reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Olewam to.
Dziecko najważniejsze.
Potem się będę smarować, kiedyś tam.
W ciąży większość antycellulitowych czy mocne ujędrniające odpadają.
Musiałabyś dokładnie sprawdzać każdy składnik.
Mam duuuużo, ale co tam.

Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą glukozę
Dzieki, kiedys ja robilam, nie bedac jeszcze w ciazy. Bylo nawet dobrze. Ale przez ciaze to roznie bywa ze smakami. A jesli chodzi o celulit to masz racje, bede martwic sie potem. Zreszta nie mam dla kogo ladnie wygladac,hehehehehe Pozdrawiam;);)

reklama
Acha zapomnialam sie zapytac o jeszcze jedno. Czy zauwazylyscie, ze pojawil sie u was , badz poglebil celulit?? Bo u mnie jest coraz bardziej widoczny. Macie jakies sposoby jak sobie z nim radzic?? Jakie kosmetyki sa bezpieczne w ciazy na skorke pomaranczowa?? Macie jakies naturalne sposoby???
Ja też mam i też olewam puki co . Taka kolej rzeczy woda się zatrzymuje stopy puchną to i celulit większy. Staram się dużo wody pic . Po ciąży jak dojdę do siebie to dopiero się zajmę tym nieprzyjacielem [emoji28]

Acha zapomnialam sie zapytac o jeszcze jedno. Czy zauwazylyscie, ze pojawil sie u was , badz poglebil celulit?? Bo u mnie jest coraz bardziej widoczny. Macie jakies sposoby jak sobie z nim radzic?? Jakie kosmetyki sa bezpieczne w ciazy na skorke pomaranczowa?? Macie jakies naturalne sposoby???

U mnie też bardziej widoczny. Staram się pić więcej wody, ale średnio mi to wychodzi. Mam też balsam z Perfecta dla ciężarnych antycellulitowy, ale z systematycznoscia w smarowaniu to u mnie różnie bywa.
Stopy mi nie puchna, ale dzisiaj przesadziłem w chodzeniu w szpilkach i bolą mnie stopy, głównie pod stopami, moczenie w zimnej wodzie mam juz za sobą i troszkę lepiej.

U mnie też bardziej widoczny. Staram się pić więcej wody, ale średnio mi to wychodzi. Mam też balsam z Perfecta dla ciężarnych antycellulitowy, ale z systematycznoscia w smarowaniu to u mnie różnie bywa.
Stopy mi nie puchna, ale dzisiaj przesadziłem w chodzeniu w szpilkach i bolą mnie stopy, głównie pod stopami, moczenie w zimnej wodzie mam juz za sobą i troszkę lepiej.
U mine tez z systematycznoscia to ciezko. W jeden dzien posmaruje sie raz, a na drugi 5 razy. Na szczescie jeszcze ani jednego roztepu:biggrin2::biggrin2:

Mi się zrobił na udach pod tyłkiem :) ale cóż taka kolej rzeczy. Jak tyłam wcześniej to właśnie w tym miejscu i przy chudnięciu ładnie to reagowało i znikało wiec nie przejmuje się i po porodzie się za niego zabiorę.

A to jesteś na insulinie? Ja zawsze mam po śniadaniu wyższe[emoji37]

Taaak, ja juz jakies 4 miesiace jestem zaprzyjazniona z igla :)

Na duze cukry po sniadaniu polecam natomiast jajka zamiast wedliny, ja mam zawsze wtedy cukier nizszy o 20-30 niz normalnie (chociaz nie jestem do konca reprezentatywna, bo ja po jedzeniu nie przekraczam nigdy 140 - tylko rano mam klopoty, ale warto sprobowac).

Taaak, ja juz jakies 4 miesiace jestem zaprzyjazniona z igla :)

Na duze cukry po sniadaniu polecam natomiast jajka zamiast wedliny, ja mam zawsze wtedy cukier nizszy o 20-30 niz normalnie (chociaz nie jestem do konca reprezentatywna, bo ja po jedzeniu nie przekraczam nigdy 140 - tylko rano mam klopoty, ale warto sprobowac).
No właśnie jak to jest po godzinie, jest norma do 120, czy 140? Ja największy na czczo 102[emoji20]

No właśnie jak to jest po godzinie, jest norma do 120, czy 140? Ja największy na czczo 102[emoji20]

Teraz jest 140. Bodajze rok temu normy sie zmienily i wlasnie wzroslo ze 120 do 140.

Czytalam troche artykulow, bo moja ginekolog na poczatku mowila, ze wolalaby 120, ale odpuscilam sobie po ktorejs rozmowie z diabetolog. Ja odkad jestem na tej diecie jeszcze nic nie przytylam, od poczatku ciazy mam na wadze ok -6 kg i jakbym miala zmniejszac porcje to juz chyba bym w ogole nie jadla ;) A normy zmieniaja sie od lat - kiedys nawet mozna bylo miec 100 na czczo!

U mnie te poranne dochodza czasami do 105... Od kilku dni to jest w ogole istna hustawka - raz 84, raz 92 a dzis 103. Bardzo chcialabym wiedziec czemu moja trzustka tak sobie brzydko ze mna pogrywa :p

reklama
Teraz jest 140. Bodajze rok temu normy sie zmienily i wlasnie wzroslo ze 120 do 140.

Czytalam troche artykulow, bo moja ginekolog na poczatku mowila, ze wolalaby 120, ale odpuscilam sobie po ktorejs rozmowie z diabetolog. Ja odkad jestem na tej diecie jeszcze nic nie przytylam, od poczatku ciazy mam na wadze ok -6 kg i jakbym miala zmniejszac porcje to juz chyba bym w ogole nie jadla ;) A normy zmieniaja sie od lat - kiedys nawet mozna bylo miec 100 na czczo!

U mnie te poranne dochodza czasami do 105... Od kilku dni to jest w ogole istna hustawka - raz 84, raz 92 a dzis 103. Bardzo chcialabym wiedziec czemu moja trzustka tak sobie brzydko ze mna pogrywa :p
Ja dopiero zaczynam przygodę z dieta, sama się pilnuje, bo dopiero w piatek mam diabetologiem. Jutro spróbuję rady z jajkami zobaczmy czy na mnie poskutkuje[emoji6] jeżeli chodzi o te normy to dla ciężarnych są jakieś bardziej restrykcyjne, mój tato ma cukrzycę i u niego jest do 120 ale po 2h[emoji17]

Do góry