reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Paulianna89 a powiem CI ze widzac co sie dzieje przez brak cwiczen takich jakich powinnam czulam sie ...'zle' .... pozatym uwielbialam sie wypocic...czulam sie badzo dobrze po dobrym treningu ale wzielam sie w garsc bo przeciez nadrobie . i dobry pomysl z ta guma..mam ja tez:)

wiesz ze mam znajoma ktora pracuje na silowni...patrzac na nia widzi sie wiecej testosteronu ale mimo wszystko ladna bo wyrzezbine to co trzeba..pupa to marzenie taka wypieta pelna ;miesni; haha ( nie daze do az tak umiesnianej sylwetki..ale mam bzika na pukcie pupy a uda sie cwicza przy okazji:p..i brzuszek) ..zaszla w ciaze i dalej jak cwiczyla tak cwiczyla.,..brzuszek pokazal jej sie gdzies po 25tyg bo miala dlugo kaloryfer lol haha:) a pod koniec jak ja ostatni raz widzialam robila przysiady z obciazeniem jak zawsze lol.... ze swoja pileczka..normalnie rzadko widzi sie takie cos na codzien a jak sie widzi gdzies na necie to sie mysli ze to fotomontaz...uwierzcie .choc widzialam kobiety w ciazy to jednak one rekreacyjnie aby sie ruszac, nie zasiedziec

Edytka ja kupujac teraz sukienki tez nie patrze tylko na ciazowe... w domu mam takie nie ciazowe ale sa tak uszyte ze spokojnie mozna nosic i do konca:)
mam tez taka ktora w tym stanie zrobila sie zybt wyzywajaca ale kolo domu mozna nie... pokusic meza hahaha

U mnie na fitnessie też jest jedna taka instruktorka. I w ciąży tylko brzuszek miała [emoji4] tez chciałam chodzić dalej na siłownie, ale mimo wszystko się boje [emoji16]
Zazdroszczę takim dziewczynom, instruktorki wiedzą dokładnie co i jak robić żeby nie zrobić sobie ani maluszkowi krzywdy.

A ja dziś po pracy padłam od razu i przespałam ponad 2 godziny. Przydzielili mi nową koleżankę bo chłopak który pracował ze mną przeszedł na inną pozycję no i bardzo żałuję że muszę z nią być bo jest strasznie powolna. Robi wszystko 2x dłużej niż normalnie się powinno robić i ja przy niej automatycznie mam dużo więcej pracy. Niedługo mam spotkanie z przełożoną wiec poproszę o przeniesienie na inne stanowisko jak tak dalej pójdzie.
Z dobrych wiadomości zapisałam się na usg prywatne na środę, bo chce żeby potwierdzili mi płeć a na polowkowych tego ne zrobią, poza tym nie czuje nadal ruchów i będę spokojniejsza po tym usg.
Dziewczyny pięknie się obkupujecie, super ciuszki [emoji5]

Kombinuje czy nie kupić sobie ciążowych jeansów. Niby brzuch nieduży, niby się dopinam, ale jest już bardzo niewygodnie. Na razie stosuje ten trik z gumka do włosów, ale może jednak zainwestuje.

Kombinuje czy nie kupić sobie ciążowych jeansów. Niby brzuch nieduży, niby się dopinam, ale jest już bardzo niewygodnie. Na razie stosuje ten trik z gumka do włosów, ale może jednak zainwestuje.
tez tak kombinowalam ale w aucie na siedzaco strasznie newygodnie mi bylo wrrr... w koncu sodnie zaczely mi zjezdzac z pupy a bluzki przestaly zakrywac odsuniety suwak haha wnerwila sie i poszlam kupilam jeanswoe w hm..bombaaa

ja polecam ..mega wygoda...juz nawet same legginsy zwykle za grosze ..ost sobie kupilam 2 pary przez neta...miodzio!!!!

Ja około miesiąca temu kupiłam tę w kwiatki i jest super (mam na profilowym) :)

Dziewczyny powiedzcie mi - czy powinnyśmy w ciąży konsultować się z położną? W ogóle powinnyśmy się interesować tematem polożnej czy można ten temat olać?

Byłam w przychodni się o to pytać. Panie powiedziały, że jak czegoś potrzebuje to oczywiście mogę przyjść, ale tak to dopiero przed porodem lub po żeby zgłosić w przychodni, że położna ma się zjawić [emoji4]
Planuję pod koniec ciąży podejść i poznać swoją położną, żeby wiedzieć na kogo się przygotować.

reklama
Ja około miesiąca temu kupiłam tę w kwiatki i jest super (mam na profilowym) :)

Dziewczyny powiedzcie mi - czy powinnyśmy w ciąży konsultować się z położną? W ogóle powinnyśmy się interesować tematem polożnej czy można ten temat olać?

no w Polsce rodzac nie kontaktowalam sie z polozna, nie czulam takiej potrzeby a tutaj to widze sie tylko z polozna lol
to zalezy od wlasnego widzimisie

Do góry