reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Na razie tak. Jeszcze lezalam z dziewczyna na sali, ktora miala paciorkowca, a ja nie wiwdzialam o tym, pozniej sie dowiedzialam, a przetarlam rece w jej recznik, a pozniej dotknelam sie przy ustach I w miejscu intymnym I sie boje, ze sie zarazilam I dostane jakiejs choroby lub dziecko bo sie dziwnie czuje, a mowilam lekarzom. :/

Ale gdzie tego paciorkowca miała?
Mi w 1 ciąży wyszedł dodatni GBS - wymaz na obecność paciorkowca z okolic pochwy i odbytu. Dużo ciężarnych go ma i on zagraża podczas porodu, ale w jego trakcie dostaje się antybiotyk. I co lekarz na to?

reklama
Na razie tak. Jeszcze lezalam z dziewczyna na sali, ktora miala paciorkowca, a ja nie wiwdzialam o tym, pozniej sie dowiedzialam, a przetarlam rece w jej recznik, a pozniej dotknelam sie przy ustach I w miejscu intymnym I sie boje, ze sie zarazilam I dostane jakiejs choroby lub dziecko bo sie dziwnie czuje, a mowilam lekarzom. :/
To są wspólne ręczniki ??

Ale gdzie tego paciorkowca miała?
Mi w 1 ciąży wyszedł dodatni GBS - wymaz na obecność paciorkowca z okolic pochwy i odbytu. Dużo ciężarnych go ma i on zagraża podczas porodu, ale w jego trakcie dostaje się antybiotyk. I co lekarz na to?
Nie mowila, gdzie go ma. Mowilam o tym pielegniarka, pani przy usg lekarce tez sie pytala, a ona do mnir ze to sie robi posiew I ze bakterie sa wszedzie I mam sie nie martwic, jednak martwie sie, bo dziwnie sie czuje I sie boje.

Nie mowila, gdzie go ma. Mowilam o tym pielegniarka, pani przy usg lekarce tez sie pytala, a ona do mnir ze to sie robi posiew I ze bakterie sa wszedzie I mam sie nie martwic, jednak martwie sie, bo dziwnie sie czuje I sie boje.

Na pewno jest ok, ma racje paciorkowiec można się zarazić wszędzie. Pod koniec ciąży będziesz miała wymaz GBS i jak coś dostaniesz antybiotyk, żeby nie zarazić dziecka.
Lekarka kazała się nie martwić, wiec się nie martw. Jutto o wszystko dopytaj

Dziewczyny,

Powiem Wam szczerze, ze mam jakis kryzys ciazowy, ale w ogole z sama ciaza nie zwiazany. Hormony skacza mi strasznie i kazda najmniejsza rzecz wyprowadza mnie z rownowagi.

Mamy teraz remont w mieszkaniu, wiec przenieslismy sie do mojej mamy, ktora nie odstepuje mnie ba krok. Do tego kazdego dnia wyskakuja jakies problemy - dzis szef ekipy remontowej obrazil sie na nas, bo skrytykowalismy zakupy, ktore zrobil bez konsultacji z nami. Autentycznie strzelil focha, przestal odbierac telefon i robi laske z kontynuowania prac. Tak mnie to wkurzylo, ze plakalam przez godzine, a przez druga godzine zastanawialam sie w jakis sposob moge go torturowac przez najblizsze lata... Najgorzej, ze przez ta hustawke nastrojow stracilam racjonalne podejscie do sprawy - raz chce go zwalniac, raz jest mi wszystko jedno jak to sie skonczy.

Czy tylko na mnie tak dzialaja te hormony? Mam nadzieje, ze to minie, bo na co dzien jestem spokojna i dosc racjonalna osoba - nie chcialabym, zeby to sie zmienilo :(

Mam podobnie [emoji4] ostatnio jestem strasznie rozdrażniona, wkurzam się o byle pierdołę, płaczę i nie do końca wiem dlaczego.

Co do fachowca... póki robi dobrze to co ma zrobić to mu odpuśćcie tego focha. Dobrze, że zwróciliście mu uwagę, teraz już będzie wiedział że z Wami musi wszystko konsultować.

Głowa do góry, jeszcze troszkę i będzie po remoncie [emoji4]

Na pewno jest ok, ma racje paciorkowiec można się zarazić wszędzie. Pod koniec ciąży będziesz miała wymaz GBS i jak coś dostaniesz antybiotyk, żeby nie zarazić dziecka.
Lekarka kazała się nie martwić, wiec się nie martw. Jutto o wszystko dopytaj
Dopytam dopytam na pewno. I tak chodze wszystko zglaszac I nie wiem czy nie pojde, bo daja mi nospe forte I aspargin i luteine, a dzisiaj nie chce dzialac I boli mnie podbrzusze. Pocsekam jeszcze troche jak nie przejdzie to powiem zeby sie nic nie stalo.

Paula
Ty masz chyba więcej wizyt z położna jak ja ostatnim razem z córka. Teraz będę mieć wizytę16 sierpnia i chciałabym to jednak załatwić wcześniej by mieć to z głowy także muszę się ..możliwe że jutro do nich przejsc by mi to wypisały jeśli tak da radę. I też już sama nie wiem czy jeszcze wrzesień będę pracować heheh jeszcze trochę i zaczne sie toczyć taka piłkę juZ mam LOL .. ciężej się czasem czuję niż to widać na fotkach haha

Paula
Ty masz chyba więcej wizyt z położna jak ja ostatnim razem z córka. Teraz będę mieć wizytę16 sierpnia i chciałabym to jednak załatwić wcześniej by mieć to z głowy także muszę się ..możliwe że jutro do nich przejsc by mi to wypisały jeśli tak da radę. I też już sama nie wiem czy jeszcze wrzesień będę pracować heheh jeszcze trochę i zaczne sie toczyć taka piłkę juZ mam LOL .. ciężej się czasem czuję niż to widać na fotkach haha
Ja mam wizyty co 4 tygodnie, następną też mam 16 sierpnia [emoji4] myślę, że nie będzie problemu żeby Ci to wypisały, tam tylko datę maja wpisać i się podpisać, a wiadomo ze musisz to dac pracodawcy 15tyg przed rozwiązaniem wiec raczej dostaniesz od ręki. Ja tez planowałam pracować dłużej ale tak nam się wszystko pozmieniało w pracy, że mam teraz dużo więcej obowiązków. Dziewczyna z którą pracuje conajmniej raz w tygodniu dzwoni, ze jest chora dlatego wolę zostawić im to wszystko a sama odpocząć. A nawet nie mam jej kiedy pokazać roboty papierkowej, bo ciągle jej nie ma.

reklama
Dziewczyny, czy którejś z Was lekarz kiedykolwiek przepisał Tardyferon/Tardyferon-Fol? Wykupiłam sobie tak jak mi zapisał, ale skutki uboczne i zalecone dawkowanie (2 tab na czczo dziennie) trochę mnie przeraziły...

Do góry