reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Jeśli chodzi o krzywą to nie można chodzić zbytnio, ale mi pielęgniarka proponowała wyjście do parku na przeciw przychodni żeby posiedzieć na powietrzu. Nie skorzystałam, bo miałam książkę i było mi wszystko jedno.
Co do szaleństwa w brzuchu mój robi tak samo. Jeszcze jak ja położę rękę to kopie, ale jak czuje ojca to przestaje szaleć :p A jeszcze doszło inne doznanie. Mam wrażenie, że napiera mi w jednym miejscu całym sobą, aż sprawia mi to dyskomfort. Jakoś dziwnie się wypycha ;)

Dziewczyny które miały już krzywą czy jeśli mam zrobić krzywa ,morfologie i jeszcze inne rzeczy z krwi to zrobią mi to na raz ? I naprawdę trzeba na tej krzywej siedzieć tam nie można sobie gdzieś pójść, pochodzić i wracać czy coś tylko tak 2 h tam siedzieć ? [emoji39]
Mi też za jednym razem pobrali i inne badania.
Niestety trzeba siedzieć 2 godziny.
Szczerze mnie na twardym krześle pod koniec tyłek bolał.
Ważne, że wynik dobry

Dziewczyny które miały już krzywą czy jeśli mam zrobić krzywa ,morfologie i jeszcze inne rzeczy z krwi to zrobią mi to na raz ? I naprawdę trzeba na tej krzywej siedzieć tam nie można sobie gdzieś pójść, pochodzić i wracać czy coś tylko tak 2 h tam siedzieć ? [emoji39]
Ja mialam morfologie i jakies jeszcze z krzywa pobierane, wiec pierwsze pobranie to byly dwie fiolki.
Nie mozna chodzic, bo to przyspiesza spalanie cukru, a co za tym idzie falszuje wynik... Mi babeczka powiedziala, ze jak bede sie zle czula, to moge wyjsc jedynie na zewnatrz na laweczke usiasc, ale bylo calkiem znosnie ;)

@Dita mam 33 lata (już niestety), pierwsza ciąża i chyba dziewczynka [emoji847] data porodu na tą chwile to 21 listopada

@Płomyk jeżeli chodzi o Twój ból to mam całkiem podobny, też lewa strona. Przy przekręcaniu w nocy boli, przy przebieraniu się kiedy muszę stanąć ma lewej nodze też boli. Kiedyś gdzieś wyczytałam, że to może być rozchodzenie spojenia łonowego (czy jakoś tak). Ja nawet chodzę powoli bo inaczej nie da rady. Łykam magnez, duphaston i staram się więcej odpoczywać. Mój gin polecił jeść więcej wapnia. Daj znać po Twojej wizycie.

23 leci. Nie jest taki wielki tylko fotka tak zrobiona że się większy wydaje hehe. :p

Twój pępek przykuł moja największą uwagę ehehe
Mój maz ma identyczna kulkę w środku hihi
A mój ( i znowu mój haha) się rozciągnął i splaszczył haha

Zawsze! Albo wojuje, ze brzuch lata, a jak chce nagrac to cisza
emoji23.png
Jego starszy brat robil identycznie
emoji23.png

U mnie to samo haha..probowalam nagrać wielokrotnie i kiedyś może mi się uda! Najłatwiej zobaczyć hehe

Fakt zaczynałam 96 w pasie A obecnie 111 cm hahaha więc 15 cm w pasie ..No ale ile tak można jak mówię że zaczynam za tydzień 6 mc to patrzą jak na jakąś dziwną;/

U mnie mała szaleje i nagralam jak wypycha brzuch, widać jak się rusza hehe dosyć ciekawe uczucie, a czasem mam nawet przeczucie że zaraz się obróci czy coś i faktycznie się to sprawdza:)

Jakoś oswoilam się z myślą że to córcia, imię które dostała mi się podoba więc tym bardziej dla mnie jest bliższa:) zaczynam myśleć że jednak chłopiec nie jest taki fajny hahahah szok, się zmienia pod kopułka:)

No widzisz, że porównywanie nie ma sensu... 111cm to nie wiem czy nawet do porodu będę miała jak będę szła, w pierwszej miałam 98[emoji28] liczy się figura i jak brzuch sie układa i rośnie.. i która to na przykład ciąża, pierwsza, druga czy trzecia [emoji5]
A chłopcy tez są fajni [emoji6]jak dziewczynki [emoji5] kocha się tak samo [emoji41]

@Dita mam 33 lata (już niestety), pierwsza ciąża i chyba dziewczynka [emoji847] data porodu na tą chwile to 21 listopada

@Płomyk jeżeli chodzi o Twój ból to mam całkiem podobny, też lewa strona. Przy przekręcaniu w nocy boli, przy przebieraniu się kiedy muszę stanąć ma lewej nodze też boli. Kiedyś gdzieś wyczytałam, że to może być rozchodzenie spojenia łonowego (czy jakoś tak). Ja nawet chodzę powoli bo inaczej nie da rady. Łykam magnez, duphaston i staram się więcej odpoczywać. Mój gin polecił jeść więcej wapnia. Daj znać po Twojej wizycie.

Wpiszę cię do tabelki [emoji5] ja jestem 2 lata starsza, także młoda kobita z ciebie [emoji16][emoji106]

Twój pępek przykuł moja największą uwagę ehehe
Mój maz ma identyczna kulkę w środku hihi
A mój ( i znowu mój haha) się rozciągnął i splaszczył haha

U mnie to samo haha..probowalam nagrać wielokrotnie i kiedyś może mi się uda! Najłatwiej zobaczyć hehe

Gdzie jest to zdjęcie brzucha Plomyka!?? Ja nie widzę [emoji26]

@Dita_333 profilowe
Pępek wywalił już konkretnie
A co do boli to niestety od kilku godzin mam bóle krzyża i dołu brzucha i już bardzo martwię. Prysznic nie pomaga. Mąż pojechał właśnie po moja mamę i jak tylko wróci to jedziemy na IP bo nie wytrzymam. Już się zryczalam bo ostatni raz jak miałam taki ból to było po masażu szyjki i za dwa dni urodziłam. Moze panikuje ale muszę to sprawdzić a mój gin nie ma nawet usg

reklama
No widzisz, że porównywanie nie ma sensu... 111cm to nie wiem czy nawet do porodu będę miała jak będę szła, w pierwszej miałam 98
emoji28.png
liczy się figura i jak brzuch sie układa i rośnie.. i która to na przykład ciąża, pierwsza, druga czy trzecia
emoji5.png

A chłopcy tez są fajni
emoji6.png
jak dziewczynki
emoji5.png
kocha się tak samo
emoji41.png

Wpiszę cię do tabelki
emoji5.png
ja jestem 2 lata starsza, także młoda kobita z ciebie
emoji16.png
emoji106.png

Gdzie jest to zdjęcie brzucha Plomyka!?? Ja nie widzę
emoji26.png
@Dita_333 profilowe
Pępek wywalił już konkretnie
A co do boli to niestety od kilku godzin mam bóle krzyża i dołu brzucha i już bardzo martwię. Prysznic nie pomaga. Mąż pojechał właśnie po moja mamę i jak tylko wróci to jedziemy na IP bo nie wytrzymam. Już się zryczalam bo ostatni raz jak miałam taki ból to było po masażu szyjki i za dwa dni urodziłam. Moze panikuje ale muszę to sprawdzić a mój gin nie ma nawet usg

Ooooo nie, oby nie to !! Jeszcze nie. Trzymam kciuki i dawaj znac. A jakies inne objawy ?? Plamienia, saczenie wod ??

Do góry