reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Toxoplazmowa nieraektyny, tzn ze jej nie wykryto jej przeciwcial, czyli ok.

Glukoza ma norme do 180, a Ty obydwa wyniki masz ponizej, wiec tez dobrze. No i na czczo tez prawidlowa.

W morfologii masz kilka wynikow spoza zakresu. Zaraz sie wczytam i napisze. Natomoast nie sa to duze wahania od norm, wiec mysle ze nie ma sie co martwic.
Zabij mnie, ale norma po 2 h jest chyba do 140 [emoji85]

reklama
Ja do szpitala biore 2 koszule, szlafrok, kapcie, reczniki dwa-jeden duzy, drugi maly, gacie z siatki, podklady poporodowe, tantum rosa, wode, biszkopty, kosmetyczke(pasta do zebow, szampon, zel pod prysznic, szczotka do wlosow-wszystko w formie miniaturek) i dla dziecka potrzebne tylko pieluchy i chusteczki.
Oj ja mam dużooo więcej na liście [emoji23] ale ja wszystko wypisalam nawet takie rzeczy jak ładowarka do tel. Albo gumki do włosów [emoji23] zastanów się jeszcze nad klapkami pod prysznic nie wiadomo co w szpitalu się czai( dla mnie szpital jest wylęgarnią bakterii więc wolę dmuchać na zimne może jestem troszkę przewrażliwiona nie wiem [emoji28])

Oj ja mam dużooo więcej na liście [emoji23] ale ja wszystko wypisalam nawet takie rzeczy jak ładowarka do tel. Albo gumki do włosów [emoji23] zastanów się jeszcze nad klapkami pod prysznic nie wiadomo co w szpitalu się czai( dla mnie szpital jest wylęgarnią bakterii więc wolę dmuchać na zimne może jestem troszkę przewrażliwiona nie wiem [emoji28])
Piszac kapcie mialam na mysli wlasnie klapki [emoji23] ladowarka, gumka do wlosow to nosze na codzien w torebce [emoji85]

Na stronie kazdego szpitala zazwyzaj są informacje vo trzeba spakować, bo np w niektorych są pampersy, w innych ubranka itd
W moim szpitalu jest tak (o ile nie skierują mnie do innego):
Co należy zabrać do szpitala?
DOBRY HUMOR
Karta przebiegu ciąży
Dowód osobisty
Grupa krwi - oryginał
Wyniki badań laboratoryjnych: HBS, WR, GBS- oryginały
Inne wyniki badań laboratoryjnych, konsultacji, karty informacyjne z pobytów w szpitalu
Walizka rodzącej:
Łagodne przybory toaletowe
Kosmetyki nieperfumowane
Ręczniki (2-3 szt., oddzielnie małe do części intymnych)
Skarpetki bawełniane, Koszule nocne rozpinane od góry (2-3 szt.), Klapki pod prysznic, Szlafrok bawełniany, Figi (bawełniane) lub higieniczne połogowe (siateczkowe) 4-6 par, Wkładki laktacyjne, Spinka do włosów, opaska lub frotka, Podpaski duże
Woda niegazowana
Pampersy i chusteczki nawilżające dla dziecka
Maść Linomag
Podkłady jednorazowe na łóżko 60cm x 90cm

A ubranka? Co byście dorzuciły? Jeszcze popytam swojej gin, bo jest tam ordynatorem na oddziale, pewnie i tak wezmę więcej niż trzeba.

Dziewczyny wszędzie są normy dla krzywej cukrowej do, a moja ginekolog zwróciła uwagę że mam małe wartości, bo na czczo 81, po 1 godz. 62, a po 2 godz. 63, ale stwierdziła, że mieszczą się jeszcze w normie. Ciekawa jestem to ile to by było za mało.

reklama
@Dusia94
Toxo nie masz, ale i nie miałaś, wiec musisz uważać. Morfologia dla kobiet w ciazy ma trochę inne nawiasy- normy, także myślę, że nie jest źle, co do moczu to liczne bakterie masz- moze choć nie musi cos z tym gin zrobić; glukoza na czczo musi być mniejsza niż 92, po godz.do 180, a dwóch do 153[emoji28]

Do góry