reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Witajcie jestem po wizycie ale dziś taka szybciutka bo na drugi tydzień połówkowe.Siusiak nadal jest i zdecydowanie syn na 100%:tak:

Tak siedzę i przypominam sobie co u mnie się sprawdziło:

Octanisept do pępka ale szczerze użyty może raz a tak woda dokładnie wysuszyć i gotowe.

Sól fizjologiczna do przemywania oczek(zawsze po kąpieli)można również przemywać jamę

ustną.

Linomag krem do ciałka(pięknie nie pachnie) ale nie mieliśmy żadnych problemów ze skorą.

Szampon mustela w piance mieliśmy bujną fryzurę i ani razu ciemieniuchy szczerze polecam.

Johnson baby 3w1 używaliśmy od pierwszych dni życia i nadal przy synku używamy.

Bepathen maść do pupki.

Nosefrida Spray do noska.

Termometr bezdotykowy

Termofor z pestek wiśni kilka razy używaliśmy.

Aspirator do noska.

Patyczki do uszu.

Butelki Avent Natural

Laktator ręczny Avent Natural zestaw z pojemniczkami polecam laktator prosty w użyciu leciutki

zgrabniutki.

Podgrzewacz do butelek Avent SCF365/00 bardzo fajny różne funkcje podgrzewa do

odpowiedniej temperatury nie trzeba stać i pilnować po podgrzaniu utrzymuje jeszcze stała

temperaturę jak pamiętam ok.20 min.

Jak jeszcze o czymś sobie przypomnę to napiszę ale to tak na sam początek :tak:
Trzymam kciuki za Wasze wizyty miłego dnia ;)
Kochana, a jak ten bepathen ma sie do sudocremu? Uzywalas sudocremu?

reklama
Dziewczyny. Jak już jesteśmy w temacie seksu. Czytałam, że w 2 trymestrze nie powinno się uprawiać seksu z zakończeniem w kobiecie, bo sperma może powodować poród przedwczesny. Jak Wy to widzicie? Może któraś zna opinię lekarza na ten temat (ja sie mojemu w poniedzialek dopytam)? Bo przyznam szczerze, że mając to na uwadze korzystamy z prezerwatyw, których oboje nie lubimy. No i przez to mam ochote na taki seks nie często.
Jeżeli masz p/wskazania to tak.
W poprzednich ciążach nie miałam zakazu, do końca się seksilismy z końcem w środku. To najfajniejszy czas na seks.
Sperma może zmiękczyć szyjke jeśli jest krótka albo wtedy kiedy cały organizm jest gotowy do porodu. To i ananas też może tak zadziałać. Ale to nie znaczy, że w ciąży nie można jeść ananasa.
Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo i nie ma zakazu to nie ma p/wskazań.
Podaje Ci pewne źródło, blog Mamaginekolog
Link do: Stosunki płciowe w ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Boże jak mnie dzisiaj nogi bolą [emoji85] często przed ciąża miałam takie bóle na zmianę pogody, wtedy pomagał fastum żel... Znacie jakiś żel który może pomoc i można stosować w ciąży? Siedzę z nogami w górze i to pomaga no ale w pracy jestem więc długo się tak nie da ;)
Z bielendy sexi mama na nogi chłodzący

Ja miałam mieć szybka wizytę bo moja jest na urlopie i chyba się nie dogadaliśmy z lekarzem bo zrobił pełne usg:) No ale dowiedziałam się ze na 100we dwie panny obie rosną po równo około 300 gr.

Jedna co mnie tak sztura nie ma łożyska tuż przed sobą i dlatego ja czuje, druga przykryta łożyskiem wiec ruchy słabiej czuć. W poniedziałek połówkowe ale jakoś spokojna jestem:)

Ja miałam mieć szybka wizytę bo moja jest na urlopie i chyba się nie dogadaliśmy z lekarzem bo zrobił pełne usg:) No ale dowiedziałam się ze na 100we dwie panny obie rosną po równo około 300 gr.

Jedna co mnie tak sztura nie ma łożyska tuż przed sobą i dlatego ja czuje, druga przykryta łożyskiem wiec ruchy słabiej czuć. W poniedziałek połówkowe ale jakoś spokojna jestem:)
Z jednej strony dobrze, bo zobaczyłaś dokładnie córeczki i wiesz, że wszystko ok :)

reklama

Super! Wizyta udana w takim razie [emoji5][emoji106] imiona wybrane?

Bo ja się w ciuchy już powoli nie mieszcze hahahaha A chciałam do sierpnia dotrwać w swoich cel - niemożliwy coraz bardziej moje boki uświadamiają mi corcie:)
Proszę:)) Z teraz hehe

Eee,No brzuszek jak się patrzy [emoji16] poszerzałaś suknię ślubną czy teraz tak ci wybulil brzuszek?
A rzeczy możesz swoje nosić! Ja mam większy brzuch a po domu tylko ukochane letnie, przewiewne spodnie-guma jest pod brzuchem [emoji5]a do pracy w swoich bluzkach i tunikach czy sukienkach, albo odpinanych pod biustem, albo luźnych czy dłuższych, żeby brzuch nie wystawał dołem [emoji23]jedynie legginsy albo spodnie z pasem albo takie niższe i już [emoji106][emoji16]

Do góry