reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja do szpitala zerknę właśnie na listę swojego, ale podobna jest do waszych. Tylko planuje wziąć jakas byle jaką koszule jedna do porodu - będzie do wyrzucenia, a dwie pozostałe na zmianę. Dla dziecka trzeba mieć pampersy i chusteczki, wszelkie maście czy kremy można ale nie trzeba, to noworodek będzie [emoji28][emoji5] na pewno podkłady duże dla mnie na łóżko.. u nas niby zabraniają majtek, ale przymykają oko na te siateczkowe.. aczkolwiek ja na początku nie nosiłam [emoji86][emoji85] wystarczyła mi ta lignina miedzy nogami hehe [emoji23] pamietam jak szlam do toalety i musiałam pamiętać, żeby nóżki ciaśniej trzymać [emoji51] później ubrałam te majtochy... Ogólnie ten czas po porodzie bezbolesnie wspominam, pamietam, że bardzo chciałam do domu wyjsć i być już sama z dzieckiem. Z daleka od patrzących mi na ręce [emoji106]
A koszula do porodu to musi być jakaś specjalna czy jaka ? bo ja nie mam zielonego pojęcia na ten temat:eek:

reklama
do tych list jeszcze zapiszę sobie papier toaletowy nawilżany, może uda się w szpitalu zrobić dwójkę, to wtedy delikatne wycieranie (lub chusteczki do higieny intymnej, ale tych z kolei nie spuszczę w muszli) i gorzką czekoladę na wzmocnienie.
Zrobiłyśmy dziś z mamą sałatkę z ogórków na zimę, ale pyszna. Mam chęć jeszcze na te ogórki z chili, tylko nie wiem na której stronie jest przepis :/
Moj przepis? Jak tak to wstawiam jeszcze raz ;)

Załączniki

• IMG_20180722_135205.jpg
    IMG_20180722_135205.jpg
    565,5 KB · Wyświetleń: 60
hello
U nas dziś pogoda pięknie słoneczna, dobrze, że w domku mam chłodno to siedzę i odpoczywam, bo na dworzu za długo nie da rady-zbyt upalnie.
Mąż w pracy na drugiej zmianie, niedługo zaczną mu się nocne zmiany czego oboje nie lubimy. Ja się martwię o niego jak wraca, a on jest zmęczony, bo nocy powinno się spać a nie robić. Bardzo bym chciała żeby znalazł pracę gdzieś bliżej i bez tych nocek. Mam nadzieję, że kiedyś do tego dojrzeje :)
Ostatnio się zastanawiałam, czy mój pracodawca pójdzie mi na rękę jak będę chciała wrócić do pracy, bo na początku chciałabym pół etatu pracować a drugie pół być na wychowawczym. Tylko, że moje stanowisko nie bardzo się sprawdzi na pół etatu....no nic, będę o tym myślała po macierzyńskim, tak z pół roku po macierzyńskim.
Która z Was ma zamiar zostać na wychowawczym i jak długo?

Ja na pewno rok bede na macierzynskim i rodzicielskim. Pozniej zobaczymy - albo drugie dziecko albo powrot do pracy. Z tymze na pewno chcialabym sie przekwalifikowac i zajac czyms innym niz robie teraz, mam nadzieje, ze nawet z dzieckiem bedzie to mozlwie, bo wyjatkowo nie lubie swojej obecnej pracy ;)

reklama
Do góry