reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mam podobnie [emoji4] ostatnio jestem strasznie rozdrażniona, wkurzam się o byle pierdołę, płaczę i nie do końca wiem dlaczego.

Co do fachowca... póki robi dobrze to co ma zrobić to mu odpuśćcie tego focha. Dobrze, że zwróciliście mu uwagę, teraz już będzie wiedział że z Wami musi wszystko konsultować.

Głowa do góry, jeszcze troszkę i będzie po remoncie [emoji4]

Ja tylko bym chciała, żeby to po ciąży minęło, bo sama ze sobą nie wytrzymam [emoji6]

Myślę, że może też stres przed sobotnim połówkowym, się na to nałożył?...

Focha w końcu odpuściłam, zajęło mi uspokojenie się tylko jakieś dwa dni - teraz tylko odliczam już dni, żeby wrócić jak najszybciej do siebie [emoji5] Może we własnych czterech kątach spadnie mi trochę ciśnienie [emoji6]

reklama
Dziewczyny, czy którejś z Was lekarz kiedykolwiek przepisał Tardyferon/Tardyferon-Fol? Wykupiłam sobie tak jak mi zapisał, ale skutki uboczne i zalecone dawkowanie (2 tab na czczo dziennie) trochę mnie przeraziły...
Brałam w pierwszej ciąży. Nie pamiętam ile ale z pewnością wypisał mi 1 receptę i na kolejnej wizycie nie było potrzeby. Nie pamiętam żadnych skutków ubocznych. A co Cię niepokoi?

Brałam w pierwszej ciąży. Nie pamiętam ile ale z pewnością wypisał mi 1 receptę i na kolejnej wizycie nie było potrzeby. Nie pamiętam żadnych skutków ubocznych. A co Cię niepokoi?
Świąd skóry, wzdęcia, problemy jelitowe, bóle głowy [emoji43] i gdzieś w Internecie wyczytałam, że ktoś miał po nim skurcze, więc trochę się wystraszyłam... u mnie erytrocyty, hemoglobina i hematokryt spadły poniżej dolnej granicy więc może stąd taka dawka kolosalna... lekarz niby wie, co robi, ale ja zawsze spanikowana chodzę... No ja mam 2 opak, czyli w sumie na miesiąc, więc mam nadzieję że się przyjmie - u Ciebie pomogło, więc może i u mnie, ale jestem przerażona, bo nigdy nie brałam... Tak jak nigdy nie miałam anemii [emoji15]

Świąd skóry, wzdęcia, problemy jelitowe, bóle głowy [emoji43] i gdzieś w Internecie wyczytałam, że ktoś miał po nim skurcze, więc trochę się wystraszyłam... u mnie erytrocyty, hemoglobina i hematokryt spadły poniżej dolnej granicy więc może stąd taka dawka kolosalna... lekarz niby wie, co robi, ale ja zawsze spanikowana chodzę... No ja mam 2 opak, czyli w sumie na miesiąc, więc mam nadzieję że się przyjmie - u Ciebie pomogło, więc może i u mnie, ale jestem przerażona, bo nigdy nie brałam... Tak jak nigdy nie miałam anemii [emoji15]
Spokojnie, lekarz z pewnością wie co robi. Ja brałam tez miesiąc a później ascofer (jakieś lagodniejsze). Lepsze skutki uboczne (które są w sumie dość podobne do objawów ciąży na różnym etapie) niż przewlekła anemia. Z pewnością będziesz potrzebowała więcej płynów i błonnika - przyjmowanie żelaza przeważnie powoduje zatwardzenia. No i nie zdziw się koloru (nawet czarny jeśli duża dawka) - wole Cię uprzedzić żebyś się biedna nie martwila[emoji4]

Spokojnie, lekarz z pewnością wie co robi. Ja brałam tez miesiąc a później ascofer (jakieś lagodniejsze). Lepsze skutki uboczne (które są w sumie dość podobne do objawów ciąży na różnym etapie) niż przewlekła anemia. Z pewnością będziesz potrzebowała więcej płynów i błonnika - przyjmowanie żelaza przeważnie powoduje zatwardzenia. No i nie zdziw się koloru (nawet czarny jeśli duża dawka) - wole Cię uprzedzić żebyś się biedna nie martwila[emoji4]
No z tym kolorem to już czytałam w ulotce i... No ok, jakoś się przyzwyczaję[emoji2] tak, Wit C również, bo lepiej przyswaja się żelazo [emoji4] generalnie ciążę przechodziłam od początku bezobjawowo, więc to będzie... zderzenie z innym światem, ho ho [emoji4] ale czego się nie robi, by ten młody człowiek był w pełni zdrowy...[emoji7]

No z tym kolorem to już czytałam w ulotce i... No ok, jakoś się przyzwyczaję[emoji2] tak, Wit C również, bo lepiej przyswaja się żelazo [emoji4] generalnie ciążę przechodziłam od początku bezobjawowo, więc to będzie... zderzenie z innym światem, ho ho [emoji4] ale czego się nie robi, by ten młody człowiek był w pełni zdrowy...[emoji7]

Hehe to prawda można się przyzwyczaić nawet do tego [emoji28] zgadza się, Wit C jest baaardzo ważna! Możesz też jesc/pić cytrusy, dużo natki pietruszki i czosnku - pomaga przyswajać żelazo. Dasz radę![emoji4] trzymam kciuki! Najważniejsze żeby wyniki wróciły do normy [emoji4]
Spokojnej nocy dziewczyny [emoji4]

Ja tylko bym chciała, żeby to po ciąży minęło, bo sama ze sobą nie wytrzymam [emoji6]

Myślę, że może też stres przed sobotnim połówkowym, się na to nałożył?...

Focha w końcu odpuściłam, zajęło mi uspokojenie się tylko jakieś dwa dni - teraz tylko odliczam już dni, żeby wrócić jak najszybciej do siebie [emoji5] Może we własnych czterech kątach spadnie mi trochę ciśnienie [emoji6]

Podobno mija [emoji4][emoji16]

Ja mam wizyty co 4 tygodnie, następną też mam 16 sierpnia [emoji4] myślę, że nie będzie problemu żeby Ci to wypisały, tam tylko datę maja wpisać i się podpisać, a wiadomo ze musisz to dac pracodawcy 15tyg przed rozwiązaniem wiec raczej dostaniesz od ręki. Ja tez planowałam pracować dłużej ale tak nam się wszystko pozmieniało w pracy, że mam teraz dużo więcej obowiązków. Dziewczyna z którą pracuje conajmniej raz w tygodniu dzwoni, ze jest chora dlatego wolę zostawić im to wszystko a sama odpocząć. A nawet nie mam jej kiedy pokazać roboty papierkowej, bo ciągle jej nie ma.

Tak myślałam :)

Co do pracy to jakbym miała pod górkę to też bym dała na luz jak i ty bo to śmieszne byś miała więcej obowiazkow jesZcze w ciazy oO . Walcz o swoje.mojej znajomej nie chcieli przenieść na inne bezpieczniejsze stanowisko ale długo nie musiała walczyć hehe nie mieli wyjścia . masZ swoje prawa takze pamiętaj o tym .

Ja okolice Żywca :) rodzić będę w Bielsku Białej :)
Super to mieszkamy koło siebie fajnie by się było spotkać :tak: a który szpital Wyspiańskiego czy Wojewódzki ?

A piłaś wodę rano przed badaniem? Ja tak miałam jak nic nie piłam.
Ogólnie nie dużo pije tyle co potrzebuje pierwszy raz mi taki numer zrobili :szok:Teraz jak pójdę to będzie trzeba się wspomóc wodą ;)

Dziewczyny, czy którejś z Was lekarz kiedykolwiek przepisał Tardyferon/Tardyferon-Fol? Wykupiłam sobie tak jak mi zapisał, ale skutki uboczne i zalecone dawkowanie (2 tab na czczo dziennie) trochę mnie przeraziły...
Ja zajadam 1 tabletkę dziennie w pierwszej miałam anemie teraz odpukać jeszcze nie ale to nic strasznego często się zdarza w ciąży.Nic mi po niej nie jest żadnych skutków ubocznych :no:

Miłego dnia i kto wizytuje mocne kciuki ;)

reklama
Do góry