reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

W sumie to zależy gdzie się pracuje. Jak jest w umowie a z reguły mało się oplaca
Moja znajoma cała ciaze była na zwolnieniu ..pracuje w szkolnictwie ..płatne 100%

Ona jest bardzo dobra kombinatorka i od niej się dużo mogłam naucZyc co i jak się należy i jak to osiągnąć no ale ja z tych co ciężko mają z kombinowaniem hahaha ale jak faktycznie się coś dzieje to wtedy nie ma zmiłuj. Zdrowie najważniejsze i dlatego jeśli wciąż tak będę się czuć co do ciągnącego bólu od lona w górę..ciągnięcia i napięcia brzucha.. pobolewanie kości miednicy gdy stoję to zdecydowanie idę na sicka a ja akurat mam 100% płatne. Tyle że na macierzynskinwtedy napewno pójdę wczesniej przez co strace czas z buba jak się urodzi. No ale Nie bede zgrywac chojraka a współpracownicy będą musieli zrozumiec..do tej pory radziłam sobie bardzo dobrze ..miałam swoje gorsze dni ale to staralam się wtedy odpoczywać i byłam jak nowy Bog.. jeszcze kiedy otoczenie jest oparciem...no a tu widzę że poleguje godzin parę ..czuję się lepiej ale kiedy zaczynam ...iść.... Np. na spacer to znów to samo eh ciort by to zabrał no wrr
No prZeciez coś musi być na rzeczy że po samych chodzeniu tak się czuję dramat
Pospałam dziś po pracy a potem wyskoczyłam z Mężem kupić dzieciom uniformy i po woli zaczynałam czuć że to ciążenie znów wraca wrrrrrrr siedziałam sobie w sklepie na krzesełku i lepiej oO

Płakać mi się chciało jak myślałam o tym zE dzieci moje zaraz lecą do Polski na 3 tyg. i ich tyle widzieć nie będę( cieszyłam się z drugiej strony że się dziadkowi i dzieciaki sobą naciesza oczywiście) ale teraz widzę że jeśli będę w takiej kondycji to lepiej by spędziły aktywnie czas tam z dziadkami niźli zanudzali się ze mna w domu ..

Ja nie wiem czy mi się spojenie łonowe nie zaczyna odzywac ..
Poczytałam o tych swoich objawach

Jedno jest pewne.. więcej leżenia siedzenia na dupie i czuję się lepiej

No cóż..mam nadzieję że mi się poprawi ..nadzieja matka głupich nie hehe
Koleżanka mnie pocieszała że z wzrostem brzuszka to będzie gorzej... Malpiszon

Zawiązywanie butów ..już problem mam
Jadąc autem chciałam zmienić polozenie fotela ..problem hehehe
Zakręty mnie rozpier.... Bo po tym chodzeniu ostm czułam jakbym miała obolały brzuszek
W ogóle ja zaczynam narzekać jak naprawdę czuję się źle o czym ci co mnie znaja wiedzą także zaczynam mieć problem

A golenie to ja na czują też od jakiegoś czasu ale to jakby strzyżenie na głowie po pijanemu haha
Jeszcze trochę i Mąż mi będzie pomagal bo ja lubię na gładko hahahha

Wczoraj zachciało mi się poleżeć w wannie ( ZAWSZE PRYSZNIC) I no kuźwa niewygodnie haha
Także zero relaksu wrrrrrrr

I ja cię rozumiem że chcesz pracować mimo że masz możliwość od tak iść na l4:)

Balonbalons heheh wariatka

Jej, mam nadzieję, że to nie spojenie ci się rozchodzi...[emoji53] może potrzebujesz po prostu zwolnienia tempa, większego odpoczynku.
Co do dzieci to masz rację- na pewno będziesz tęsknić, ale ty sobie odpoczniesz, a dzieci poszaleją z dziadkami i wszyscy szczęśliwi hehe[emoji5][emoji11]

On to tylko palcem sprawdzał, nie zrobił mi usg dopochwowego. Ale nie chciałam dyskutować z lekarzem z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem i kolegą mojego Taty. Już nie chcę o tym myśleć, cieszę się, że to nieprawda :)
Byłam w h&m i kupiłam spodnie ciążowe za 20zł + sukienkę ciążową taką wyjściową z koronkowymi rękawami za 15zł. Jeżeli ktoś się wybiera do h&m to szukajcie nie tylko w dziale ciążowym, ale też w zwykłych rzeczach z wyprzedaży. U mnie ciążowe były włożone pomiędzy zwykłe ubrania. Może ktoś znajdzie coś fajnego :)

Ja w ogole kupuje zwykle rzeczy, ostatnio kupiłam - chyba nawet tu pisałam- taką zwykła bawełniana sukienkę w groszki, ale ładnie w niej wyglądam i mega promocyjna cena 30zl była to brałam [emoji57][emoji51]

Heh, mi ostatnio już mąż pomagał.

Byłam wczoraj na wizycie i dzidzia waży 730g, wszystko w porządku [emoji4] Był ze mną 11 letni brat więc bardzo mu się podobał maluszek, pani doktor mu tłumaczyła co widać i na koniec dała mu zdjęcie [emoji4] Szyjka długa i jestem zadowolona. A co do puchnięcie to mi też niedawno zaczęły puchnąć nogi i dłonie [emoji853] No ale nic damy radę [emoji4]

Gratuluję zdrowej, już coraz większej dzidzi [emoji106][emoji5] niedługo kilo przekroczą nasze dzieci [emoji86]
Współczuję tego puchnięcia... nic nie można z tym zrobić???

W brzuszku moim znajduje się chłopiec o wadze 782g [emoji4][emoji175][emoji175][emoji175]
Wszystko w porządku, synuś zdrowy.
Teraz pozostaje wybranie imienia [emoji4]

Gratuluje już potwierdzonego synka!! [emoji9] rośnie jak na drożdżach [emoji16]
Powodzenia w szukaniu imienia, my w sumie dalej szukamy [emoji58][emoji85]

@Dita dzięki, po polowkowym wszystko ok. W pt byłam na wizycie i młody rośnie konkretnie, waży 780g 24 tyg więc dobrze.
@majacyr staram się myśleć pozytywnie:)

A mnie się nic kompletnie nie śni... :( gdzieś wyczytałam że sny w ciąży są normalne bo wydłuża się jakaś faza snu płytkie a skraca rem (o ile nic nie pomylilam) :)

Super, że synek rośnie zdrowo [emoji106][emoji16] takie wiadomości cieszą [emoji5]
Ja zasypiam jak zabita, też rzadko pamietam sny.. ostatnio mogę dziecko znowu gorzej spi przez te upały, wiec wstaje do niego częściej... ech...[emoji58]

@Mama Zuzi i Antosia witam porannie, u mnie z koleii zaczyna sie jazda pt. szykowanie wszystkiego. Mam ogromna potrzebe gromadzenia wszystkich potrzebnych mniej lub bardziej rzeczy. Dzis jedziemy dokupic fotelik samochodowy i czesc “wozkowa” bede miala juz z glowy.
Ja jak mysle o dzidziolu, to najbardziej czekam na ten zapach maluszka, jak to moj maz okresla, “pachnie nowoscia”. Fascynujacy czas przed nami Mamusie!

A teraz tak zapytam, bo ostatnio o tym myslalam. Przy pierwszym porodzie polozna zrobila mi wlewke/lewatywe. Jakie Wy macie doswiadczenia, bo wiem ze przez 8 lat sie pozmienialo troche. Ale ja wspomianam dobrze i pomogla mi ona w rozkreceniu skurczy i rozwarcia.

Ja miałam lewatywę i mi bardzo pomogła w skróceniu I fazy, z rozwarcia 4cm poszło na 9cm[emoji16] także polecam hehe [emoji28][emoji106] mi organizm jakoś sie nie oczyszczał przed wiec sie myślę przydała. No i dzięki temu jeszcze po porodzie z parę dni byłam „pusta” Haha i tak szybko 2.nie zrobiłam [emoji2]

Wiesz nic mine nie piecze czy swedzi. Nawe nie mam zaparc. Staram sie dbac o diete, jem duzo owocow i warzyw (zwlaszcze te zielone). A tu wyszedl mi maly niuniek,hehehe. Lekarz przepisal mi masc, kalzal smarowac dobrym olejem kokosowym ale on nie chce sie schowac. Ale sie juz zmiejszyl.
A co o mine? No coz, mam 36 lat, jus myslalam ze nigdy nie doswiadcze macierzynstwa ( mam stwierdzona hiperprolaktynemie ) a tu niespodzinka. Wlasnie zaczynam 23 tydz. Na poczatku mial byc chlopiec, Ale na ostatnim USG okazalo sie ze dziewczynka. Jak dla mnie to bez roznicy, byle by dzidzius byl zdrowy. Cofne sie o kilka postow i poczytam wasze rady na temat hemoroidow. Tym czasem zycze wszystkim tu mamusiom udanej i wypoczetej niedzieli:):):)

Z chłopca zrobiła się dziewczynka? To ci niespodzianka [emoji51][emoji16] mój to na każdej wizycie chwali sie sprzętem, żadnego zasłaniania, chowania sie czy złego układania. Lekarz zawsze mówi- tu nie ma wątpliwości [emoji85]

Tak to moja pierwsza ciaza. Na imie bedzie miala Emma. Zawsze podobao mi sie wlasnie to imie. Troche mialam obawy przez moj wiek. Juz myslalam ze nic z tego nie bedzie. Pogodzilismy sie ze bedziemy bezdzietni, a tutaj taka niespodzianka

Ja mam skończone 35lat i wcale nie czuję się staro [emoji16] czasami wręcz jak matka wariatka nastolatka Haha [emoji23] także wiek to tylko cyferki, ważne żeby dziecko było zdrowe i ty dovrze znosiłaś ciążę- na ile to możliwe oczywiście [emoji106]

Hahahaha, niestey zycie nie zawsze uklada sie po naszej mysli. Niestey tatus nie podolal odpowiedzialnosci i po 9 latach mi podziekowal, ale to juz inne forum. Zalamywac sie nie bede, bo to nie koniec swiata. Bede mama i jestem z tego powodu baaaaatdzo szczesliwa. Po prostu szukam tutaj mamusiek na listipad , by sie poradzic i podzielic swoim malym cudem. Moj lekarz jest fajny ale malo mowny. Mowi ze ciaza przebiega bardzo ksiazkowo i mam nie panikowac tylko sie relasowac. Jak na razie wszystkie wyniki mam ok. Za 2 tyg bede miala krzywa cukrowa. Mam nadzieje ze dam rade, bo bardzo odrzucilo mnie od slodkiego. Czasami pozwalam sobie na kostke ciemnej czekolady. Nawet pomaga mi na zgage. A wy jak sie czujecie?? pozdrawiam

Ojej.. przykro mi z powodu partnera. No ale skoro tak, to niech spada, dasz radę bez[emoji106] dziecko ci wszystko wynagrodzi, to największy skarb pod słońcem [emoji5] a życie jeszcze sobie na pewno ułożysz [emoji847]

reklama
Witam :) wczoraj byłam na echo, wszystko jest w porządku, wady serca nie ma. Jedynie ten łuk jest przesunięty o 2mm, ale mówiła że jest to wariant budowy w granicach normy. Najwyżej 6 tyg po porodzie wizyta u kardiologa. Raczej nic z tym nie trzeba będzie robić. No ale się nie martwić. Niunia ma już 859g :laugh2: przyjechała moja mama i trochę ubranek przywiozła :)

Cieszę się, że z maleństwem wszystko ok!!![emoji847][emoji16] kamień z serca [emoji106]

Witajcie nowe mamusie
My dalej w upale wczoraj caly dzien w basenie spedzilam ale mimo wszystko opuchlizna niezeszla od rana dalej to samo ale wczoraj romantyczny spacer z mezem nad morzem a byla pelnia calowalismy sie przytulalismy jak na poczatku znajomosci a tu w tym roku 18 lat razem strasznie ten czas leci
Jutro po sniadaniu zbieramy sie do domu jeszcze podroz przed nami [emoji33][emoji33]

Jaki magnez bierzecie? W domu mam magne B6, ale nie wiem czy brać...
Ja też Magne B6, jak już dużo dziewczyn pisało. Przez napięty brzuch biorę 3×2.

Hejka wszystkie listopadowe mamusie. Jestem tu nowa, mam termin na 27 listopada. Czy ktoras z was ma jakis cudowny sposob na hemoroidy??? Moj lekarz powiedzial ze to sa uroki w ciazy i zajac sie nimi mozemy jak urodze. Kazal mi tam smarowac sie olejem kokosowym, jesc wiecej blonnika i pic duzo wody. Przy takim upale to dochodze nawet do 3 litrow. Dodam, ze nie mam zaparc, dbam o diete. Nigdy nie mialam hemoroidow, wiec jestem nimi zaskoczona
Pozdraiwma wszystkie przyszle mamy;););)
Cześć :) Mamy taki sam termin i taką samą płeć dziecka :) Ładne imię wybrałaś :)

Ja w ogole kupuje zwykle rzeczy, ostatnio kupiłam - chyba nawet tu pisałam- taką zwykła bawełniana sukienkę w groszki, ale ładnie w niej wyglądam i mega promocyjna cena 30zl była to brałam [emoji57][emoji51]

Gratuluję zdrowej, już coraz większej dzidzi [emoji106][emoji5] niedługo kilo przekroczą nasze dzieci [emoji86]

Super, że synek rośnie zdrowo [emoji106][emoji16] takie wiadomości cieszą [emoji5]
Ja zasypiam jak zabita, też rzadko pamietam sny.. ostatnio mogę dziecko znowu gorzej spi przez te upały, wiec wstaje do niego częściej... ech...[emoji58]

Ja miałam lewatywę i mi bardzo pomogła w skróceniu I fazy, z rozwarcia 4cm poszło na 9cm[emoji16] także polecam hehe [emoji28][emoji106] mi organizm jakoś sie nie oczyszczał przed wiec sie myślę przydała. No i dzięki temu jeszcze po porodzie z parę dni byłam „pusta” Haha i tak szybko 2.nie zrobiłam [emoji2]

Z chłopca zrobiła się dziewczynka? To ci niespodzianka [emoji51][emoji16] mój to na każdej wizycie chwali sie sprzętem, żadnego zasłaniania, chowania sie czy złego układania. Lekarz zawsze mówi- tu nie ma wątpliwości [emoji85]

Ja mam skończone 35lat i wcale nie czuję się staro [emoji16] czasami wręcz jak matka wariatka nastolatka Haha [emoji23] także wiek to tylko cyferki, ważne żeby dziecko było zdrowe i ty dovrze znosiłaś ciążę- na ile to możliwe oczywiście [emoji106]

Ojej.. przykro mi z powodu partnera. No ale skoro tak, to niech spada, dasz radę bez[emoji106] dziecko ci wszystko wynagrodzi, to największy skarb pod słońcem [emoji5] a życie jeszcze sobie na pewno ułożysz [emoji847]
No i dobrze, bo wykorzystasz później :) Ja próbowałam kupić zwykłą koszulkę, ale mnie to wszystko w brzuch ciśnie :p w ramionach za duże, a w brzuchu opięte, niezbyt to komfortowe :) poszukam jeszcze gdzieś indziej :)

Miłej niedzieli :)

Dzien dobry Niedzielnie.
Podczytuje Was caly czas, ale od czwartku jak to mialam ambitny plan “ogarnac” domek i polezec nie mam na nic czasu. Owe ogarnianie zamienilo sie w duze porzadki, lacznie ze zmiana poscieli i ukladaniem ciuchow w szafach i pieczeniem ciasta. Skonczylam ok 23, a w piatek praca, po niej lotnisko i goscimy tesciowa u nas. Wiec jest co robic. Na szczescie pogoda od wczoraj u nas bardziej do zycia, nawet troszke pada, bo upaly ponad 30 stopni to zdecydowanie nie jest cos czego teraz potrzebuje.

Dziewczyny ze Szkocji u Was tez byly takie upaly ??

@ONAONAONA nie wiem jaka masz prace i czy u Was sa takie same przepisy jak u nas, ale wgl prawa, Twoj zakres obowiazkow powinien byc dostosowany do obecnego stanu i jesli np masz prace czesciowo stojaca masz prawo poprosic o zmiane stanowiska, mozesz nawet zostac przeniesiona z jednego dzialu do innego jesli jest taka mozliwosc, natomiast jesli nie ma, a Ty jestes zdolna do pracy, czyli niemusisz lezec plackiem w domu, badz szpitalu, a pracodawca nie jest w stanie dopasowac sie do Twoich potrzeb, to musi Cie zawiesic z pelnym wynagrodzeniem. Wtedy nie jestes na sicku, nie zaczna liczyc maternity wczesniej. Powinnas dostac policy ze strony gov i tam dokladnie wszystko opisuja. Ja o swoje sie upomnialam, bo nikt nigdy tego nie robil, przynajmiej w moim departamencie. Natomiast sprawa zakonczyla sie dla mnie pomyslnie i mam teraz bardzo lekka prace. Aaaaa i jeszcze chyba jest cos nt. ograniczenia godzin, placa jak za normalny dzien, aTy np pracujesz 6 h, a nie 7,5 h. Mysle, ze czasami warto zaglebic sie w przepisy i moze akurat cos dla siebie sie znajdzie. Risk assessment masz robione co miesiac ??

Bardzo Wam wspolczuje problemow tam na dole, ja na szczescie poki co nie znam tematu, ale domyslam sie ze bol i dyskomfort jest ogromny.

@Mama Zuzi i Antosia @anet88 super wiesci po wizytach. Za chwile bedziecie pisaly o kilogramowych szczesciach. Jak ten czas szybko leci. Nie do wiary.

A ja jutro jade na GTT, czyli glukoze, mam nadzieje, ze wszystko wyjdzie ok.
Pozdrawiam Was niedzielnie i wklejam moje pieczone dzielo z czwartku ;)

Zobacz załącznik 882581

Tak oczywiście . Wiem o tym zawieszeniu z pełnym wynagrodzeniem i kompletnie o tym zappmnialam. W tym rzecz że już chyba lzej nie mogę mieć gdzie mam o połowę mniej obowiązków a siedzenie za biurkiem nie wchodzi w grę takze moze by się udało hmm
Coś mi się stało że z każdym zwykłym wolnym krokiem zaczynam czuć się gorzej ..tak ze kazdy nastepny krok sprawia mi bol po 2 h pracy a gdzie wytrzymać 6h. takze zamierzam udać się do lekarza że nie daje rady jeśli to mi się nie polepszy i w gruncie powinnam zostać zawieszona aż do macierzyńskiego które chciałam zacząć w pazdzierniku takze dziękuje Ci za doinformowanie!. Nie powiem że byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie w tej sytuacji. Bo troszkę zaczęłam się tym martwić jeśli chodzi o bube. Także czas powalczyć

Chciałam starałam się .plany były pracować dłużej ale życie czyt. Cialo me samo to za mnie widzę zaczyna weryfikować i na to nie mam wpływu chocbym chciala :( starość wychodzi hahahha

Narobiłaś mi smaka na to ciasto pyszne które upieklas i powiem ci że robię podobne hihi
Piekę spod biszkoptowy czekoladowy ..na to krem z mascarpone i owoce..szybkie ciasto :)

Współczuję wam dziewczyny z tymi hemoroidami .. zapewne to też wynik zatwardzen. Ja miałam epizod żywej krwi na papierze po 2 w czasie zatwardzen i zrozumiałam że cos cos zostalo naruszone bo nic nie czułam ale jak tylko wprowadziłam picie tego kefiru dzień w dzień problem zniknal wraz z zatwardzeniem.

Maksimas Gratulacje :) i jak się czujesz?

Jej, mam nadzieję, że to nie spojenie ci się rozchodzi...[emoji53] może potrzebujesz po prostu zwolnienia tempa, większego odpoczynku.
Co do dzieci to masz rację- na pewno będziesz tęsknić, ale ty sobie odpoczniesz, a dzieci poszaleją z dziadkami i wszyscy szczęśliwi hehe[emoji5][emoji11]

No właśnie w następnych dniach poobserwuje siebie i jeśli to faktycznie spojenie to już wiem że lepiej nie będzie . TakzE teges
Z córką mialam problem z chodzeniem pod koniec ciąży no a teraz jakoś to wszystko szybciej widzę..może przez aktywność

Ja nie miałam lewatywy ani w Polsce ani tu. Jakoś trafiło się tak że przeczysCzalo mnie przed porodem ale te właśnie słyszałam że przyspiesza to akcje ale powiem szczerze jeśli by mnie nie przeczyscilo to b chciala by po porodzie mieć spokoj jakiś czas chociazby

@weronika aż miło się czyta. Ciesze się że spędziliście tez troszkę czasu razem z Mężem . Romantico:)
Ja normalnie to jestem przylepa ..a w ciąży to już kompletnie i Mąż widzi że wymagam więcej czułości haha .. z reszta on już z doświadczeniem i wie ze kazdy taki miłosny gest na wagę złota..dla mnie ..teraZ

No właśnie w następnych dniach poobserwuje siebie i jeśli to faktycznie spojenie to już wiem że lepiej nie będzie . TakzE teges
Z córką mialam problem z chodzeniem pod koniec ciąży no a teraz jakoś to wszystko szybciej widzę..może przez aktywność

Ja nie miałam lewatywy ani w Polsce ani tu. Jakoś trafiło się tak że przeczysCzalo mnie przed porodem ale te właśnie słyszałam że przyspiesza to akcje ale powiem szczerze jeśli by mnie nie przeczyscilo to b chciala by po porodzie mieć spokoj jakiś czas chociazby

@weronika aż miło się czyta. Ciesze się że spędziliście tez troszkę czasu razem z Mężem . Romantico:)
Ja normalnie to jestem przylepa ..a w ciąży to już kompletnie i Mąż widzi że wymagam więcej czułości haha .. z reszta on już z doświadczeniem i wie ze kazdy taki miłosny gest na wagę złota..dla mnie ..teraZ
Ja to mam dobrze bo mój to bardzkiej przytulas jak ja, za raczusie chodzenie dalej czy zawsze objęci, w łóżku dopóki się nie kleimy to wiecznie mnie przyciąga i tuli, taki misiek mi się trafił wiec sama z siebie nigdy nie czułam potrzeby na wiecej.

ONAONA... ten kefir mnie kusi, ale też lekko przeraża, bo powiem szczerze, że zazwyczaj jak wypiłam miałam okropne bąki...ale wiem co to znaczy zatwardzenie i hemoroidy oraz badanie perrectum i staram się aby w tej ciąży tego nie doświadczyć. Staram się nie objadać słodyczami i nie pić soków czy gazowanego.
Jeszcze chciałabym przełamać się do siemienia lnianego, ale te gluty mnie przerażają i chyba nie przełkne.

ONAONA... ten kefir mnie kusi, ale też lekko przeraża, bo powiem szczerze, że zazwyczaj jak wypiłam miałam okropne bąki...ale wiem co to znaczy zatwardzenie i hemoroidy oraz badanie perrectum i staram się aby w tej ciąży tego nie doświadczyć. Staram się nie objadać słodyczami i nie pić soków czy gazowanego.
Jeszcze chciałabym przełamać się do siemienia lnianego, ale te gluty mnie przerażają i chyba nie przełkne.

Ja jakiś czas temu przestałam tolerować laktozę, było to w czasie kiedy wróciwszy do Pl na 3 lata miałam nawracająca anginę i wręcz byłam zmuszona na antybiotyk raz po raz , mysle że mialo to coś wspólnego z tym . No ale do sedna
Ja nie mam wzdec po kefirze i toleruje go bardzo dobrze takzE się zdziwiłam . Moze powinnas zacząć od mniejszych ilości by jelita się ogarnęły z tymi bakteriami hmm

Siemię lniane sama spożywam od czasu do czasu ale w formie proszku do mojego koktajlu. Ostatnio mniej i w gruncie od tygodnia przymierzałam się do zakupu nowej paczki niezmielonej
Czytałam ze w ciazy max 1 lyzeczke dziennie ze wzgledy na zaWartość fitoestrogenow.
I tez w takiej postaci mialam zE względu na kwasy tlusZczowe omega 3 które pod wpływem ciepła powietrza ulegają utlenieniu a więc....--}

Najlepszą formą spożycia lnu wydaje się zatem połączenie świeżo zmielonego ziarna ze świeżo wyciskanym sokiem owocowym. Mamy wtedy bezpieczny dostęp do kwasów omega-3, lignan, wszystkich minerałów oraz rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika

Nie piłam tego kleiku więc nie wiem jak smakuje oO

Ja nadal nie jem fasoli kalafiora bobu nad czym ubolewam ehhhhhhhh
Brokuł ok bo jadłam

W ogóle dziś zmierzyłam się z rana w pasie i się przerazilam bo jest 99cm oO a ostatnio było 95
I teraz sprawdziłam notatki z ciąży z córką i miałam w 27 tyg 101 ...no dobra ...tylko jakoś tak skoczyłam hm

reklama
Hej dziewczyny :happy: jak Wam mija niedziela? U mnie pogoda do kitu , burzowo ale też duszno , nudno takie że szok . Przeglądałam dzisiaj też imiona ale dalej nic nie przypadło mi do gustu:no: Jednocześnie czas się ciągnie i szybko leci ,dopiero robiłam test a za chwilę początek 24 tyg:szok: zrobiłam sobie listę już jakiś czas temu , no ale dalej pełna , nic nie ruszyło a czas ucieka . Na początku teściowie stwierdzili że oddadzą nam swoją sypialnie a oni pójdą do naszej bo u nich więcej miejsca itd . No to ok , gadka szmatka że na wakacjach itd , teraz mój był i wyszła propozycja że się tym zajmie no bo i meble przenieść i wszystko , wiadomo jest troche pracy . No ale oni że : a jeszcze czas , to , tamto... Irytuje mnie to już , ok nie mają takiego obowiązku ale jak znam życie to wyskoczą z tymi przenosinami gdzieś w pażdzierniku albo listopadzie , wtedy to już wolałabym mieć spokój. Oni mają takie podejście ; różnie może być ,różne rzeczy się zdarzają , na to czas , na tamto za wcześnie . Wkurzyłam się i powiedziałam mojemu że skoro nie teraz to kiedy jak jego ciągle nie ma a jak jest to oni są na nie . Stanęło na tym że jak im przyjdzie do głowy to przenoszenie gdzieś w listopadzie to zostajemy w naszym pokoju , chociaż tutaj nawet nie wiem czy zmieścimy łóżeczko. :sorry:

Do góry