reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witajcie jestem po wizycie ale dziś taka szybciutka bo na drugi tydzień połówkowe.Siusiak nadal jest i zdecydowanie syn na 100%:tak:

Tak siedzę i przypominam sobie co u mnie się sprawdziło:

Octanisept do pępka ale szczerze użyty może raz a tak woda dokładnie wysuszyć i gotowe.

Sól fizjologiczna do przemywania oczek(zawsze po kąpieli)można również przemywać jamę

ustną.

Linomag krem do ciałka(pięknie nie pachnie) ale nie mieliśmy żadnych problemów ze skorą.

Szampon mustela w piance mieliśmy bujną fryzurę i ani razu ciemieniuchy szczerze polecam.

Johnson baby 3w1 używaliśmy od pierwszych dni życia i nadal przy synku używamy.

Bepathen maść do pupki.

Nosefrida Spray do noska.

Termometr bezdotykowy

Termofor z pestek wiśni kilka razy używaliśmy.

Aspirator do noska.

Patyczki do uszu.

Butelki Avent Natural

Laktator ręczny Avent Natural zestaw z pojemniczkami polecam laktator prosty w użyciu leciutki

zgrabniutki.

Podgrzewacz do butelek Avent SCF365/00 bardzo fajny różne funkcje podgrzewa do

odpowiedniej temperatury nie trzeba stać i pilnować po podgrzaniu utrzymuje jeszcze stała

temperaturę jak pamiętam ok.20 min.

Jak jeszcze o czymś sobie przypomnę to napiszę ale to tak na sam początek :tak:
Trzymam kciuki za Wasze wizyty miłego dnia ;)
Kochana, a jak ten bepathen ma sie do sudocremu? Uzywalas sudocremu?

reklama
Dziewczyny. Jak już jesteśmy w temacie seksu. Czytałam, że w 2 trymestrze nie powinno się uprawiać seksu z zakończeniem w kobiecie, bo sperma może powodować poród przedwczesny. Jak Wy to widzicie? Może któraś zna opinię lekarza na ten temat (ja sie mojemu w poniedzialek dopytam)? Bo przyznam szczerze, że mając to na uwadze korzystamy z prezerwatyw, których oboje nie lubimy. No i przez to mam ochote na taki seks nie często.
Jeżeli masz p/wskazania to tak.
W poprzednich ciążach nie miałam zakazu, do końca się seksilismy z końcem w środku. To najfajniejszy czas na seks.
Sperma może zmiękczyć szyjke jeśli jest krótka albo wtedy kiedy cały organizm jest gotowy do porodu. To i ananas też może tak zadziałać. Ale to nie znaczy, że w ciąży nie można jeść ananasa.
Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo i nie ma zakazu to nie ma p/wskazań.
Podaje Ci pewne źródło, blog Mamaginekolog
Link do: Stosunki płciowe w ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Boże jak mnie dzisiaj nogi bolą [emoji85] często przed ciąża miałam takie bóle na zmianę pogody, wtedy pomagał fastum żel... Znacie jakiś żel który może pomoc i można stosować w ciąży? Siedzę z nogami w górze i to pomaga no ale w pracy jestem więc długo się tak nie da ;)
Z bielendy sexi mama na nogi chłodzący

Ja miałam mieć szybka wizytę bo moja jest na urlopie i chyba się nie dogadaliśmy z lekarzem bo zrobił pełne usg:) No ale dowiedziałam się ze na 100we dwie panny obie rosną po równo około 300 gr.

Jedna co mnie tak sztura nie ma łożyska tuż przed sobą i dlatego ja czuje, druga przykryta łożyskiem wiec ruchy słabiej czuć. W poniedziałek połówkowe ale jakoś spokojna jestem:)

Ja miałam mieć szybka wizytę bo moja jest na urlopie i chyba się nie dogadaliśmy z lekarzem bo zrobił pełne usg:) No ale dowiedziałam się ze na 100we dwie panny obie rosną po równo około 300 gr.

Jedna co mnie tak sztura nie ma łożyska tuż przed sobą i dlatego ja czuje, druga przykryta łożyskiem wiec ruchy słabiej czuć. W poniedziałek połówkowe ale jakoś spokojna jestem:)
Z jednej strony dobrze, bo zobaczyłaś dokładnie córeczki i wiesz, że wszystko ok :)

reklama

Super! Wizyta udana w takim razie [emoji5][emoji106] imiona wybrane?

Bo ja się w ciuchy już powoli nie mieszcze hahahaha A chciałam do sierpnia dotrwać w swoich cel - niemożliwy coraz bardziej moje boki uświadamiają mi corcie:)
Proszę:)) Z teraz hehe

Eee,No brzuszek jak się patrzy [emoji16] poszerzałaś suknię ślubną czy teraz tak ci wybulil brzuszek?
A rzeczy możesz swoje nosić! Ja mam większy brzuch a po domu tylko ukochane letnie, przewiewne spodnie-guma jest pod brzuchem [emoji5]a do pracy w swoich bluzkach i tunikach czy sukienkach, albo odpinanych pod biustem, albo luźnych czy dłuższych, żeby brzuch nie wystawał dołem [emoji23]jedynie legginsy albo spodnie z pasem albo takie niższe i już [emoji106][emoji16]

Do góry