Igorowelove
Moderatorka
I jaki masz termin w karcie ciazy wpisany?Urodzi sie gdy bedzie gotowe Jaki termin mialas z pierwszego usg?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I jaki masz termin w karcie ciazy wpisany?Urodzi sie gdy bedzie gotowe Jaki termin mialas z pierwszego usg?
Spójrz na normy jakie wrzuciłam. Poza tym żadne usg nie jest w stanie przewidzieć ile dziecko będzie ważyłoNo wlasnieb jak to jest, ja mialam USG 24 lipca to byl moj 22 tydz i mala wazyla juz 500 gr. Lekarz powiedzial ze szybko przybiera na wadze, bo na tym etapie nie powinna przekraczac 450 gr i ze jak tak dalej pojdzie to urodze jakiegos kolosa. Troche sie przestraszylam, nastawilam sie na naturalny porod ale boje sie ze moja mala kruszynka okaze sie ponad 4 kg klockem,heheheh
No wlasnieb jak to jest, ja mialam USG 24 lipca to byl moj 22 tydz i mala wazyla juz 500 gr. Lekarz powiedzial ze szybko przybiera na wadze, bo na tym etapie nie powinna przekraczac 450 gr i ze jak tak dalej pojdzie to urodze jakiegos kolosa. Troche sie przestraszylam, nastawilam sie na naturalny porod ale boje sie ze moja mala kruszynka okaze sie ponad 4 kg klockem,heheheh
Zobacz załącznik 883280 Zobacz załącznik 883279 Zobacz załącznik 883277 Zobacz załącznik 883276 Zobacz załącznik 883275 A ja nadal tylko ciuszki, ciekawe kiedy kupię jakieś inne potrzebne pierdółki ;p
Jest pełno aplikacji do tego i też sobie ściągnęłam ale jak zaczęłam liczyć to minela h tych ruchów z minutowymi przerwami i skapitulowalam znużona pykaniem w telefon hahahNie, chce dla siebie zapisywac, ale na kartce wlasnie bym nie chciala. Myslalam, ze moze jest jakas aplikacja do tego...
Tak tylko wkurza mnie bo niewiem kiedy w koncu urodze 1 8 czy 10 grudzien [emoji52]
Urodzi sie gdy bedzie gotowe Jaki termin mialas z pierwszego usg?
Byle z lodem, dla ochlody [emoji23]Święta prawda! Polać ci!![emoji483]ale soczku albo mleczka [emoji23]
Dobrze. Odpoczniesz sobie, może akurat się poprawi, a jeśli nie to wiesz ze możesz dalej korzystać ze zwolnienia. Trzymam kciuki za poprawę [emoji4]Piękne ciuszki. Podoba mi się zestaw kolorystyczny
Jest pełno aplikacji do tego i też sobie ściągnęłam ale jak zaczęłam liczyć to minela h tych ruchów z minutowymi przerwami i skapitulowalam znużona pykaniem w telefon hahah
Ja będę dziewczynki odpoczywać .. dostałam 2 tyg. I i fizjoterapeute oO no a potem jak się nic nie zmieni to dalej.
W ogóle głowa mi pęka od wszystkich info które pochłanialam w tym temacie aby wyszło jak najlepiej dla Mnie.oO
Co do żłobka..syn nie musiał chodzić bo się na zmianę nim zajmowalismy i mimo wszystko bardzo dobrze zaklimatyzowal się w przedszkolu [emoji14] . Do otwartych nie wiem jak nie nalezal ale wiedzę pochłaniał bardzo ladnie i bardzo szybko też nauczył się pisać i czytac
tak to fajnie jak się dzieciaki integrują l właśnie bierz pod uwagę że każde dziecko ma swoją osobowość ..są mniej bądź bardziej otwarte dzieci..jedne więcej bądź mniej czasu na adaptację potrzebuja. Napewno z czasem powinno być lepiej
Ja córkę byłam Zmuszona dać do żłobka bo nie chciałam też właśnie by całymi dniami siedziała z babcią kiedy ja w pracy ..ze Mna czy mężem to co innego
ale mieliśmy wyjście jakby coś łapała i w gruncie często bywała u teściowej by właśnie nie narażać się na antybiotyki. Ciężki cZas dla mnie bo 7 nocy spędzała poza domem ale jej zdrowie było dla mnie wazniejsze
Tutaj młoda moja po srodku .widac że miała też te zle swoje dni , jakby na przymus w tym koleczku buuu się serce krajalo ale.im starsza byla tym inne dziecko takze głowa do góry
Pozatym młody napewno duO uwagi smoczkowi okazuje i kiedy się go pozbędzie to napewno się coś zmieni
@Dzidzi bobo jeśli miałas nieregularne cykle to tak by wychodzilo że dzidziulek młodszy ale to nie problem. Jest zdrów i to najwazniejsZe