reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja obecnie wylądowałam na 70 F i już się zastanawiałam czy są 70 tki większe miski bo mi bokiem zaczynaja się wylewać... chyba mogłyby już stanąć te cycki co ?;) ile jeszcze będą rosnąć. Przed ciaza 75D z sieciówek dawało radę teraz to już mogę zapomnieć.

Ja tak pomyślałam, że zamiast 70 sprawdzę 75, bo jak po bokach się wylewać zaczyna, to obwód też robi się mały, a wiadomo, jak to z tym biustem bywa... mógłby stanąć już, bo boję się rozstępów, a niby się smaruję...:-D w ogóle świetne są biustonosze z Avy albo Mata, tylko Mat ma trochę mniejsze miski. Ava z kolei ma je pełne i świetnie zbierały zawsze :tak: coś czuję że się chyba wybiorę do sklepu :) swoją drogą czytałam o takich biustonoszach, które rosną w ciąży razem z kobietą, Ale ja sobie tego w ogóle nie wyobrażam :-D

reklama
Zazdroszczę Wam małych biustów;) ja startowałam z 70E, a w tym momencie mam 70G i pewnie jeszcze urośnie... oczywiście patrząc przez pryzmat naszej polskiej rozmiarówki, bo te idealnie zawsze pasują, a w H&M, czy innych takich, gdzie faktycznie fajne te biustonosze są, zawsze były za małe :laugh2: i przy małej wadze kręgosłup już troszkę boli, Ale nie jest to jakiś duży problem :)
Właśnie dzwoniła Pani z przychodni i mój lekarz dzisiaj mnie nie przyjmie, bo coś tam się wydarzyło.. No trudno, przeczekam do czwartku, ale już się nastawiłam, że zobaczę moją kruszynkę :sad:

Nie umiem dodać zdjęcia na brzuszki... śmiejcie się, ale z telefonu to naprawdę ciężka sprawa!:tak:
Gdzie wogole sie te brzuszki oglada bo ja jakos takiej opcji nie mam? :/

Zazdroszczę Wam małych biustów[emoji6] ja startowałam z 70E, a w tym momencie mam 70G i pewnie jeszcze urośnie... oczywiście patrząc przez pryzmat naszej polskiej rozmiarówki, bo te idealnie zawsze pasują, a w H&M, czy innych takich, gdzie faktycznie fajne te biustonosze są, zawsze były za małe :laugh2: i przy małej wadze kręgosłup już troszkę boli, Ale nie jest to jakiś duży problem [emoji4]
Właśnie dzwoniła Pani z przychodni i mój lekarz dzisiaj mnie nie przyjmie, bo coś tam się wydarzyło.. No trudno, przeczekam do czwartku, ale już się nastawiłam, że zobaczę moją kruszynkę :sad:

Nie umiem dodać zdjęcia na brzuszki... śmiejcie się, ale z telefonu to naprawdę ciężka sprawa!:tak:

Ja też wystartowałam z 75E i już wszystkie biustonosze za małe [emoji33] a chodzenie po sklepach to masakra, jeszcze nie znalazłam nigdy w sieciówce odpowiedniego... Ale jak widać nie jesteśmy jedyne [emoji6]

Ja miałam biust 75G przed ciążą, to do końca ciąży nie wiem, czy mi wystarczy alfabetu... Teraz mi jakoś zaczął biust rosnąć jeszcze bardziej, do tego też chyba brzuszek ciążowy się zaczyna przebijać...

@Olga. N8 Super, że już wszystko w porządku :)

Koleżanka,która miała podobny rozmiar, w ciąży już zamawiała z USA biustonosze bo tu nie było rozmiarów..

U nas na ulicy w odległości ok 700m są dwa takie sklepy, każdy ma innych producentów... Ale akurat mam je praktycznie pod domem, w jednym pracowałam :-D kiepsko mieć taki biust... wpadł mi kiedyś w oko taki śliczny, koronkowy, na solidnych ramiączkach, czerwony, bo akurat święta... I co? Nie ma rozmiaru.
Ale! Nie mamy najgorzej na szczęście! Są większe!:tak:

Mi po 3 tygodniach od pierwszych ruchow juz brzuch sie porusza :D wlasnie w tym momencie to poczulam :D meeeeega kopniak, az szkoda ze maz spi :D

moj babel wczoraj byl mega spokojny, cos tam go poczulam i tyle ale z rana ok 4 niezle dawal kopniaczkami..i mozna bylo wyczuc delikatnie z zewnatrz ... smieje sie ze pewnie w nocy buszuje jak mama spi haha
pozatym wieczorem prawie zasnelam na brzuchu i zaczela czuc koniaczki,,,ale mnie wzdryglo zeby sie na bok przekrecic wrrr

uwielbiam spac na brzuchu

My mamy tak co noc praktycznie, ale już nie latam z pokoju do pokoju tylko zostaje z synem w łóżku aż zaśnie i zazwyczaj zasypiam z nim, budzę się po kilku godzinach i wracam do męża. Niestety tak to wygląda z naszym bohaterem, mam nadzieję że z czasem mu to minie

uuuuu wspolczuje kochana..obce mi bylo takie usypianie dzieci..ja mialam takie spiochy ze syn jescze 4 lata majac potrfil mi w dzien pzespac 4h i nocka tez normalnie takze nie raz go budzilam bo przesadzal strasznie! corka najdluzej mi spala zawsze 2 h w dzien ..przychodzil ich czas i padali jak kawki

Brzeziny :) Ale ja bardzo z okolic Łodzi. Kuzynka rodziła w Salve i była bardzo zadowolona (gdybym mieszkała w Łodzi to pewnie bym tam poszła).

ja sie urodzilam w Brzezinach:)

Dziewczyny! A nie macie problemów ze snem ? Mi zaczyna już być niewygodnie i nie moge sie ułożyć... Zastanawiam się nad rogalem, ma któraś ? Polecacie ?

Miałam w 1 ciąży. Pomagał mi bardzo. Teraz też będę musiała swój wyciągnąć, bo ja uwielbiam spać na brzuchu, a dzięki rogalowi tak spałam pól na pół. Pól na boku, pół na rogalu:)

Link do: SPODNIE-LEGGINSY CIĄŻOWE Z KIESZENIAMI ROZM.36 legginsy udające spodnie
Link do: H&M MAMA LEGGINSY 36 CIAZOWE PANTERKA S w panterkę :)
Link do: 547 CIĄŻOWE LEGGINSY JEANS PRODUKT POLSKI S 36 długie
Link do: LEGGINSY SPODNIE GETRY CIĄŻOWE kieszeniami C3 S/36 i tu

Link do: WZORZYSTE getry leginsy LEGGINSY CIĄŻOWE S 36 wzorzyste
Link do: LEGGINSY SPODNIE CIĄŻOWE GETRY Z KIESZENIĄ 3/4 S krótsze
Chyba, że czegoś innego szukałaś? Ja tak tylko weszłam na 5minut i tyle na szybko znalazłam...

Ja przytyłam w 1.ciąży niecałe 12kg, 11,5kg, więc tak średnio. Do porodu szłam 63kg. Ale teraz startowałam z wyższej wagi hahaah po zimie :) Na razie jest niespełna 2kg...zobaczymy co dalej :)
Ty chyba drobniutka jesteś?

chcialabym przytyc max 15 kilo!!! hehe

Jakoś dziś kiepsko się czuję, nic mi się nie chce, boli mnie brzuch(ale tak znośnie, po prostu go czuję) i mdli mnie.
Szperałam trochę na allegro i w koszyku mam mnóstwo rzeczy dla bobasa. Jeszcze tylko muszę z tego wybrać to co faktycznie mi się przyda[emoji6]
Na empiku w koszyku mam już laktator, który mnie interesuje, nie pamiętam dokładnie ale chyba NUBY

a ty wiesz ze rano wstalam i czulam sie dobrze... a po 9 z 2 h czulam sie tak jak ty z tym brzuszkiem..w ogole tak mnie zmgolo ze wciaz ziewalam ale przeszlo po godzinie! lol
teraz juz dobrze sie czuje..choc ciagnie mnie w lewej pachwinie czasem i piersi od paru dni daja mi znow popalic..pieka..kluja...szczypia..falami szczegolnie prawa..wyrwalabym wrrrr

Mi nie przeszkadza... może to nie brzuch, a ciuchy cię uciskają?
Ja w ogóle nawet jak byłam w 8m-cu ciąży to brzuch jakoś mi bardzo nie przeszkadzał, dziewiątego dużo się nie nachodziłam, bo zaraz urodziłam, ale do końca ubierałam buty sama.. Nie wiem :errr: Może masz tak po jedzeniu? Mi jak się za dużo objem to ogólnie ciężko jest heheh Czuję brzuch wtedy, ale w sensie pracę jelit :p

To ja cały 1cm wyższa od ciebie :laugh2:Ale teraz startowałam z 55kg, przytyło mi się 3kg po zimie :szok: Chociaż jakoś tego nie było widać...może cycki miałam większe i pupę, ale tak...Dlatego pewnie teraz tak nie rosnę szybko jak w 1.ciąży, bo sobie zapasik zimowy zrobiłam :laugh2: ale myślę, że powoli zacznie się to zmieniać... :shocked2:
Ale odważna byłaś... ja miałam termin 7 sierpnia, a jakbym pojechała gdzieś po 15 to bym urodziła tam :o:szok: także ja już m-c przed terminem nie będę się za bardzo oddalać od domu, bo nie chcę rodzić w jakimś dziwnym miejscu :rolleyes: A skurcze złapały mnie w pracy... ale miałam blisko do domu 8-)

mi brzusio przeszkadza hehe ... jakby byl niewiadomo jak wielki lol haha

Zazdroszczę Wam małych biustów;) ja startowałam z 70E, a w tym momencie mam 70G i pewnie jeszcze urośnie... oczywiście patrząc przez pryzmat naszej polskiej rozmiarówki, bo te idealnie zawsze pasują, a w H&M, czy innych takich, gdzie faktycznie fajne te biustonosze są, zawsze były za małe :laugh2: i przy małej wadze kręgosłup już troszkę boli, Ale nie jest to jakiś duży problem :)

70 E wow hehe ja normalnie jestem na poziomie 75 C ale teraz urosly z deczka i sxxxi mi wychodza lol hehe

Mi na razie nie ma co przeszkadzać w schylaniu, chociaż mama dziś powiedziała mi że już widać ewidentnie.

Ja zaczęłam od 59,5kg przy 1,72. Dwa tygodnie temu na wizycie miałam 61,3, wiec niecałe dwa kilo na plusie, ale w ubraniach wszystkich i po posiłku. Sama się zawsze ważę rano w bieliźnie.

ja przy twoim wzroscie mam 66 ..+1kg jak dotad
kiedys zawsze wazylam 58 ..a jeszcze kiedys tydzien po porodzie syna 53......yhy kosci same yhy

U nas na ulicy w odległości ok 700m są dwa takie sklepy, każdy ma innych producentów... Ale akurat mam je praktycznie pod domem, w jednym pracowałam :-D kiepsko mieć taki biust... wpadł mi kiedyś w oko taki śliczny, koronkowy, na solidnych ramiączkach, czerwony, bo akurat święta... I co? Nie ma rozmiaru.
Ale! Nie mamy najgorzej na szczęście! Są większe!:tak:

karmiac syna mialam tak wielki biust w stosunku do swojej sylwetki (172cm 53 kg) ze bluzeczki o rozmiarze s nie wchodzily hahahah pamietam ze na chrzciny mialam problem kupic elegancka bluzeczke do kosciola..ile ja sie nalazilam i wzielam 2 rozmiary wieksza lol glupia ja heheheh

i w nocy dziewczyny spie tylko sie wierce..ja nie mam drzemek w dzien na tyg takze nie ma problemu ze spaniem czy zasnieciem...wrecz bym z lozka nie wychodzila..ale fakt czujniejsza jestem:)

karmiac syna mialam tak wielki biust w stosunku do swojej sylwetki (172cm 53 kg) ze bluzeczki o rozmiarze s nie wchodzily hahahah pamietam ze na chrzciny mialam problem kupic elegancka bluzeczke do kosciola..ile ja sie nalazilam i wzielam 2 rozmiary wieksza lol glupia ja heheheh

i w nocy dziewczyny spie tylko sie wierce..ja nie mam drzemek w dzien na tyg takze nie ma problemu ze spaniem czy zasnieciem...wrecz bym z lozka nie wychodzila..ale fakt czujniejsza jestem:)

Haha ja go dzisiaj nie kupie sobie dobrze dobranej koszuli [emoji58] jak w biuście ok, to w pasie mogę ja sobie owinąć dwa razy, a jak w pasie ok, to biust wyglada jakby walec po nich przejechał [emoji33] producenci wychodzą z założenia, ze jak ktoś szczupły i nosi xs albo s to już cycków nie ma. Masakra... [emoji36]

reklama
Do góry