Mama Zuzi i Antosia
Fanka BB :)
Wygląda przemacznie [emoji4]Dzien dobry Niedzielnie.
Podczytuje Was caly czas, ale od czwartku jak to mialam ambitny plan “ogarnac” domek i polezec nie mam na nic czasu. Owe ogarnianie zamienilo sie w duze porzadki, lacznie ze zmiana poscieli i ukladaniem ciuchow w szafach i pieczeniem ciasta. Skonczylam ok 23, a w piatek praca, po niej lotnisko i goscimy tesciowa u nas. Wiec jest co robic. Na szczescie pogoda od wczoraj u nas bardziej do zycia, nawet troszke pada, bo upaly ponad 30 stopni to zdecydowanie nie jest cos czego teraz potrzebuje.
Dziewczyny ze Szkocji u Was tez byly takie upaly ??
@ONAONAONA nie wiem jaka masz prace i czy u Was sa takie same przepisy jak u nas, ale wgl prawa, Twoj zakres obowiazkow powinien byc dostosowany do obecnego stanu i jesli np masz prace czesciowo stojaca masz prawo poprosic o zmiane stanowiska, mozesz nawet zostac przeniesiona z jednego dzialu do innego jesli jest taka mozliwosc, natomiast jesli nie ma, a Ty jestes zdolna do pracy, czyli niemusisz lezec plackiem w domu, badz szpitalu, a pracodawca nie jest w stanie dopasowac sie do Twoich potrzeb, to musi Cie zawiesic z pelnym wynagrodzeniem. Wtedy nie jestes na sicku, nie zaczna liczyc maternity wczesniej. Powinnas dostac policy ze strony gov i tam dokladnie wszystko opisuja. Ja o swoje sie upomnialam, bo nikt nigdy tego nie robil, przynajmiej w moim departamencie. Natomiast sprawa zakonczyla sie dla mnie pomyslnie i mam teraz bardzo lekka prace. Aaaaa i jeszcze chyba jest cos nt. ograniczenia godzin, placa jak za normalny dzien, aTy np pracujesz 6 h, a nie 7,5 h. Mysle, ze czasami warto zaglebic sie w przepisy i moze akurat cos dla siebie sie znajdzie. Risk assessment masz robione co miesiac ??
Bardzo Wam wspolczuje problemow tam na dole, ja na szczescie poki co nie znam tematu, ale domyslam sie ze bol i dyskomfort jest ogromny.
@Mama Zuzi i Antosia @anet88 super wiesci po wizytach. Za chwile bedziecie pisaly o kilogramowych szczesciach. Jak ten czas szybko leci. Nie do wiary.
A ja jutro jade na GTT, czyli glukoze, mam nadzieje, ze wszystko wyjdzie ok.
Pozdrawiam Was niedzielnie i wklejam moje pieczone dzielo z czwartku
Zobacz załącznik 882581
Udanej niedzieli wszystkim