reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Byłam dziś na wizycie 26+5 . Z Lili wszystko ok była nałożona główka do dołu , waga 780g ,lekarz mówi, że raczej nie będzie duża co nie ukrywam cieszy mnie [emoji28] niestety jak jak przypuszczałam wynik krzywej lekarzowi się nie podoba jest za wysoki [emoji26] powiedział, że do diabetologa mnie nie kieruje puki co ale mam się stosować do diety cukrzycowej [emoji20] wiwc dziewczyny krore maja diete podeślijcie jakieś stronki z przepisami i informacjami jak coś fajnego macie [emoji6]
Ja dziś odkryłam darmową aplikację na tel. fundowaną przez NFZ SweetPregna, dużo przystępnych informacji. Jutro ruszam z pomiarami glukozy i zamierzam tam notować, wygląda bardzo przystępnie :)

Ja po pierwszych zajeciach szkoły rodzenia, było super! Pełno młodych par, jak my, poczułam, że nie jestem sama :D

Byłam dziś na wizycie 26+5 . Z Lili wszystko ok była nałożona główka do dołu , waga 780g ,lekarz mówi, że raczej nie będzie duża co nie ukrywam cieszy mnie [emoji28] niestety jak jak przypuszczałam wynik krzywej lekarzowi się nie podoba jest za wysoki [emoji26] powiedział, że do diabetologa mnie nie kieruje puki co ale mam się stosować do diety cukrzycowej [emoji20] wiwc dziewczyny krore maja diete podeślijcie jakieś stronki z przepisami i informacjami jak coś fajnego macie [emoji6]

Kochana z tą wagą to różnie bywa [emoji4] przyjaciółka teraz rodziła, dzień przed porodem miała usg i lekarze mówili, że mała ma 3400 a urodziła się ponad 3900 więc różnie to z tym bywa, okaże się przy porodzie [emoji16] najważniejsze, że zdrowa [emoji4][emoji4][emoji4]

Będzie dobrze, przejdziesz na dietę i się unormuje.
Fajnie mała rośnie.
Każde dziecko jest inne i nie ma co porównywać.

Będzie dobrze, przejdziesz na dietę i się unormuje.
Fajnie mała rośnie.
Każde dziecko jest inne i nie ma co porównywać.
A no pewnie nie ma co porównywać skoro lekarz mówi, że jest ok to ja ki wierzę [emoji4] sama urodziłam się z wagą 2650 i dostałam 9 pkt na 10 tylko dlatego, że między klatką piersiową A główka był 1cm różnicy. Dzieci rodzą się różne niektóre są drobniutkie inne ponad 4 kg nie ma reguły ważne żeby były zdrowe [emoji4]

10 fiołek?????[emoji33][emoji86] współczuje! To ile razy cię klula??

Ja też lubię słodkie, ale jem w rozsądnych ilościach [emoji106] w ciąży czy nie, nie ma co przeginać z niezdrowym jedzeniem choć takie cukierki truflowe..mniam[emoji41]

Ważne, że lekarz mówi, ze jest wszystko w porządku [emoji5] poza tym mogłaś mieć owulacje pózniej... moze być drobna dziewczynka [emoji106]

Dziewczyny, nie straszcie jej. Jak lekarz mówi, że jest ok to jest ok. A dzieci są większe i mniejsze i rosną tez różnym tempem..[emoji5]mój tez zawsze był większy, ale jeszcze moze być mniejszy [emoji848]
Ale ja wcale jej nie strasze, ja się zdziwiłam, że skoro jej bedzie malutka to moja bedzie gigantem.

Chciałabym wiedzieć ile moja niuńka waży a tu ani widu ani słuchu o jakiś USG :(
Trochę się sugeruje waszymi wynikami ale tylko orientacyjnie bo wiadomo teraz to już każdy maluszek indywidualnie rośnie.

Mojego małżona koleżanka z pracy wylądowała dzisiaj na patologii bo ma dzisiaj termin a jej dziecko od 2 tyg. Nic nie przybrało i nie ma nawet 3 kg :eek: pierwszy raz słyszałam o takim przypadku

Bo to usg to tylko tak mnie więcej :) Ja dzień przed porodem na usg niecałe 2900, a urodził się 3100, czyli ponad 200gr różnicy... Mało tego na każdym usg był malutki, poniżej średniej, tak 30-35centyl, a urodził się ponad średnią, nie dużo, bo tak 60centyl, ale jednak... Czyli usg to tylko usg, a nie waga w sklepie :rolleyes2:
A twoja koleżanka jak ma termin to chyba dobrze, że ją wzięli do szpitala? Wydaje mi się, że po terminie to już dobrze być pod opieką lekarzy...Częste ktg i ewentualnie wywoływanie porodu... Choć nie przeżyłam, bo urodziłam sporo wcześniej....

Ale ja wcale jej nie strasze, ja się zdziwiłam, że skoro jej bedzie malutka to moja bedzie gigantem.

Niekoniecznie :) To tylko waga plus-minus, poza tym mój miał ponad 1100 chyba 4 dni po tobie i wcale nie uważam, że będzie gigantem. Wg tych siatek może większy niż przeciętny, ale bez przesady :) I cały czas wierzę, że zwolni tempo...chyba się sprawdza, bo był zawsze ponad siatką, a teraz w górnej granicy, to niedługo będzie przeciętniak haha :laugh2: Ja tam wolę wypchać mniejsze dziecko, niech sobie rośnie na zewnątrz, gdzie on mi się w brzuchu taki duży zmieści :D:p

Dzien dobry piatkowo. Ja dopiero godzine temu do pracy przyszlam i juz nie mam co robic. Wsio ogarniete, lubie to nowe miejsce do ktorego mnie na czas ciazy przeniesli.
Wczoraj maz pojechal do Aldiego, bo dzidziowe rzeczy weszly do sprzedazy. Powiem Wam ze nakupowal sporo fajnych przydasi. Np mieciutka lampka, taka w sam raz na noc, zeby lekka poswiata byla w pokoju, buciki skorzane, pajace, polspiochy z bio bawelny. Pieluszki muslinowe bardzo mieciutkie, recznik z kapturkiem. Na prawde polecam, tylko nie wiem czy w PL w tym samym czasie jest taka oferta.

Piszecie o USG i wielkosci dzidzia, i ja zgadzam sie z @Dita_333, wszystko moze sie zmienic, u mnie syna tez na usg przed porodem wymierzyli na 3400, a urodzilam chopoka 3700 w 20 minut, bez naciecia i pekniecia, wiec to wszystko jest loteria tak naprawde i wszystko okaze sie w dniu zero ;) Wgl mnie najlepsze jest nastawienie bedzie co ma byc, urodzic trzeba, nie da sie inaczej, wiec nie ma co za duzo o tym myslec. I dodam jeszcze, ze u nas mierza brzuch mamy i na tej podstawie oceniaja wielkosc dzidzia, wiec to juz wgle jest abstrakcja ;) a USG kolejne jak nie bedzie nic sie dzialo to zrobia mi przed samym porodem ;)

Jak z pogoda u Was ?? Odpuscily juz upaly ?? Da sie zyc ?? U nas dzis jesienna pogoda, lekki deszczyk, zachmurzone niebo, pogoda barowa.

Milego dzionka :)

Dzien dobry piatkowo. Ja dopiero godzine temu do pracy przyszlam i juz nie mam co robic. Wsio ogarniete, lubie to nowe miejsce do ktorego mnie na czas ciazy przeniesli.
Wczoraj maz pojechal do Aldiego, bo dzidziowe rzeczy weszly do sprzedazy. Powiem Wam ze nakupowal sporo fajnych przydasi. Np mieciutka lampka, taka w sam raz na noc, zeby lekka poswiata byla w pokoju, buciki skorzane, pajace, polspiochy z bio bawelny. Pieluszki muslinowe bardzo mieciutkie, recznik z kapturkiem. Na prawde polecam, tylko nie wiem czy w PL w tym samym czasie jest taka oferta.

Piszecie o USG i wielkosci dzidzia, i ja zgadzam sie z @Dita_333, wszystko moze sie zmienic, u mnie syna tez na usg przed porodem wymierzyli na 3400, a urodzilam chopoka 3700 w 20 minut, bez naciecia i pekniecia, wiec to wszystko jest loteria tak naprawde i wszystko okaze sie w dniu zero ;) Wgl mnie najlepsze jest nastawienie bedzie co ma byc, urodzic trzeba, nie da sie inaczej, wiec nie ma co za duzo o tym myslec. I dodam jeszcze, ze u nas mierza brzuch mamy i na tej podstawie oceniaja wielkosc dzidzia, wiec to juz wgle jest abstrakcja ;) a USG kolejne jak nie bedzie nic sie dzialo to zrobia mi przed samym porodem ;)

Jak z pogoda u Was ?? Odpuscily juz upaly ?? Da sie zyc ?? U nas dzis jesienna pogoda, lekki deszczyk, zachmurzone niebo, pogoda barowa.

Milego dzionka :)
W Krakowie dalej upał, mam już dość golebia nóg bo ciagle sukienki i krótkie spodnie, a w ciąży coś mi się ze skóra podziało i nawet najlepsze maszynki mi podrażniają... ja już chce długie nogawice!!!!

reklama
W Krakowie dalej upał, mam już dość golebia nóg bo ciagle sukienki i krótkie spodnie, a w ciąży coś mi się ze skóra podziało i nawet najlepsze maszynki mi podrażniają... ja już chce długie nogawice!!!!

Wspolczuje serdecznie, ja tez mam wrazenie, ze moja skora zrobila sie jakos mocniej unerwiona, moze nie tyle ze mam problem z poraznieniami, ale stalam sie nietykalska troszke, bo mnie wszystko drazni. Najchetniej chodzila bym na golasa, zeby nic nie cisnelo, nie dotykalo ciala. Jedyne co teraz mi pasuje to lekkie mizianie, ale nie wszedzie ;)

Jeszcze tylko chwilka, jutro zaczynam 30 tc ;)

Zmykam szukac wyprawki pieluszkowej, moze jakies promo upoluje, bo to bedzie dosc spory wydatek :)

Do góry