reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mój tak samo, w 14tc powiedzial ze nie jest pewny i nic nie powie i żeby jeszcze poczekać. Może za 2 tyg jak będzie koncowka 18 tc to się czegoś dowiem[emoji6]

Ale mnie boli głowa... leżę i nie wstaje. może to dlatego ze dziś tak średnio u mnie z piciem wody. Zaraz nadrobię. I zjem coś. Jak nie pomoże to nie wiem.

Znalazłam ostatnio taka stronkę slodkisen i spodobały mi się tam ubranka[emoji173]️

reklama
Też mi się wydaje że na zajęciach dla ciężarnych to tak bardzo delikatnie ale przez to że trzeba się dostosować do wszystkich. Ja w tym tygodniu ruszam z joga, tak na początek, później coś może bardziej konkretnego aczkolwiek bez obciążenia. Właśnie ja też regularnie od 3 lat, co prawda w domu a jakoś w ciąży na początku lenia złapałam i ciężko mi się znowu ruszyć. Przerobiłam parę programów Beachbody a teraz znalazłam nowe 80 day obssesion i mnie kusi[emoji854]

kurcze no cwicze ale i tak widze ze mi pupa i uda zjechaly,,,jakby nie patrzec przysiady bez obciazenia to nie to samo co z obciazeniem...a probowalam to szalec przy mojej codziennej aktywnosci nie chce ale zawsze cos ... wroce wroce do swojej aktywnosci napewno,,tego sie nie boje:) choc wiem ze chocby 2 tyg przerwa juz niezle oslabia hehe damy rade

To jak mój :) I tego się trzymam :laugh2:

Ja też słyszałam, że bardzo podobne, ale aż do 20tygodnia? Myślałam,że tak max do 15tygodnia...
Znalazłam takie coś:
Jak rozpoznaje się płeć? Przecież na monitorze USG widać tylko plamy!
Od 16. tygodnia narządy płciowe zewnętrzne u maleńkiego człowieczka są już naprawdę dobrze widoczne na monitorze USG – ale dla doświadczonego lekarza.
Ty i tata maleństwa rzeczywiście możecie mieć wrażenie, że to, co widać na ekranie, to tylko plamy. Jednak ginekolog na monitorze dokładnie pokaże Wam tę ważną część bobaska. Na wydrukowanym zdjęciu jeszcze łatwiej będzie ci to dojrzeć.
Link do: Marzysz o córce czy o synu? - Polki.pl

Wiesz, ja na biust nie narzekam, choć gigantyczny nie jest. Ja zawsze raczej szczupła byłam i tylko piersi się wyróżniały...i pupa...hahaha Noszę 65G, więc nie narzekam :laugh2: Na pewno ta sukienka optycznie mi trochę powiększy piersi, no ale brzuch będzie większy to się zgubi :D:p:rofl2:

Widziała wargi sromowe to będzie już na bank dziewczynka! na pewno! :tak: A u mnie synek! 8-):D

Tak jak wyżej, w 16 i wyżej dobry lekarz powinien widzieć różnicę. DOBRY :laugh2::D

ide w sobote na usg!!! doowiem sie co sie kryje w brzuszku:)
i jak patrzylam na propozycje co do plci to pokazuje mi wszedzie ze min od 18 tyg. moga sprawdzic takze moze cos w tym jest z ta przerosnieta lechtaczk:)

kurcze no cwicze ale i tak widze ze mi pupa i uda zjechaly,,,jakby nie patrzec przysiady bez obciazenia to nie to samo co z obciazeniem...a probowalam to szalec przy mojej codziennej aktywnosci nie chce ale zawsze cos ... wroce wroce do swojej aktywnosci napewno,,tego sie nie boje:) choc wiem ze chocby 2 tyg przerwa juz niezle oslabia hehe damy rade

ide w sobote na usg!!! doowiem sie co sie kryje w brzuszku:)
i jak patrzylam na propozycje co do plci to pokazuje mi wszedzie ze min od 18 tyg. moga sprawdzic takze moze cos w tym jest z ta przerosnieta lechtaczk:)

Oooo... to może w sobotę dowiesz się kto tam mieszka w środku [emoji5][emoji11]
Na pewno coś w tym jest, ale uważam, że dobry ginekolog potrafi to rozróżnić - przynajmniej powyżej 16tygodnia. Ja wierzę, że już mi się płeć nie zmieni [emoji7] i cicho tam, nie podjudzać mnie[emoji23]

Dita śliczna ta sukienka :biggrin2: zdradzisz co to za sklep? ;)

Asos [emoji3] ale na Allegro i miał tylko jedna taką... [emoji53]i cudem nikt nie licytował, moze przez rozmiar xs[emoji23]

Jednak nie wytrzymałaś :D Ja też nie. Kupiłam 2 paczuszki po 2 bodziaki. Ale już schowałam, żeby innych nie kusiło kupować ;)

Tak jest. Wyglądają podobnie. Czasem w pracy widuję takie dzieci do około 15 tc (ustalamy płeć poronionego płodu). Płeć ustala się z kosmówki, nie z fragmentu płodu, ale czasem trafia do nas nie tylko kosmówka. Dziewczynki mają przerośnięte łechtaczki - na zewnątrz wydaje się, że płeć jest męska a genetycznie wychodzi żeńska. Nie wiem kiedy to się różnicuje.
Ojej! Ależ Ty masz pracę.... Ja to bym nie dała rady z takim widokiem [emoji22]

A to moje sobotnie zakupy. Tylko kombinezon jest podobny- czarny. I jeszcze jedna kiecka z hm mama ale nie ma jej na stronie taka ala polówka granatowa w białe kropki :)
Screenshot_2018-06-04-17-19-22.jpg
Screenshot_2018-06-04-17-16-27.jpg
Screenshot_2018-06-04-17-02-28.jpg
Screenshot_2018-06-04-17-25-59.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-06-04-17-19-22.jpg
    Screenshot_2018-06-04-17-19-22.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 405
  • Screenshot_2018-06-04-17-16-27.jpg
    Screenshot_2018-06-04-17-16-27.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 408
  • Screenshot_2018-06-04-17-02-28.jpg
    Screenshot_2018-06-04-17-02-28.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 413
  • Screenshot_2018-06-04-17-25-59.jpg
    Screenshot_2018-06-04-17-25-59.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 396
A to moje sobotnie zakupy. Tylko kombinezon jest podobny- czarny. I jeszcze jedna kiecka z hm mama ale nie ma jej na stronie taka ala polówka granatowa w białe kropki :)Zobacz załącznik 863835Zobacz załącznik 863836Zobacz załącznik 863837Zobacz załącznik 863839

Wow!!! Super! A ten kombinezon jest ciążowy???[emoji33] nie widziałam jeszcze takich![emoji847] a sukienki śliczne, najbardziej podoba mi sie kolorystycznie ta przedostatnia, a ostatnia ekstra fason wg mnie!!![emoji7]

reklama
Wow!!! Super! A ten kombinezon jest ciążowy???[emoji33] nie widziałam jeszcze takich![emoji847] a sukienki śliczne, najbardziej podoba mi sie kolorystycznie ta przedostatnia, a ostatnia ekstra fason wg mnie!!![emoji7]
Nie jest ciążowy ale myślę że długo da radę bo jest dosyć luźny [emoji28] a na happy mum są ciazowe

Do góry