Nie wstawaj po prostu Ja już nie wstaję kiedy mi ciężej. Znalazłam ostatnio Mszę na dworze w sąsiedniej wsi. Jest o 9.00, więc jest jeszcze czym oddychać, ale za to ciężko dźwignąć tyłek ze składanego krzesełka
Też miałam ciężki tydzień pod tym względem. Mój lekarz miał urlop, więc w poniedziałek poszłam na kontrolę po szpitalu do przychodni w swojej wsi. Ginekolog zbadał mnie na fotelu i stwierdził, że moja szyjka ma 8mm i że muszę leżeć i za tydzień przyjść po skierowanie na założenie szwu. Tak się strachu nażarłam... Bałam się ruszyć, żeby nie zacząć rodzić. Miałam przeczucie, że to pomyłka, ale bałam się w to za bardzo wierzyć. Przyspieszyłam wizytę u swojego lekarza. Wczoraj u niego byłam i taka ulga... Szyjka zamknięta, 33mm. Więc podobnie do Twojej. Ale ja się nie przejmuję, bo to powyżej minimum, do tego 3 tyg temu było 35mm, więc podobnie. U mamyginekolog są dane, że jak szyjka w połowie ciąży ma powyżej 25mm to ryzyko porodu przedwczesnego jest mniej niż 1%. Tak się napłakałam w tym tygodniu ze zmartwienia, że wczoraj z tej ulgi też płakałam.
Przez to leżenie straciłam nerwy i termin u ortopedy.
To trzeba moczyć w tym tyłek? Ja myślałam, ze to jest jak parówka, że trzyma się tyłek ponad poziomem tej wody i to para działa?
Pisałyście w tym tygodniu o wadze. Ja mam +5kg i mój lekarz mówi, że to niedużo. Ale ja się nie mieszczę w ubrania Koszulki za krótkie albo za ciasne w brzuchu, sukienki za małe na cyckach. Muszę znowu coś kupić. Stanik kupiłam 70D to mi się wydaje strasznym namiotem (jak na mnie, bo wiem, że dla kogoś innego to byłoby małe) bo zawsze byłam dość płaska - 65C Może sobie kupię coś z dekoltem teraz, raz w życiu będę miała co pokazać
Boże, ale ładnie cię nastraszył ten lekarz [emoji33] czy oni sumienia nie maja? Jak już mu tak wyszło te 8mm to mógł to 3razy sprawdzić, albo i 10 zanim tak zawyrokował.. chyba, że taki „specjalista”[emoji53]
Jak ci taj pięknie piersi urosły to korzystaj [emoji5] sukienki z dekoltami czy bluzki [emoji57]daj im pooddychać w te upały [emoji51][emoji23]