reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Super dziękuję. Najbardziej o toxo się bałam i nie umiałam odczytać. Morfologie sprawdziłam posiłkując się Internetem i wydaje mi się ok ale mogę się mylić . Jak ktoś wie co z tym cukrem to dajcie znać bo nie wiem czy się martwić i umawiać wcześniej do lekarza czy nie [emoji28]

Cukier po 2h mam za wysoki 143 a normą jest do 140 .
Mój lekarz by mnie kierował już do diabetyka tak na wszelki wypadek . Ale to musisz poczekać na wizytę co Twój powie ;)

reklama
W moim szpitalu jest tak (o ile nie skierują mnie do innego):
Co należy zabrać do szpitala?
DOBRY HUMOR
Karta przebiegu ciąży
Dowód osobisty
Grupa krwi - oryginał
Wyniki badań laboratoryjnych: HBS, WR, GBS- oryginały
Inne wyniki badań laboratoryjnych, konsultacji, karty informacyjne z pobytów w szpitalu
Walizka rodzącej:
Łagodne przybory toaletowe
Kosmetyki nieperfumowane
Ręczniki (2-3 szt., oddzielnie małe do części intymnych)
Skarpetki bawełniane, Koszule nocne rozpinane od góry (2-3 szt.), Klapki pod prysznic, Szlafrok bawełniany, Figi (bawełniane) lub higieniczne połogowe (siateczkowe) 4-6 par, Wkładki laktacyjne, Spinka do włosów, opaska lub frotka, Podpaski duże
Woda niegazowana
Pampersy i chusteczki nawilżające dla dziecka
Maść Linomag
Podkłady jednorazowe na łóżko 60cm x 90cm

A ubranka? Co byście dorzuciły? Jeszcze popytam swojej gin, bo jest tam ordynatorem na oddziale, pewnie i tak wezmę więcej niż trzeba.

Jeszcze lanolinę do sutków, rogal do karmienia, stanik do karmienia.
Mi szlafrok się nie przydał, bo było goraco na oddziale, a i koszule polecam z krótkim rekawem albo bez - rodziłam na poczatku marca. Coś do jedzenia w czasie porodu :)

Ja do szpitala zerknę właśnie na listę swojego, ale podobna jest do waszych. Tylko planuje wziąć jakas byle jaką koszule jedna do porodu - będzie do wyrzucenia, a dwie pozostałe na zmianę. Dla dziecka trzeba mieć pampersy i chusteczki, wszelkie maście czy kremy można ale nie trzeba, to noworodek będzie [emoji28][emoji5] na pewno podkłady duże dla mnie na łóżko.. u nas niby zabraniają majtek, ale przymykają oko na te siateczkowe.. aczkolwiek ja na początku nie nosiłam [emoji86][emoji85] wystarczyła mi ta lignina miedzy nogami hehe [emoji23] pamietam jak szlam do toalety i musiałam pamiętać, żeby nóżki ciaśniej trzymać [emoji51] później ubrałam te majtochy... Ogólnie ten czas po porodzie bezbolesnie wspominam, pamietam, że bardzo chciałam do domu wyjsć i być już sama z dzieckiem. Z daleka od patrzących mi na ręce [emoji106]

Dobra, zaraz jade na wizytę podglądać synka [emoji5]
Daj znać co i jak?

Ja u dentysty byłam rano, choć było opóźnienie i musiałam godzinę czekać. Żałowałam, że nie wzięłam poduszki pod tyłek.
Wykruszyła mi się plomba, ale już jest ok.
Po wszystkim Pani mówi że w ciąży do dentysty to powinnam bez kolejki, a jak dzwoniłam to olewka.
Ważne, że już nie boli

reklama
do tych list jeszcze zapiszę sobie papier toaletowy nawilżany, może uda się w szpitalu zrobić dwójkę, to wtedy delikatne wycieranie (lub chusteczki do higieny intymnej, ale tych z kolei nie spuszczę w muszli) i gorzką czekoladę na wzmocnienie.
Zrobiłyśmy dziś z mamą sałatkę z ogórków na zimę, ale pyszna. Mam chęć jeszcze na te ogórki z chili, tylko nie wiem na której stronie jest przepis :/

Do góry