reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie najpierw 5kg w dół, a teraz już zaczęłam rosnąć i 2 kg do ok przodu. Do wagi startowej brakuje mi 3 kg.
Nie pamiętam ile przytyłam w poprzednich ciążach, ale w pierwszej z córka dużo mniej niż z synem. Oczywiście po ciąży z synkiem zostało mi na długo zbędne kilogramy i opona na brzuchu. Niestety należę do ludzi leniwych, nie lubię ćwiczyć, męczyć się, pocić...taki typ. I szczerze, bardzo się boję, że znowu sporo mi zostanie kg, a moja leniwa dupa nie będzie chciała się ruszyć [emoji34]

reklama
To kupię te jeansy, tylko zastanawiam się czy przez neta czy jednak przymierzać.
Ja zrobiłam tak, że przymierzyłam spodnie w h&m, żeby sprawdzić jaki rozmiar potrzebuję i kupiłam na allegro nowe z metką, co razem z przesyłką wyszło 50zł taniej niż sklepowe. Wolałam tak zrobić niż bawić się w zwroty, bo nie mam doświadczenia w kupowaniu ciuchów przez internet.

Witajcie w kolejnym dniu oczekiwania na nasze maleństwa[emoji16][emoji175][emoji175]
Najadlam się z rana czereśni na czczo, podobno dobrze to działa na problemy z zatwardzeniem...zobaczymy [emoji4]
Mnie też jakby jelita przestały działać, ale to trwa już z 2 miesiące... Jakby ktoś szukał pomysłu na zaparcia to ja piję codziennie rano błonnik witalny - to takie ziarenka, które pobudzają perystaltykę i z tym ciągnę w miarę normalnie.

Za to dla małego wczoraj się odkupiłam w Lidlu, zobaczcie jakie śliczności <3Zobacz załącznik 864005
Kupiłaś ten sweterek z uszkami <3 Mojemu mężowi też się spodobał i miałam go kupić, ale jestem ciemna w tych sprawach i nie wiedziałam czy to będzie potrzebne. Koleżanka mi poradziła sweterek raczej bez kaptura, bo mówi, że kaptur w zimie jest niepraktyczny przy pakowaniu dziecka w te kombinezony. No i nie kupiłam... Ale jeszcze znajdziemy coś innego ładnego :)

Zobaczcie mój dzisiejszy zakup w moodo! Jest cudowna i ma tuż pod biustem ściągacz co jest dla mnie bardzo ważne bo w pasie mnie wszystko już ciśnie, tylko 69,9 a jakoś mega [emoji16]
IMG_1094.JPG

Załączniki

• IMG_1094.JPG
    IMG_1094.JPG
    301,9 KB · Wyświetleń: 407

Szukałam typowych jeansów na stronie hm. Dzięki, na allegro w sumie nie patrzyłam. W sumie zamówiłam 3 pary spodni na olx w cenie jakbym w hm kupiła 1 parę. Zobaczymy jak przyjdą, ale na zdjęciach wyglądały całkiem, całkiem w stanie bdb.

Cześć [emoji3] ja mam te ciążowe jeansy z Lidla i mogą być. Wzięłam roz 36 przy wadze ok 67 i trochę mi lecą z tyłka więc też ta rozmiarów ka zanizona. Leginsy też wzięłam s a spokojnie mogłabym wziąść XS. Czy wam też brzuszek przeszkadza w schylaniu? Nie jest duży bo rozszedl mi się na boki ale ciężko mi czasami buty wiązać [emoji26]

49 kg?!?!? [emoji33] [emoji15] [emoji79] ile Ty masz wzrostu?
Jestem bardzo wysoka :o 1,60cm :)
W pierwszej do porodu szłam 56 kg teraz zobaczymy jeszcze jest sporo czasu i szybko mogę nadrobić :)
Jestem jak wsza nie usiądę wszędzie mnie pełno,termin porodu pierwszego miałam na 2 grudnia i udało się w tym dniu urodzić a 15 listopada byłam na tygodniowym wyjeździe w Berlinie.Dziękuję Bogu że jak na razie w tej chwili i poprzednio tylko brak @ oznacza u mnie ciąże wiadomo bolące piersi ale nic poza tym.

reklama
Cześć [emoji3] ja mam te ciążowe jeansy z Lidla i mogą być. Wzięłam roz 36 przy wadze ok 67 i trochę mi lecą z tyłka więc też ta rozmiarów ka zanizona. Leginsy też wzięłam s a spokojnie mogłabym wziąść XS. Czy wam też brzuszek przeszkadza w schylaniu? Nie jest duży bo rozszedl mi się na boki ale ciężko mi czasami buty wiązać [emoji26]

Mi nie przeszkadza... może to nie brzuch, a ciuchy cię uciskają?
Ja w ogóle nawet jak byłam w 8m-cu ciąży to brzuch jakoś mi bardzo nie przeszkadzał, dziewiątego dużo się nie nachodziłam, bo zaraz urodziłam, ale do końca ubierałam buty sama.. Nie wiem :errr: Może masz tak po jedzeniu? Mi jak się za dużo objem to ogólnie ciężko jest heheh Czuję brzuch wtedy, ale w sensie pracę jelit :p

Jestem bardzo wysoka :o 1,60cm :)
W pierwszej do porodu szłam 56 kg teraz zobaczymy jeszcze jest sporo czasu i szybko mogę nadrobić :)
Jestem jak wsza nie usiądę wszędzie mnie pełno,termin porodu pierwszego miałam na 2 grudnia i udało się w tym dniu urodzić a 15 listopada byłam na tygodniowym wyjeździe w Berlinie.Dziękuję Bogu że jak na razie w tej chwili i poprzednio tylko brak @ oznacza u mnie ciąże wiadomo bolące piersi ale nic poza tym.

To ja cały 1cm wyższa od ciebie :laugh2:Ale teraz startowałam z 55kg, przytyło mi się 3kg po zimie :szok: Chociaż jakoś tego nie było widać...może cycki miałam większe i pupę, ale tak...Dlatego pewnie teraz tak nie rosnę szybko jak w 1.ciąży, bo sobie zapasik zimowy zrobiłam :laugh2: ale myślę, że powoli zacznie się to zmieniać... :shocked2:
Ale odważna byłaś... ja miałam termin 7 sierpnia, a jakbym pojechała gdzieś po 15 to bym urodziła tam :o:szok: także ja już m-c przed terminem nie będę się za bardzo oddalać od domu, bo nie chcę rodzić w jakimś dziwnym miejscu :rolleyes: A skurcze złapały mnie w pracy... ale miałam blisko do domu 8-)

Do góry