reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie wstawaj po prostu :) Ja już nie wstaję kiedy mi ciężej. Znalazłam ostatnio Mszę na dworze w sąsiedniej wsi. Jest o 9.00, więc jest jeszcze czym oddychać, ale za to ciężko dźwignąć tyłek ze składanego krzesełka ;)

Też miałam ciężki tydzień pod tym względem. Mój lekarz miał urlop, więc w poniedziałek poszłam na kontrolę po szpitalu do przychodni w swojej wsi. Ginekolog zbadał mnie na fotelu i stwierdził, że moja szyjka ma 8mm i że muszę leżeć i za tydzień przyjść po skierowanie na założenie szwu. Tak się strachu nażarłam... Bałam się ruszyć, żeby nie zacząć rodzić. Miałam przeczucie, że to pomyłka, ale bałam się w to za bardzo wierzyć. Przyspieszyłam wizytę u swojego lekarza. Wczoraj u niego byłam i taka ulga... Szyjka zamknięta, 33mm. Więc podobnie do Twojej. Ale ja się nie przejmuję, bo to powyżej minimum, do tego 3 tyg temu było 35mm, więc podobnie. U mamyginekolog są dane, że jak szyjka w połowie ciąży ma powyżej 25mm to ryzyko porodu przedwczesnego jest mniej niż 1%. Tak się napłakałam w tym tygodniu ze zmartwienia, że wczoraj z tej ulgi też płakałam.
Przez to leżenie straciłam nerwy i termin u ortopedy.

To trzeba moczyć w tym tyłek? Ja myślałam, ze to jest jak parówka, że trzyma się tyłek ponad poziomem tej wody i to para działa?

Pisałyście w tym tygodniu o wadze. Ja mam +5kg i mój lekarz mówi, że to niedużo. Ale ja się nie mieszczę w ubrania :D Koszulki za krótkie albo za ciasne w brzuchu, sukienki za małe na cyckach. Muszę znowu coś kupić. Stanik kupiłam 70D to mi się wydaje strasznym namiotem (jak na mnie, bo wiem, że dla kogoś innego to byłoby małe) bo zawsze byłam dość płaska - 65C :D Może sobie kupię coś z dekoltem teraz, raz w życiu będę miała co pokazać ;)

Boże, ale ładnie cię nastraszył ten lekarz [emoji33] czy oni sumienia nie maja? Jak już mu tak wyszło te 8mm to mógł to 3razy sprawdzić, albo i 10 zanim tak zawyrokował.. chyba, że taki „specjalista”[emoji53]
Jak ci taj pięknie piersi urosły to korzystaj [emoji5] sukienki z dekoltami czy bluzki [emoji57]daj im pooddychać w te upały [emoji51][emoji23]

reklama
Siedze sobie w restauracji jem obiad i stwierdzilam ze poczytam co tam skrobiecie i az tak parsknelam ze śmiechu ze sie zaplulam czytajac o tych hemoroidach swedzawkach moczeniu tylka w naparach.. Wiem to noe jest smieszne współczuję ale tak zabawnie to opisujecie ze prawie sie udlawilam . mam nadzieje ze nikt tego nie zauważył hihi

Siedze sobie w restauracji jem obiad i stwierdzilam ze poczytam co tam skrobiecie i az tak parsknelam ze śmiechu ze sie zaplulam czytajac o tych hemoroidach swedzawkach moczeniu tylka w naparach.. Wiem to noe jest smieszne współczuję ale tak zabawnie to opisujecie ze prawie sie udlawilam . mam nadzieje ze nikt tego nie zauważył hihi
Ja przy jedzeniu nigdy nie czytam forum, bo nie wiem na jaki temat trafie [emoji23]

Współczuje bardzo [emoji853] najgorzej, że wy tam nie macie takiego L4 jak w Polsce... czy macie ale za małą kasę? To trochę niesprawiedliwe, bo przecież nie wszystkie kobiety super się czują do porodu... a co jak mają bole kręgosłupa i ogólnie nie są w stanie pracować do końca? [emoji20]
Ja na razie pracuję, ale mam z tylu głowy, że jakby co, w każdej chwili mogę isc na L4. 100% płatne.. właściwie to nawet teraz mi sie nie opłaca pracować [emoji23][emoji23] bo kasy dostałabym więcej na l4[emoji23][emoji16]

W sumie to zależy gdzie się pracuje. Jak jest w umowie a z reguły mało się oplaca
Moja znajoma cała ciaze była na zwolnieniu ..pracuje w szkolnictwie ..płatne 100%

Ona jest bardzo dobra kombinatorka i od niej się dużo mogłam naucZyc co i jak się należy i jak to osiągnąć no ale ja z tych co ciężko mają z kombinowaniem hahaha ale jak faktycznie się coś dzieje to wtedy nie ma zmiłuj. Zdrowie najważniejsze i dlatego jeśli wciąż tak będę się czuć co do ciągnącego bólu od lona w górę..ciągnięcia i napięcia brzucha.. pobolewanie kości miednicy gdy stoję to zdecydowanie idę na sicka a ja akurat mam 100% płatne. Tyle że na macierzynskinwtedy napewno pójdę wczesniej przez co strace czas z buba jak się urodzi. No ale Nie bede zgrywac chojraka a współpracownicy będą musieli zrozumiec..do tej pory radziłam sobie bardzo dobrze ..miałam swoje gorsze dni ale to staralam się wtedy odpoczywać i byłam jak nowy Bog.. jeszcze kiedy otoczenie jest oparciem...no a tu widzę że poleguje godzin parę ..czuję się lepiej ale kiedy zaczynam ...iść.... Np. na spacer to znów to samo eh ciort by to zabrał no wrr
No prZeciez coś musi być na rzeczy że po samych chodzeniu tak się czuję dramat
Pospałam dziś po pracy a potem wyskoczyłam z Mężem kupić dzieciom uniformy i po woli zaczynałam czuć że to ciążenie znów wraca wrrrrrrr siedziałam sobie w sklepie na krzesełku i lepiej oO

Płakać mi się chciało jak myślałam o tym zE dzieci moje zaraz lecą do Polski na 3 tyg. i ich tyle widzieć nie będę( cieszyłam się z drugiej strony że się dziadkowi i dzieciaki sobą naciesza oczywiście) ale teraz widzę że jeśli będę w takiej kondycji to lepiej by spędziły aktywnie czas tam z dziadkami niźli zanudzali się ze mna w domu ..

Ja nie wiem czy mi się spojenie łonowe nie zaczyna odzywac ..
Poczytałam o tych swoich objawach

Jedno jest pewne.. więcej leżenia siedzenia na dupie i czuję się lepiej

No cóż..mam nadzieję że mi się poprawi ..nadzieja matka głupich nie hehe
Koleżanka mnie pocieszała że z wzrostem brzuszka to będzie gorzej... Malpiszon

Zawiązywanie butów ..już problem mam
Jadąc autem chciałam zmienić polozenie fotela ..problem hehehe
Zakręty mnie rozpier.... Bo po tym chodzeniu ostm czułam jakbym miała obolały brzuszek
W ogóle ja zaczynam narzekać jak naprawdę czuję się źle o czym ci co mnie znaja wiedzą także zaczynam mieć problem

A golenie to ja na czują też od jakiegoś czasu ale to jakby strzyżenie na głowie po pijanemu haha
Jeszcze trochę i Mąż mi będzie pomagal bo ja lubię na gładko hahahha

Wczoraj zachciało mi się poleżeć w wannie ( ZAWSZE PRYSZNIC) I no kuźwa niewygodnie haha
Także zero relaksu wrrrrrrr

I ja cię rozumiem że chcesz pracować mimo że masz możliwość od tak iść na l4:)

Balonbalons heheh wariatka

Ostatnia edycja:
Boże, ale ładnie cię nastraszył ten lekarz [emoji33] czy oni sumienia nie maja? Jak już mu tak wyszło te 8mm to mógł to 3razy sprawdzić, albo i 10 zanim tak zawyrokował.. chyba, że taki „specjalista”[emoji53]
Jak ci taj pięknie piersi urosły to korzystaj [emoji5] sukienki z dekoltami czy bluzki [emoji57]daj im pooddychać w te upały [emoji51][emoji23]
On to tylko palcem sprawdzał, nie zrobił mi usg dopochwowego. Ale nie chciałam dyskutować z lekarzem z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem i kolegą mojego Taty. Już nie chcę o tym myśleć, cieszę się, że to nieprawda :)
Byłam w h&m i kupiłam spodnie ciążowe za 20zł + sukienkę ciążową taką wyjściową z koronkowymi rękawami za 15zł. Jeżeli ktoś się wybiera do h&m to szukajcie nie tylko w dziale ciążowym, ale też w zwykłych rzeczach z wyprzedaży. U mnie ciążowe były włożone pomiędzy zwykłe ubrania. Może ktoś znajdzie coś fajnego :)

W sumie to zależy gdzie się pracuje. Jak jest w umowie a z reguły mało się oplaca
Moja znajoma cała ciaze była na zwolnieniu ..pracuje w szkolnictwie ..płatne 100%

Ona jest bardzo dobra kombinatorka i od niej się dużo mogłam naucZyc co i jak się należy i jak to osiągnąć no ale ja z tych co ciężko mają z kombinowaniem hahaha ale jak faktycznie się coś dzieje to wtedy nie ma zmiłuj. Zdrowie najważniejsze i dlatego jeśli wciąż tak będę się czuć co do ciągnącego bólu od lona w górę..ciągnięcia i napięcia brzucha.. pobolewanie kości miednicy gdy stoję to zdecydowanie idę na sicka a ja akurat mam 100% płatne. Tyle że na macierzynskinwtedy napewno pójdę wczesniej przez co strace czas z buba jak się urodzi. No ale Nie bede zgrywac chojraka a współpracownicy będą musieli zrozumiec..do tej pory radziłam sobie bardzo dobrze ..miałam swoje gorsze dni ale to staralam się wtedy odpoczywać i byłam jak nowy Bog.. jeszcze kiedy otoczenie jest oparciem...no a tu widzę że poleguje godzin parę ..czuję się lepiej ale kiedy zaczynam ...iść.... Np. na spacer to znów to samo eh ciort by to zabrał no wrr
No prZeciez coś musi być na rzeczy że po samych chodzeniu tak się czuję dramat
Pospałam dziś po pracy a potem wyskoczyłam z Mężem kupić dzieciom uniformy i po woli zaczynałam czuć że to ciążenie znów wraca wrrrrrrr siedziałam sobie w sklepie na krzesełku i lepiej oO

Płakać mi się chciało jak myślałam o tym zE dzieci moje zaraz lecą do Polski na 3 tyg. i ich tyle widzieć nie będę( cieszyłam się z drugiej strony że się dziadkowi i dzieciaki sobą naciesza oczywiście) ale teraz widzę że jeśli będę w takiej kondycji to lepiej by spędziły aktywnie czas tam z dziadkami niźli zanudzali się ze mna w domu ..

Ja nie wiem czy mi się spojenie łonowe nie zaczyna odzywac ..
Poczytałam o tych swoich objawach

Jedno jest pewne.. więcej leżenia siedzenia na dupie i czuję się lepiej

No cóż..mam nadzieję że mi się poprawi ..nadzieja matka głupich nie hehe
Koleżanka mnie pocieszała że z wzrostem brzuszka to będzie gorzej... Malpiszon

Zawiązywanie butów ..już problem mam
Jadąc autem chciałam zmienić polozenie fotela ..problem hehehe
Zakręty mnie rozpier.... Bo po tym chodzeniu ostm czułam jakbym miała obolały brzuszek
W ogóle ja zaczynam narzekać jak naprawdę czuję się źle o czym ci co mnie znaja wiedzą także zaczynam mieć problem

A golenie to ja na czują też od jakiegoś czasu ale to jakby strzyżenie na głowie po pijanemu haha
Jeszcze trochę i Mąż mi będzie pomagal bo ja lubię na gładko hahahha

Wczoraj zachciało mi się poleżeć w wannie ( ZAWSZE PRYSZNIC) I no kuźwa niewygodnie haha
Także zero relaksu wrrrrrrr

I ja cię rozumiem że chcesz pracować mimo że masz możliwość od tak iść na l4:)

Balonbalons heheh wariatka
Ja tez miałam właśnie takie ciągnięcie w dole brzucha dlatego w sumie zdecydowałam się wziąć ten wcześniejszy macierzynski chociaż wcześniej planowałam pracować dłużej. W czwartek i piątek czułam dodatkowo takie jakby kłucie tam gdzieś na dole ale dziś jest lepiej także wiem ze to tez pewnie od ciągłego chodzenia. Na szczęście jeszcze 3 dni i odpoczywam.
A może weź sobie np tydzień sicka i zobaczysz jak się poczujesz. Gdybyś chciała zostać na zwolnieniu do końca to kiedy każą Ci przejść na macierzynski? 4 tygodnie przed rozwiązaniem czy musiałabyś wcześniej?

Ja zauważyłam że zaczynam już mieć kłopot z depilacja [emoji85]
Heh, mi ostatnio już mąż pomagał.

Byłam wczoraj na wizycie i dzidzia waży 730g, wszystko w porządku [emoji4] Był ze mną 11 letni brat więc bardzo mu się podobał maluszek, pani doktor mu tłumaczyła co widać i na koniec dała mu zdjęcie [emoji4] Szyjka długa i jestem zadowolona. A co do puchnięcie to mi też niedawno zaczęły puchnąć nogi i dłonie [emoji853] No ale nic damy radę [emoji4]

A mnie nawiedziły hemoroidy... buuuu... jestem zrozpaczona bo to naprawdę boli [emoji22]całe życie mam problem z wypróżnieniem ale teraz to już przeginka [emoji30] wizytę mam dopiero 6 sierpnia, a ja nie wiem co z tym fantem zrobić [emoji15][emoji15][emoji15] macie jakieś doświadczenia bądź coś słyszałyście?

Dziewczyny mam wstydliwy problem :( chyba infekcja pochwy znów wróciła i swędzenie jest niemiłosierne. Mam w domu Clotrimazolum krem i smaruje, ale swędzi. Znacie jakiś domowy sposób by zniwelować te swędzenie przez weekend?
Myślę że najlepiej tantum rosa do podmycia i probiotyk doustnie.

Coś takiego polecały dziewczyny na innej grupie. Zapisałam specjalnie, bo po porodzie też miałam problem.
tapatalk_1529238346155.jpeg

Załączniki

• tapatalk_1529238346155.jpeg
    tapatalk_1529238346155.jpeg
    51,1 KB · Wyświetleń: 370
reklama
Do góry