Łącze się z Wami w bólu, ja również jutro idę [emoji6]Ja jutro tez glukoza :/
reklama
Pięknie [emoji4] najważniejsze że wszystko jest w porządku. A dziewczyny rodzą w naprawdę różnym wieku ale oczywiście rozumiem Twoje obawy. Ach to już sobie wyobrażam jak tatuś będzie szalał - taka wyczekana mała księżniczka [emoji6]Tak to moja pierwsza ciaza. Na imie bedzie miala Emma. Zawsze podobao mi sie wlasnie to imie. Troche mialam obawy przez moj wiek. Juz myslalam ze nic z tego nie bedzie. Pogodzilismy sie ze bedziemy bezdzietni, a tutaj taka niespodzianka
maksimas
Fanka BB :)
Hahahaha, niestey zycie nie zawsze uklada sie po naszej mysli. Niestey tatus nie podolal odpowiedzialnosci i po 9 latach mi podziekowal, ale to juz inne forum. Zalamywac sie nie bede, bo to nie koniec swiata. Bede mama i jestem z tego powodu baaaaatdzo szczesliwa. Po prostu szukam tutaj mamusiek na listipad , by sie poradzic i podzielic swoim malym cudem. Moj lekarz jest fajny ale malo mowny. Mowi ze ciaza przebiega bardzo ksiazkowo i mam nie panikowac tylko sie relasowac. Jak na razie wszystkie wyniki mam ok. Za 2 tyg bede miala krzywa cukrowa. Mam nadzieje ze dam rade, bo bardzo odrzucilo mnie od slodkiego. Czasami pozwalam sobie na kostke ciemnej czekolady. Nawet pomaga mi na zgage. A wy jak sie czujecie?? pozdrawiamPięknie [emoji4] najważniejsze że wszystko jest w porządku. A dziewczyny rodzą w naprawdę różnym wieku ale oczywiście rozumiem Twoje obawy. Ach to już sobie wyobrażam jak tatuś będzie szalał - taka wyczekana mała księżniczka [emoji6]
majacyr
Kochana jeszcze wszystko przed Tobą.Tak to moja pierwsza ciaza. Na imie bedzie miala Emma. Zawsze podobao mi sie wlasnie to imie. Troche mialam obawy przez moj wiek. Juz myslalam ze nic z tego nie bedzie. Pogodzilismy sie ze bedziemy bezdzietni, a tutaj taka niespodzianka
Wiek to tylko cyfra, ważne jak Ty się czujesz.
Emma to piękne imię.
Ale poza typowymi w ciąży "dolegliwościami" jak się czujesz?
A już doczytałam, że ciąża książkowa.
Ja mam za sobą test glukozy i dałam radę. Na początku mnie odrzuciło od słodkiego i w ogóle od wszystkiego.
Teraz pilnuje się, bo mam smaka na słodkie, ale i tendencję do tycia.
Na wątku listopadowe brzuszki możesz zobaczyć brzuszki i swój wstawić.
A na wątku o wizytach foty z usg.
Igorowelove
Moderatorka
malena100
Myślę że najlepiej tantum rosa do podmycia i probiotyk doustnie.
Coś takiego polecały dziewczyny na innej grupie. Zapisałam specjalnie, bo po porodzie też miałam problem.
Zobacz załącznik 882528
Już zakupiłam, dzięki [emoji5] od dziś totalnie zmieniam dietę bo bardzo męczące są moje zaparcia, s do tego te hemoroidy bolą jak cholera [emoji37] wolę się trochę pogłodzić, jeść rzeczy które nie specjalnie lubię, ale mieć problem z głowy [emoji5]miłej niedzieli [emoji8][emoji8]
FiLi88
@FiLi88 mam wstret do slodkiego, ale te cudo ze zdjecia bym zjadla!
Hehehe to jest moje ulubione ciacho, a w zasadzie torcik. Biszkopt kakaowy z Thermomixa zawsze mi wychodzi, a ubita smietanka i mascarpone plus owoce idealnie pasuja i nie sa za slodkie - do kawki idealne. Mnie niestety od slodkiego nie odstawilo, mam to z miesem. Mogloby nie istniec, ale ryby i wlasnie takie wariacje z kremem i owocami jak najbardziej.
@maksimas Witaj Wsrod listopadowek. Ja tez calkiem niedawno dolaczylam do grona forumowego. Fajnie tak sobie popisac z innymi mamusiami.
pollyyoanna
Zaangażowana w BB
Witam wczoraj byłam na echo, wszystko jest w porządku, wady serca nie ma. Jedynie ten łuk jest przesunięty o 2mm, ale mówiła że jest to wariant budowy w granicach normy. Najwyżej 6 tyg po porodzie wizyta u kardiologa. Raczej nic z tym nie trzeba będzie robić. No ale się nie martwić. Niunia ma już 859g przyjechała moja mama i trochę ubranek przywiozła
Jak kobieta zostaje matka to w tym momencie zyskuje niekończące się pokłady siły (zarówno psychicznej jaki fizycznej) wiec z pewnością ze wszystkim sobie poradzisz [emoji4] ciesze się że do nas dołączyłas [emoji4] wszystko będzie dobrze!Hahahaha, niestey zycie nie zawsze uklada sie po naszej mysli. Niestey tatus nie podolal odpowiedzialnosci i po 9 latach mi podziekowal, ale to juz inne forum. Zalamywac sie nie bede, bo to nie koniec swiata. Bede mama i jestem z tego powodu baaaaatdzo szczesliwa. Po prostu szukam tutaj mamusiek na listipad , by sie poradzic i podzielic swoim malym cudem. Moj lekarz jest fajny ale malo mowny. Mowi ze ciaza przebiega bardzo ksiazkowo i mam nie panikowac tylko sie relasowac. Jak na razie wszystkie wyniki mam ok. Za 2 tyg bede miala krzywa cukrowa. Mam nadzieje ze dam rade, bo bardzo odrzucilo mnie od slodkiego. Czasami pozwalam sobie na kostke ciemnej czekolady. Nawet pomaga mi na zgage. A wy jak sie czujecie?? pozdrawiam
reklama
Super, ciesze się, że wszystko ok. My echo w środę już zaczynam mieć stresa mimo, że na usg bylo wszystko dobrze.Witam wczoraj byłam na echo, wszystko jest w porządku, wady serca nie ma. Jedynie ten łuk jest przesunięty o 2mm, ale mówiła że jest to wariant budowy w granicach normy. Najwyżej 6 tyg po porodzie wizyta u kardiologa. Raczej nic z tym nie trzeba będzie robić. No ale się nie martwić. Niunia ma już 859g przyjechała moja mama i trochę ubranek przywiozła