reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Gratulacje udanych wizyt [emoji4][emoji4][emoji4]

Mój dzisiejszy sposób na relaks, lodowata woda Zobacz załącznik 882547

Masakra, stopy mi dziś płoną! A Wy jak sobie radzicie z upałami?

Jaki magnez bierzecie? W domu mam magne B6, ale nie wiem czy brać...
Chłodne napoje i polegiwanie na kanapie w klimatyzowanym salonie:) a tak serio to wybraliśmy się na spacer do zalesionej, doliny. Było przyjemnie chłodno, spacer 4 km w cieniu, pies się wypluskał w strumyku i całkiem przyjemnie spędziliśmy sobotę.

reklama
Hejka wszystkie listopadowe mamusie. Jestem tu nowa, mam termin na 27 listopada. Czy ktoras z was ma jakis cudowny sposob na hemoroidy??? Moj lekarz powiedzial ze to sa uroki w ciazy i zajac sie nimi mozemy jak urodze. Kazal mi tam smarowac sie olejem kokosowym, jesc wiecej blonnika i pic duzo wody. Przy takim upale to dochodze nawet do 3 litrow. Dodam, ze nie mam zaparc, dbam o diete. Nigdy nie mialam hemoroidow, wiec jestem nimi zaskoczona
Pozdraiwma wszystkie przyszle mamy;););)

Paulianna89 ja biorę magne b6 zalecenie gina, 3 razy dziennie. Także spokojnie możesz lykac, jest bezpieczny :)

Też mam problemy z goleniem od jakiegoś czasu już :oo: gole się albo na czuja albo z lusterkiem, potem maz sprawdza i jak została jakaś kepka to poprawia haha :rofl2::szok: w ogóle ma straszne polewy ze mnie jak widzi jak się gole i jakie pozycje przyjmuje bo to albo nie wygodnie albo brzuch przeszkadza i rozłożona jak żaba :laugh2::-D:biggrin2::D

Jeśli chodzi o ruchy to też często czuje bardzo nisko, poniżej gumki od majtek nawet i to normalne. Czuje też bardzo wysoko i od kilku dni po bokach koło pleców :szok: Synek chyba jest wszędzie haha

Heh, mi ostatnio już mąż pomagał.

Byłam wczoraj na wizycie i dzidzia waży 730g, wszystko w porządku [emoji4] Był ze mną 11 letni brat więc bardzo mu się podobał maluszek, pani doktor mu tłumaczyła co widać i na koniec dała mu zdjęcie [emoji4] Szyjka długa i jestem zadowolona. A co do puchnięcie to mi też niedawno zaczęły puchnąć nogi i dłonie [emoji853] No ale nic damy radę [emoji4]
Gratuluję zdrowej i dużej dzidzi:)

Paulianna89 ja biorę magne b6 zalecenie gina, 3 razy dziennie. Także spokojnie możesz lykac, jest bezpieczny :)

Też mam problemy z goleniem od jakiegoś czasu już :oo: gole się albo na czuja albo z lusterkiem, potem maz sprawdza i jak została jakaś kepka to poprawia haha :rofl2::szok: w ogóle ma straszne polewy ze mnie jak widzi jak się gole i jakie pozycje przyjmuje bo to albo nie wygodnie albo brzuch przeszkadza i rozłożona jak żaba :laugh2::-D:biggrin2::D

Jeśli chodzi o ruchy to też często czuje bardzo nisko, poniżej gumki od majtek nawet i to normalne. Czuje też bardzo wysoko i od kilku dni po bokach koło pleców :szok: Synek chyba jest wszędzie haha

No powiem ci że mam podobne odczucia co do ruchów.. czasem jakby wszędzie ..i nisko i pod żebrami
Mój też się śmieje i go wyganiam heheheh

Ja tez miałam właśnie takie ciągnięcie w dole brzucha dlatego w sumie zdecydowałam się wziąć ten wcześniejszy macierzynski chociaż wcześniej planowałam pracować dłużej. W czwartek i piątek czułam dodatkowo takie jakby kłucie tam gdzieś na dole ale dziś jest lepiej także wiem ze to tez pewnie od ciągłego chodzenia. Na szczęście jeszcze 3 dni i odpoczywam.
A może weź sobie np tydzień sicka i zobaczysz jak się poczujesz. Gdybyś chciała zostać na zwolnieniu do końca to kiedy każą Ci przejść na macierzynski? 4 tygodnie przed rozwiązaniem czy musiałabyś wcześniej?

Tak planuje z tydzień
Dziś się wylezalam a przy okazji wyspałam z tego wszystkiego i nic nie kłuje co też czułam nisko ..nic nie ciągnie jest normalnie
Kolezance zrobilam paznokcie pogadalysmy ..ona winko a ja herbata i się wyluzowalam..poobserwuje siebie i zobaczę bo powiem Ci że zaczyna Mnie to martwić ..z dnia na dzień tak eh
No nic ..mały kopie wojuje takze czuję że u niego ok:)
A na macierzynski najwcześniej tego 18 tego mogą mnie wysłać jeśli ciągnęłabym sicka właśnie

@Dita dzięki, po polowkowym wszystko ok. W pt byłam na wizycie i młody rośnie konkretnie, waży 780g 24 tyg więc dobrze.
@majacyr staram się myśleć pozytywnie:)

A mnie się nic kompletnie nie śni... :( gdzieś wyczytałam że sny w ciąży są normalne bo wydłuża się jakaś faza snu płytkie a skraca rem (o ile nic nie pomylilam) :)

Hejka wszystkie listopadowe mamusie. Jestem tu nowa, mam termin na 27 listopada. Czy ktoras z was ma jakis cudowny sposob na hemoroidy??? Moj lekarz powiedzial ze to sa uroki w ciazy i zajac sie nimi mozemy jak urodze. Kazal mi tam smarowac sie olejem kokosowym, jesc wiecej blonnika i pic duzo wody. Przy takim upale to dochodze nawet do 3 litrow. Dodam, ze nie mam zaparc, dbam o diete. Nigdy nie mialam hemoroidow, wiec jestem nimi zaskoczona
Pozdraiwma wszystkie przyszle mamy;););)

Witamy[emoji4] cofnij sobie jakieś 2-3 strony wcześniej, całkiem przed chwila o tym pisaliśmy [emoji4] swoją drogą słabo ze tak lekarz Ci powiedzial - skoro są na to maści, czopki i inne sposoby to czemu by nie stosować, tym bardziej ze ból jest okrutny. Jak się ogólnie czujesz? Kto mieszka w brzuszku? Opowiedz coś o sobie [emoji4]
Milej niedzieli wszystkim! Dzisiaj widzę ze kolejny dzień upału...

Również biorę magne b6 z zalecenia 3x1, jak bardziej boli to mam zwiększyć do 3x2
W upały staram się być w cieniu lub w domu. U mnie w domku jest bardzo chłodno więc jest ok [emoji4]

Witam nową mamusie!

Kurcze już czasami nie mogę się doczekać kiedy przytule to nasze dziecię[emoji4]
Wiem, że szybko zleci, no ale...[emoji4]

reklama
Dzien dobry Niedzielnie.
Podczytuje Was caly czas, ale od czwartku jak to mialam ambitny plan “ogarnac” domek i polezec nie mam na nic czasu. Owe ogarnianie zamienilo sie w duze porzadki, lacznie ze zmiana poscieli i ukladaniem ciuchow w szafach i pieczeniem ciasta. Skonczylam ok 23, a w piatek praca, po niej lotnisko i goscimy tesciowa u nas. Wiec jest co robic. Na szczescie pogoda od wczoraj u nas bardziej do zycia, nawet troszke pada, bo upaly ponad 30 stopni to zdecydowanie nie jest cos czego teraz potrzebuje.

Dziewczyny ze Szkocji u Was tez byly takie upaly ??

@ONAONAONA nie wiem jaka masz prace i czy u Was sa takie same przepisy jak u nas, ale wgl prawa, Twoj zakres obowiazkow powinien byc dostosowany do obecnego stanu i jesli np masz prace czesciowo stojaca masz prawo poprosic o zmiane stanowiska, mozesz nawet zostac przeniesiona z jednego dzialu do innego jesli jest taka mozliwosc, natomiast jesli nie ma, a Ty jestes zdolna do pracy, czyli niemusisz lezec plackiem w domu, badz szpitalu, a pracodawca nie jest w stanie dopasowac sie do Twoich potrzeb, to musi Cie zawiesic z pelnym wynagrodzeniem. Wtedy nie jestes na sicku, nie zaczna liczyc maternity wczesniej. Powinnas dostac policy ze strony gov i tam dokladnie wszystko opisuja. Ja o swoje sie upomnialam, bo nikt nigdy tego nie robil, przynajmiej w moim departamencie. Natomiast sprawa zakonczyla sie dla mnie pomyslnie i mam teraz bardzo lekka prace. Aaaaa i jeszcze chyba jest cos nt. ograniczenia godzin, placa jak za normalny dzien, aTy np pracujesz 6 h, a nie 7,5 h. Mysle, ze czasami warto zaglebic sie w przepisy i moze akurat cos dla siebie sie znajdzie. Risk assessment masz robione co miesiac ??

Bardzo Wam wspolczuje problemow tam na dole, ja na szczescie poki co nie znam tematu, ale domyslam sie ze bol i dyskomfort jest ogromny.

@Mama Zuzi i Antosia @anet88 super wiesci po wizytach. Za chwile bedziecie pisaly o kilogramowych szczesciach. Jak ten czas szybko leci. Nie do wiary.

A ja jutro jade na GTT, czyli glukoze, mam nadzieje, ze wszystko wyjdzie ok.
Pozdrawiam Was niedzielnie i wklejam moje pieczone dzielo z czwartku ;)

AE695295-7E71-4FD1-B64E-8515061FDD4C.jpeg

Załączniki

• AE695295-7E71-4FD1-B64E-8515061FDD4C.jpeg
    AE695295-7E71-4FD1-B64E-8515061FDD4C.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 414
Do góry