reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie też chęci są a sił brak[emoji57] myślę że możesz położyć normalna farbę bez wyrzutów sumienia, ostatnio nawet był artykuł od mamy ginekolog na ten temat, polecam jeżeli ma Cię to ma uspokoić [emoji6] ja jestem w 18t2d i tylko czuje ruchy tak od środka, a kopniaków na razie można zliczyć na palcach u jednej ręki [emoji16] też nie mogę się doczekać aż poczuje Małego pod ręką [emoji7]
no to mnie uspokoilas :) a co do tej farby to masz racje :):)

reklama
Wrocilam juz niewiem co myslec ten lekarz az sie smial ze swoich kolegow po fachu w holandii zrobil mi dopochwowe rzeczywiscie jest bardzo nisko dziecko ale lozysko niby sie przesunelo w gore

Plci nie powiedzial bo niebyl pewny w poniedzialek polowkowe usg

Super, że łożysko się przesunęło w gore! Tak trzymać [emoji106][emoji5]

Dzień dobry:) ja po wizycie i chyba jednak będą dwie panienki. Już się jakoś oswoiłam z ta myślą i cieszę się ze zdrowo rosną. Obie po 200 gr i wyglada na to ze wszystko w porządku. Wyniki moje tez Ok. Brzucha ponoć nie mam bo macica idzie mi w górę a nie w przód, chyba dlatego jak tylko coś zjem to czuje jakby mnie miało rozwalić od środka :)

Gratuluję dwóch córeczek [emoji5] skoro nie jednojajowe to nie musza być do siebie bardzo podobne, prawda? Ale fajnie będziesz mieć [emoji16][emoji5]jedna może do raty podobna będzie, a druga do mamy[emoji3] dziewczynki nam rosną w sile na forum [emoji846]

Ja i tak będę się sugerować data z os. Miesoaczki tym bardziej że wiem kiedy mniej więcej była ovu. Tutaj tak chyba też robia..z USG niektóre parametry na 3 dni starsze a inne idealne z datą ale to jest sprawa indywidualna dziecka też.

Myślę pozytywnie kochana. Źle się ułożył ... I to co chciała dojrzeć (wszystko inne w serduszku co widziala ok) nie wychodzilo na zdjęciu ( wiesz jak ten obraz znika i się pojawia a serce z każdej strony pokazuje inny obraz i jego strukture przeplywy takzr przez ułożenie dziecka jedno widać drugie nie. Tym bardziej jeśli coś wychodzi źle to przecież miałabym USG nast. Dnia a nie tyle czasu później . Jestem dobrej myśli:) zobaczę bąbla drugi raz i tym razem napije się coli:p albo nie wiem aby nie spał!!!

Ja mam łożysko przednie ale mówiła że ok jest
Mimo wszystko czuję mlodego wyraznie choć faktycznie po bokach i na dole a wyraźniej. Ma dodatkowy amortyzator i jeszcze leży plecakami do moich pleców lol
Mówiłam że chce rodzic naturalnie i jeszcze 4 o to dopytam

Pewnie, że w porządku [emoji5] moze zjedz coś słodkiego przed scanem.. tylko, żeby wtedy za mocno nie fikał [emoji23]

U nas dzisiaj gorąco, przynajmniej dla mnie. Ciężko na plazy było wytrzymać, schładzałam się co chwila wodą z Bałtyku [emoji51][emoji5] moje dziecko nie chciało z wody wyjsć...

Hej dziewczyny wróciłam! :D nie bylo mnie pare dni, bo mi konto zbanowali, w sumie nie wiem czemu. Nim mi sie udalo skontaktowac z administracja itd troche to potrwalo. Mnie w poniedziałek zaczął pobokewac ząb przy jedzeniu, wiec nie czekalam tylko smigiem do dentysty i co sie okazalo, boli mnie ząb który teoretycznie jest martwy, bo mialam robiony kanalowo w listopadzie i na ktorego wybulilam tysiaka :/ cos tam mi porobila i mowi, ze jak nie przejdzie to kanalowo powtorka albo rwanie :/ jako tako mnie nie boli, ale jeść ta strona dalej nie moge, bo wtedy go czuje. No mam ochote tamta dentystke jechac i zrypac. Eh, zobaczymy jeszcze kilka dni a jak nie to musze wrocic spowrotem i zobaczymy.
A poza tym badalam sobie powtornie TSH i spadlo ale nadal jest troszke ponad norme wiec mam zwiekszona dawke lekow.

Ostatnia edycja:
Hejka! No, wiec doszly do mnie te paseczji I zrobilam sobie dzisiaj niby, dla swietego spokoju I nie zabarwily sie na cale szczescie, ale mam niewyleczona infekcje, te globulki nie daly rady wiecej, bo dzisiaj mi brzydki zolty sluz wylecial :(

reklama
czesc dziewczyny
sorki ze mnie nie bylo kilka dni ale cisnienia 103/70 105/60 a ja przy takim sie fatalnie czuje... ale powiedzcie mi jak tam u was z ruchami maluszka ?? bo ja w piatek bede miec 16t i nic :( moze jak sie wycisze to cos tam mi wydaje sie ze rusza pod brzuszkiem :) ale do kopniakow bym tego nie porownywala :) jutro ide na badania a w piatek mam lekarza i zakonczenie roku syna na ktore musze isc :)
niewiem jak wy ale ja przed ciaza cale mieszkanko w 2 godzinki oprzatnelam a teraz kurcze jeden pokoj ogarne i zmeczona jestem musze chwile odpoczac a poniej to jak mi sie nie chce to przekladam to na nastepny dzien i tak 2 godzinki zamieniaja sie na 2 dni :) chociaz czasem mam zapal do roboty ale wieczorem mam brzuch twardy i zastanawiam sie czy nie przesadzilam :( powiedzcie mi jeszcze cos na temat farby do wlosow w 12 tc farbowalam wlosy farba zmywalna do 24 myc teraz bym chciala miec kolorek taki sam na dluzej wiecie moze jaka farbe kupic ???
Jestem w 18 + 6 tc i od jakiś 3 dni dopiero czuje ruchy dziecka. Czuje je od środka także tylko ja wiem że są. Jak przykładamy rękę do brzucha to tego nie czuć.

Do góry