reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Kurcze dziewczyny już nie wiem co jest grane. Nie dość że mi ten ból przy chodzeniu nie odpuszcza to jeszcze plecy dzisiaj bolą też po lewej stronie. I zauważyłam że od jakiegoś tygodnia nie czyje tych skurczy braxtona. Dobrze ze jutro mam jeszcze tą wizyte ale zaczynam się obawiać że zamiast do Krakowa pojadę do szpitala :(
A to nie jest rwa kulszowa? Bo ja tak samo czuję ból przy chodzeniu, wstawaniu, zmienianiu pozycji... Jakby mi ktoś szpilę wbijał. Tak samo boli mnie lewa strona, ale bardziej pośladek, miednica. No sama nie wiem, czy to to, ale jak szukałam co to może być, to jest to najbardziej prawdopodobne. Dopiero się tego dowiem pewnie 30 lipca. Mała jest tak ułożona główką po mojej lewej stronie, a pośladkami pod wątrobą, to może tam coś uciska na nerwy.

Hej Dziewczyny.
Wiem, że dla większości z Was które pracują, normalnie funkcjonują itd.to nic takiego.
Ale pochwalę się Wam, że po raz pierwszy od połowy marca byłam na Mszy w niedzielę.
Co prawda jak stałam to mi okropnie duszno było, bo nie przyzwyczajony organizm. Ale miałam miejsce siedzące, więc kiedy mogłam to siadałam.
Ludzie mnie przypuszczali jak szłam do Komunii :)
Mała rzecz, a cieszy :)
Po powrocie zawziełam się i w końcu wypełniłam wniosek na 300zł na rok szkolny on line.
Nawet dla takiej starej baby jak ja to nie takie trudne.
No i nie musiałam się turlać do urzędu i stać w kolejce :)
Witam nowe dziewczyny i miłej niedzieli wszystkim życzę.

A to nie jest rwa kulszowa? Bo ja tak samo czuję ból przy chodzeniu, wstawaniu, zmienianiu pozycji... Jakby mi ktoś szpilę wbijał. Tak samo boli mnie lewa strona, ale bardziej pośladek, miednica. No sama nie wiem, czy to to, ale jak szukałam co to może być, to jest to najbardziej prawdopodobne. Dopiero się tego dowiem pewnie 30 lipca. Mała jest tak ułożona główką po mojej lewej stronie, a pośladkami pod wątrobą, to może tam coś uciska na nerwy.
Nie, to nie rwa. Znam ból przy rwie kulszowej i to napewno coś innego bo to jednak dół brzucha i krzyż a przy rwie bolało mnie od tyłka i ciągnęło się po nodze czasem aż do samej kostki.
Nie chce szukać w Google bo jeszcze sobie coś strasznego zdjagnozuje a później się okaże że to nic takiego :p poczekam co mi lekarz powie

Witajcie gratulacje za Wasze wizyty [emoji6]
Witam nowe koleżanki [emoji6]
Dziewczyny piszecie o rozstępach itp. u mnie w pierwszej i jak na razie w tej brak.Pojawiły się ostatnio na nogach pajączki muszę zgłosić doktorowi bo ponoć coś się na to bierze.Nie znam się tyle co poczytałam w necie.Jeśli ktoś ma pajączki czy smarujecie to czy łykacie jakieś tabletki ?Oby nie szalały sobie za dużo po ciele bo nie są ładne :no:
Sporo osób mieszka poza krajem i spełnia swoje marzenia ja jestem osobą co nie wyobrażam sobie wyjechać na stałe gdzieś w jakieś piękne miejsce i zamieszkać.Praca,dom,rodzina sytuacja materialna ugruntowana może dlatego człowiek nie myślał o wyjeździe.Najważniejsze jest to że jak jesteście szczęśliwi to tylko to się liczy i nie ważne gdzie [emoji6]
Miłej niedzieli Wam życzę :)

Ja mam pajączki w ciąży. Moja gin jedyne zalecenie jakie podała to zakaz spania na plecach, bo wtedy aorta jest uciskana. Pajączki to dość częste w ciąży i żadne łykanie czegokolwiek tego niestety nie zmieni. To są słowa mojej gin.

Ja też się zapierałam rękami i nogami, że nigdy Polski nie opuszczę. Aż na stare lata kupidyn mnie w dupsko swoją strzała ugodził i bahhh. Trza było po czasie walizki spakować i podążyć za moim zagranicznym kupidynem [emoji6]

Kurcze dziewczyny już nie wiem co jest grane. Nie dość że mi ten ból przy chodzeniu nie odpuszcza to jeszcze plecy dzisiaj bolą też po lewej stronie. I zauważyłam że od jakiegoś tygodnia nie czyje tych skurczy braxtona. Dobrze ze jutro mam jeszcze tą wizyte ale zaczynam się obawiać że zamiast do Krakowa pojadę do szpitala :(

Nie będzie tak zle [emoji6] jak byłam na tej glukozie to jedna pielęgniarka mi opowiadała jak w ciazy jej dziecko uciskało jakąś żyłę i mdlała często [emoji33] masakra... mówi, ze nieważne czy stała czy siedziała, nagle ciemność i ludzie nad nią [emoji58] pózniej zmieniła pozycje i było lepiej... także różne historie w ciąży się zdarzają [emoji6]

Jeżeli chodzi o „nowe mamusie” to witam się i ja [emoji5]podczytuje Was od samego początku, ale przeszłość nie pozwoliła na napisanie, żeby po prostu nie zapeszyć. Byłam kiedyś mamą grudniową 2015, chwilę to tylko trwało, a potem długo nic. We wtorek zaczynam 23+ tydzień [emoji847] w brzuszku najprawdopodobniej dziewczynka (80%) [emoji7]nie lubi pozować do zdjęć, stąd płeć nie do końca znana [emoji1]mam nadzieję, że mnie tu jeszcze przyjmiecie [emoji5]

Witaj [emoji6] wpiszę cię do tabelki jak podasz datę porodu i moze imię? Wieku nie musisz jak nie chcesz [emoji16][emoji23]

Nie, to nie rwa. Znam ból przy rwie kulszowej i to napewno coś innego bo to jednak dół brzucha i krzyż a przy rwie bolało mnie od tyłka i ciągnęło się po nodze czasem aż do samej kostki.
Nie chce szukać w Google bo jeszcze sobie coś strasznego zdjagnozuje a później się okaże że to nic takiego :p poczekam co mi lekarz powie

I bardzo dobrze, że nie szukasz w doktorze Google!!! Mądra kobieta!! [emoji106] ja też staram sie tego nie robić, choć zdarza mi sie ulec, a pózniej niepotrzebne myśli [emoji85] także tylko lekarz niech sie wypowiada [emoji6][emoji16]

reklama
Ja w piątek kiszone robiłam . W poniedziałek pewnie też jeszcze kiszone a potem zacznę robić salatki

Tez jeszcze trochę ogórków planuje zakisić, w tym roku są ładne ogórki to można działać, mam kilka słoików sałatki tez już.
Póki co mam jakieś 30sloikow kiszonych [emoji23] ale jedyna w rodzinie robię to każdemu coś tam dam i zejdzie moment [emoji4]

Oby... Na pewno się jutro odezwę po wizycie ale to jutro wieczorem bo idę dopiero na 19:40 :sorry:

Daj znać co Ci lekarz powie.

Co do wyjazdu z Polski to też sobie nie wyobrażam [emoji16] ale nigdy nie wiadomo co życie przyniesie [emoji4]

Do góry