki już będą, bo we wtorek czeka mnie zastrzyk z immunoglobiny (na to mniej czekam).

Jeśli chodzi o aktywność, to moja chyba bardziej się wieczorem uaktywnia, w dzień też się zdarza, ale głupio mi przyznać, że jestem tak zabiegana, że nie zarejestrowałam czy są to stałe pory :/.

Do góry