Kochana, a jak ten bepathen ma sie do sudocremu? Uzywalas sudocremu?Witajcie jestem po wizycie ale dziś taka szybciutka bo na drugi tydzień połówkowe.Siusiak nadal jest i zdecydowanie syn na 100%
Tak siedzę i przypominam sobie co u mnie się sprawdziło:
Octanisept do pępka ale szczerze użyty może raz a tak woda dokładnie wysuszyć i gotowe.
Sól fizjologiczna do przemywania oczek(zawsze po kąpieli)można również przemywać jamę
ustną.
Linomag krem do ciałka(pięknie nie pachnie) ale nie mieliśmy żadnych problemów ze skorą.
Szampon mustela w piance mieliśmy bujną fryzurę i ani razu ciemieniuchy szczerze polecam.
Johnson baby 3w1 używaliśmy od pierwszych dni życia i nadal przy synku używamy.
Bepathen maść do pupki.
Nosefrida Spray do noska.
Termometr bezdotykowy
Termofor z pestek wiśni kilka razy używaliśmy.
Aspirator do noska.
Patyczki do uszu.
Butelki Avent Natural
Laktator ręczny Avent Natural zestaw z pojemniczkami polecam laktator prosty w użyciu leciutki
zgrabniutki.
Podgrzewacz do butelek Avent SCF365/00 bardzo fajny różne funkcje podgrzewa do
odpowiedniej temperatury nie trzeba stać i pilnować po podgrzaniu utrzymuje jeszcze stała
temperaturę jak pamiętam ok.20 min.
Jak jeszcze o czymś sobie przypomnę to napiszę ale to tak na sam początek
Trzymam kciuki za Wasze wizyty miłego dnia
reklama
majacyr
Fanka BB :)
Jeżeli masz p/wskazania to tak.Dziewczyny. Jak już jesteśmy w temacie seksu. Czytałam, że w 2 trymestrze nie powinno się uprawiać seksu z zakończeniem w kobiecie, bo sperma może powodować poród przedwczesny. Jak Wy to widzicie? Może któraś zna opinię lekarza na ten temat (ja sie mojemu w poniedzialek dopytam)? Bo przyznam szczerze, że mając to na uwadze korzystamy z prezerwatyw, których oboje nie lubimy. No i przez to mam ochote na taki seks nie często.
W poprzednich ciążach nie miałam zakazu, do końca się seksilismy z końcem w środku. To najfajniejszy czas na seks.
Sperma może zmiękczyć szyjke jeśli jest krótka albo wtedy kiedy cały organizm jest gotowy do porodu. To i ananas też może tak zadziałać. Ale to nie znaczy, że w ciąży nie można jeść ananasa.
Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo i nie ma zakazu to nie ma p/wskazań.
Podaje Ci pewne źródło, blog Mamaginekolog
Link do: Stosunki płciowe w ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
majacyr
Z bielendy sexi mama na nogi chłodzącyBoże jak mnie dzisiaj nogi bolą [emoji85] często przed ciąża miałam takie bóle na zmianę pogody, wtedy pomagał fastum żel... Znacie jakiś żel który może pomoc i można stosować w ciąży? Siedzę z nogami w górze i to pomaga no ale w pracy jestem więc długo się tak nie da
Kelyana
Ja miałam mieć szybka wizytę bo moja jest na urlopie i chyba się nie dogadaliśmy z lekarzem bo zrobił pełne usg No ale dowiedziałam się ze na 100we dwie panny obie rosną po równo około 300 gr.
Jedna co mnie tak sztura nie ma łożyska tuż przed sobą i dlatego ja czuje, druga przykryta łożyskiem wiec ruchy słabiej czuć. W poniedziałek połówkowe ale jakoś spokojna jestem
Jedna co mnie tak sztura nie ma łożyska tuż przed sobą i dlatego ja czuje, druga przykryta łożyskiem wiec ruchy słabiej czuć. W poniedziałek połówkowe ale jakoś spokojna jestem
Sasanka14
Bephanten jest dużo lepszy od sudocremu.Kochana, a jak ten bepathen ma sie do sudocremu? Uzywalas sudocremu?
Bephanten używałam tylko jak dupcia była zaczerwieniona tak, standardowo pod pieluszke linoderm zielony. Nie było problemów z odparzeniami
Sasanka14
Rzeczywiście w pierwszej ciąży miałam coś takiego. Dziękuję! [emoji8]Z bielendy sexi mama na nogi chłodzący
Sasanka14
A no, widać już widaćBo ja się w ciuchy już powoli nie mieszcze hahahaha A chciałam do sierpnia dotrwać w swoich cel - niemożliwy coraz bardziej moje boki uświadamiają mi corcie
Proszę) Z teraz hehe
Ps śliczna sukienka- skąd?
O to dobrze wiedziec, bo mi tu kuzynka mowila ze ona uzywa nieraz sudocremu. Linodermu nie znamBephanten jest dużo lepszy od sudocremu.
Bephanten używałam tylko jak dupcia była zaczerwieniona tak, standardowo pod pieluszke linoderm zielony. Nie było problemów z odparzeniami
majacyr
Z jednej strony dobrze, bo zobaczyłaś dokładnie córeczki i wiesz, że wszystko okJa miałam mieć szybka wizytę bo moja jest na urlopie i chyba się nie dogadaliśmy z lekarzem bo zrobił pełne usg No ale dowiedziałam się ze na 100we dwie panny obie rosną po równo około 300 gr.
reklama
Ja miałam mieć szybka wizytę bo moja jest na urlopie i chyba się nie dogadaliśmy z lekarzem bo zrobił pełne usg No ale dowiedziałam się ze na 100we dwie panny obie rosną po równo około 300 gr.
Super! Wizyta udana w takim razie [emoji5][emoji106] imiona wybrane?
Bo ja się w ciuchy już powoli nie mieszcze hahahaha A chciałam do sierpnia dotrwać w swoich cel - niemożliwy coraz bardziej moje boki uświadamiają mi corcie
Proszę) Z teraz hehe
Eee,No brzuszek jak się patrzy [emoji16] poszerzałaś suknię ślubną czy teraz tak ci wybulil brzuszek?
A rzeczy możesz swoje nosić! Ja mam większy brzuch a po domu tylko ukochane letnie, przewiewne spodnie-guma jest pod brzuchem [emoji5]a do pracy w swoich bluzkach i tunikach czy sukienkach, albo odpinanych pod biustem, albo luźnych czy dłuższych, żeby brzuch nie wystawał dołem [emoji23]jedynie legginsy albo spodnie z pasem albo takie niższe i już [emoji106][emoji16]