reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Wydaje mi się że ząb jest na gwarancji. Skoro leczyła kanałowo i wypełniła to powinna naprawić swój błąd za darmo.
Najlepiej skontaktować się z rzecznikiem praw konsumenta. W Internecie można znaleźć kontakt np telefoniczny do rzecznika ze swojego miasta. Zanim poszlabym z reklamacja, najpierw skontaktowalabym się z dentysta z prośbą o wydanie dokumentacji dot. Leczenia. Jeżeli zacznie się od reklamacji to zawsze może składać że nie ma Twojej karty.

reklama
czesc dziewczyny
sorki ze mnie nie bylo kilka dni ale cisnienia 103/70 105/60 a ja przy takim sie fatalnie czuje... ale powiedzcie mi jak tam u was z ruchami maluszka ?? bo ja w piatek bede miec 16t i nic :( moze jak sie wycisze to cos tam mi wydaje sie ze rusza pod brzuszkiem :) ale do kopniakow bym tego nie porownywala :) jutro ide na badania a w piatek mam lekarza i zakonczenie roku syna na ktore musze isc :)
niewiem jak wy ale ja przed ciaza cale mieszkanko w 2 godzinki oprzatnelam a teraz kurcze jeden pokoj ogarne i zmeczona jestem musze chwile odpoczac a poniej to jak mi sie nie chce to przekladam to na nastepny dzien i tak 2 godzinki zamieniaja sie na 2 dni :) chociaz czasem mam zapal do roboty ale wieczorem mam brzuch twardy i zastanawiam sie czy nie przesadzilam :( powiedzcie mi jeszcze cos na temat farby do wlosow w 12 tc farbowalam wlosy farba zmywalna do 24 myc teraz bym chciala miec kolorek taki sam na dluzej wiecie moze jaka farbe kupic ???
Kochana ja akurat jestem niskociśnieniowcem, ale w upały kiepsko się czuję.
Od marca leżę i olewam sprzątanie.
Ważniejsze dla mnie zdrowie dziecka.
Teraz jak mogę chodzić trochę robię, ale też szybko się męczę.
Jak brzuch mi stwardnieje od razu się kładę.
Jeżeli chodzi o ruchy to ja przy 5 ciąży poczułam delikatne od 17tygodnia i nie regularne.
2 tygodnie temu czyli w 18 tygodniu jednego dnia 3 kopniaczki a potem 3 dni nie czułam ruchów.
Ale nie ma co panikować.
Teraz nadal mam delikatne ruchy takie bąbelki. Przypuszczam, że młody leży w poprzek. Już za tydzień się dowiem, co i jak?
Nie przejmuj się, ruchy poczujesz.
Jeszcze nie raz Cię kopnie [emoji23]

Ja dziś zaczęłam 21 tydzień a ruchy czuje jakoś od tygodnia dopiero, wcześniej może coś tam czułam ale bardziej przypominało mi to jelita, kopniaków jeszcze nie odczuwam, także tatuś niezadowolony, musi czekać cierpliwie [emoji4]
U nas jutro połówkowe, mam nadzieje, ze córka będzie współpracować [emoji4]

Hej dziewczyny wróciłam! :D nie bylo mnie pare dni, bo mi konto zbanowali, w sumie nie wiem czemu. Nim mi sie udalo skontaktowac z administracja itd troche to potrwalo. Mnie w poniedziałek zaczął pobokewac ząb przy jedzeniu, wiec nie czekalam tylko smigiem do dentysty i co sie okazalo, boli mnie ząb który teoretycznie jest martwy, bo mialam robiony kanalowo w listopadzie i na ktorego wybulilam tysiaka :/ cos tam mi porobila i mowi, ze jak nie przejdzie to kanalowo powtorka albo rwanie :/ jako tako mnie nie boli, ale jeść ta strona dalej nie moge, bo wtedy go czuje. No mam ochote tamta dentystke jechac i zrypac. Eh, zobaczymy jeszcze kilka dni a jak nie to musze wrocic spowrotem i zobaczymy.
A poza tym badalam sobie powtornie TSH i spadlo ale nadal jest troszke ponad norme wiec mam zwiekszona dawke lekow.
Ja tak miałam z zębem.
Po robieniu kanałowo po roku mnie rozbolał.
Drugi raz mi robiła a i tak się zdarzy, że mnie ćmi choć usunęła korzeń i nerwy. Zmienił kolor na ciemny ale że to 1ka to lekarka nie chciała rwać.

No to mam nadzieję,że bóle ustaną i będzie już lepiej :)

Jeżeli różnica z terminu OM i USG nie jest powyżej tygodnia to termin porodu zostaje taki sam. To tak jak ja, najpierw miałam 6 grudnia z USG, później na prenatalnych 27 listopada, ale cały czas zostaje 30 listopada, bo różnica nie była powyżej tygodnia. Tak mi pani doktor tłumaczyła jak pytałam o te różnice.

Ja mam z OM 16.11.2018, z USG 06.11.2018 i zostało jak z OM. Powiedziano mi, że zmieniają jak różnica jest powyżej 2 tyg...

Ja tak miałam z zębem.
Po robieniu kanałowo po roku mnie rozbolał.
Drugi raz mi robiła a i tak się zdarzy, że mnie ćmi choć usunęła korzeń i nerwy. Zmienił kolor na ciemny ale że to 1ka to lekarka nie chciała rwać.
Ja mam jednego zrobionego 14 lat i nic z nim sie nie dzieje a tu pol roku :/ zobaczymy jak to sie rozwinie. Jakby trzeba bylo nawet powtorzyc leczenie to rtg jest niezbedne a jest nie wskazane w naszym stanie i balabym sie robic.

reklama
Ja nie wiem czemu ale ruchy czuję już od dawna,tych bąbelków w ogole nie kojarzę, od razu jakieś przesuwania miałam i wyczuwałam bobasa [emoji5]od dwóch tygodni to już solidne małe kopniaczki [emoji5][emoji16] i to równocześnie czasami w dwóch różnych miejscach [emoji28][emoji51]i w sumie w miarę regularnie, tak conajmniej trzy razy na dzień i jak zasypiam, czasami nawet więcej.. pod ręka już czuje tez od jakiegoś czasu, synkowi daję, bo to go zadziwia [emoji5][emoji16]

Do góry