reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Tak tylko wkurza mnie bo niewiem kiedy w koncu urodze 1 8 czy 10 grudzien [emoji52]
Urodzisz wtedy, kiedy dziecko będzie gotowe.
Mój też o tydzień mniejszy, ale gin mi nie zmieniał terminu, choć wg połówkowego 18 listopada a nie 13ty.
Gin powiedział że tydzień w tą czy tą to żadna różnica.

reklama
No wlasnieb jak to jest, ja mialam USG 24 lipca to byl moj 22 tydz i mala wazyla juz 500 gr. Lekarz powiedzial ze szybko przybiera na wadze, bo na tym etapie nie powinna przekraczac 450 gr i ze jak tak dalej pojdzie to urodze jakiegos kolosa. Troche sie przestraszylam, nastawilam sie na naturalny porod ale boje sie ze moja mala kruszynka okaze sie ponad 4 kg klockem,heheheh
Mój w 20 tc miał 319g a w 23tc 580g.
Córka w 20 tc miała 433g i urodziła się 4550g Sn i to był mój najszybszy poród.
A gin mówi, że synek z tych drobniejszych.

Dobrze. Odpoczniesz sobie, może akurat się poprawi, a jeśli nie to wiesz ze możesz dalej korzystać ze zwolnienia. Trzymam kciuki za poprawę [emoji4]

Słodka Twoja córeczka na tym zdjęciu [emoji7]

Tak cieszę się .Psychicznie też wiem ze zadbam o bąbla . Będę spokojniejsza

A młoda była moim pyzkiem takim hehe dziękuję kochana:)

Patrząc na te normy .moje rosly 90 centylem oO
Ale naprawdę genetycznie też będą rosły po swojemu po mamusi czy tatusiu:)

Mój w 20 tc miał 319g a w 23tc 580g.
Córka w 20 tc miała 433g i urodziła się 4550g Sn i to był mój najszybszy poród.
A gin mówi, że gin z tych drobniejszych.
Wow!!! 4,5 kg?? Podziwiam:szok: jestes wielka, ze dalas rade. To bedzie moj pierwszy porod, wiec nie mam go co z innym porownac. Moja siostra jak miala robione USG na 2 tyg przed porodem, gin powiedzial urodzi ponad 4kg a mala urodzila sie 3200 gr. Takze chyba nie warto sie kierowac takimi pomiarami. Tylko boje sie ze bede miala cukrzyce ciazowa. Ogolnie nigdy nie nalezalam do szczuplych, krzywa cukrowa mam za 2 tyg. Mam nadzieje ze wszystko bedze ok. Pozdrawiam;);)

Wow!!! 4,5 kg?? Podziwiam:szok: jestes wielka, ze dalas rade. To bedzie moj pierwszy porod, wiec nie mam go co z innym porownac. Moja siostra jak miala robione USG na 2 tyg przed porodem, gin powiedzial urodzi ponad 4kg a mala urodzila sie 3200 gr. Takze chyba nie warto sie kierowac takimi pomiarami. Tylko boje sie ze bede miala cukrzyce ciazowa. Ogolnie nigdy nie nalezalam do szczuplych, krzywa cukrowa mam za 2 tyg. Mam nadzieje ze wszystko bedze ok. Pozdrawiam;);)
U mnie 1 poród 17godzin ale trafiłam do szpitala na szczegółowe badania bez bóli i już zostałam. Syn 4000g
Drugi 15 godzin przez komplikacje( o których pisałam ileś stron wcześniej) 4000g
a 3ci w sumie niecałe 2 godziny od 1 bóli.
Ledwo weszłam na porodówkę już młoda była na świecie 5minut 4550g.
Na usg wychodziła 3800 to mówili że jak poprzednie będzie 4000g

Piękne ciuszki. Podoba mi się zestaw kolorystyczny:):)

Jest pełno aplikacji do tego i też sobie ściągnęłam ale jak zaczęłam liczyć to minela h tych ruchów z minutowymi przerwami i skapitulowalam znużona pykaniem w telefon hahah

Ja będę dziewczynki odpoczywać .. dostałam 2 tyg. I i fizjoterapeute oO no a potem jak się nic nie zmieni to dalej.
W ogóle głowa mi pęka od wszystkich info które pochłanialam w tym temacie aby wyszło jak najlepiej dla Mnie.oO

Co do żłobka..syn nie musiał chodzić bo się na zmianę nim zajmowalismy i mimo wszystko bardzo dobrze zaklimatyzowal się w przedszkolu :p . Do otwartych nie wiem jak nie nalezal ale wiedzę pochłaniał bardzo ladnie i bardzo szybko też nauczył się pisać i czytac
tak to fajnie jak się dzieciaki integrują l właśnie bierz pod uwagę że każde dziecko ma swoją osobowość ..są mniej bądź bardziej otwarte dzieci..jedne więcej bądź mniej czasu na adaptację potrzebuja. Napewno z czasem powinno być lepiej :)
Ja córkę byłam Zmuszona dać do żłobka bo nie chciałam też właśnie by całymi dniami siedziała z babcią kiedy ja w pracy ..ze Mna czy mężem to co innego:p
ale mieliśmy wyjście jakby coś łapała i w gruncie często bywała u teściowej by właśnie nie narażać się na antybiotyki. Ciężki cZas dla mnie bo 7 nocy spędzała poza domem ale jej zdrowie było dla mnie wazniejsze

Tutaj młoda moja po srodku .widac że miała też te zle swoje dni , jakby na przymus w tym koleczku buuu się serce krajalo ale.im starsza byla tym inne dziecko takze głowa do góry:)
Pozatym młody napewno duO uwagi smoczkowi okazuje i kiedy się go pozbędzie to napewno się coś zmieni

@Dzidzi bobo jeśli miałas nieregularne cykle to tak by wychodzilo że dzidziulek młodszy ale to nie problem. Jest zdrów i to najwazniejsZe
Pozatym z tymi wymiarami z usg to też tak do końca nie można być na 100% pewnym hmm

I dobrze! Odpoczniesz i może miną ci te bole..[emoji16]także korzystaj i ciesz się tym czasem! [emoji106]
A córeczka może średnio zadowolona ale za to jaka śliczna [emoji8]

Takie znalazłam normy w necie
To normy dla tygodni trwających czy skończonych??? [emoji848][emoji43]

Nie masz żadnej cukrzycy ciążowej, nie wmawiaj sobie [emoji5]ja też się trochę jej obawiałam, właśnie przez wagę synka, ale wszystko jest ok [emoji16] u ciebie tez na pewno będzie [emoji106][emoji5]

Tak cieszę się .Psychicznie też wiem ze zadbam o bąbla . Będę spokojniejsza

A młoda była moim pyzkiem takim hehe dziękuję kochana:)

Patrząc na te normy .moje rosly 90 centylem oO
Ale naprawdę genetycznie też będą rosły po swojemu po mamusi czy tatusiu:)
Musze poczytać o tych centylach, bo w ogóle nie wiem o co chodzi jak piszecie o tym [emoji23]

Nie wiem właśnie, ale wydaję mi się, że dla rozpoczętych. W sensie np. 22+3 to patrzymy na 22tydzień. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Oby nie....bo wtedy lądowałabym cały czas poza siatką z moim synkiem [emoji33][emoji85] myślę, że np.21+4 to trzeba patrzeć na 22 tydzień [emoji16][emoji28]wtedy bym sie mieściła [emoji106]bliżej 90 ale na siatce [emoji123][emoji5]

reklama
Do góry