reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Paulianna89 a powiem CI ze widzac co sie dzieje przez brak cwiczen takich jakich powinnam czulam sie ...'zle' .... pozatym uwielbialam sie wypocic...czulam sie badzo dobrze po dobrym treningu ale wzielam sie w garsc bo przeciez nadrobie . i dobry pomysl z ta guma..mam ja tez:)

wiesz ze mam znajoma ktora pracuje na silowni...patrzac na nia widzi sie wiecej testosteronu ale mimo wszystko ladna bo wyrzezbine to co trzeba..pupa to marzenie taka wypieta pelna ;miesni; haha ( nie daze do az tak umiesnianej sylwetki..ale mam bzika na pukcie pupy a uda sie cwicza przy okazji:p..i brzuszek) ..zaszla w ciaze i dalej jak cwiczyla tak cwiczyla.,..brzuszek pokazal jej sie gdzies po 25tyg bo miala dlugo kaloryfer lol haha:) a pod koniec jak ja ostatni raz widzialam robila przysiady z obciazeniem jak zawsze lol.... ze swoja pileczka..normalnie rzadko widzi sie takie cos na codzien a jak sie widzi gdzies na necie to sie mysli ze to fotomontaz...uwierzcie .choc widzialam kobiety w ciazy to jednak one rekreacyjnie aby sie ruszac, nie zasiedziec

Edytka ja kupujac teraz sukienki tez nie patrze tylko na ciazowe... w domu mam takie nie ciazowe ale sa tak uszyte ze spokojnie mozna nosic i do konca:)
mam tez taka ktora w tym stanie zrobila sie zybt wyzywajaca ale kolo domu mozna nie... pokusic meza hahaha

U mnie na fitnessie też jest jedna taka instruktorka. I w ciąży tylko brzuszek miała [emoji4] tez chciałam chodzić dalej na siłownie, ale mimo wszystko się boje [emoji16]
Zazdroszczę takim dziewczynom, instruktorki wiedzą dokładnie co i jak robić żeby nie zrobić sobie ani maluszkowi krzywdy.

A ja dziś po pracy padłam od razu i przespałam ponad 2 godziny. Przydzielili mi nową koleżankę bo chłopak który pracował ze mną przeszedł na inną pozycję no i bardzo żałuję że muszę z nią być bo jest strasznie powolna. Robi wszystko 2x dłużej niż normalnie się powinno robić i ja przy niej automatycznie mam dużo więcej pracy. Niedługo mam spotkanie z przełożoną wiec poproszę o przeniesienie na inne stanowisko jak tak dalej pójdzie.
Z dobrych wiadomości zapisałam się na usg prywatne na środę, bo chce żeby potwierdzili mi płeć a na polowkowych tego ne zrobią, poza tym nie czuje nadal ruchów i będę spokojniejsza po tym usg.
Dziewczyny pięknie się obkupujecie, super ciuszki [emoji5]

Kombinuje czy nie kupić sobie ciążowych jeansów. Niby brzuch nieduży, niby się dopinam, ale jest już bardzo niewygodnie. Na razie stosuje ten trik z gumka do włosów, ale może jednak zainwestuje.

Kombinuje czy nie kupić sobie ciążowych jeansów. Niby brzuch nieduży, niby się dopinam, ale jest już bardzo niewygodnie. Na razie stosuje ten trik z gumka do włosów, ale może jednak zainwestuje.
tez tak kombinowalam ale w aucie na siedzaco strasznie newygodnie mi bylo wrrr... w koncu sodnie zaczely mi zjezdzac z pupy a bluzki przestaly zakrywac odsuniety suwak haha wnerwila sie i poszlam kupilam jeanswoe w hm..bombaaa

ja polecam ..mega wygoda...juz nawet same legginsy zwykle za grosze ..ost sobie kupilam 2 pary przez neta...miodzio!!!!

Ja około miesiąca temu kupiłam tę w kwiatki i jest super (mam na profilowym) :)

Dziewczyny powiedzcie mi - czy powinnyśmy w ciąży konsultować się z położną? W ogóle powinnyśmy się interesować tematem polożnej czy można ten temat olać?

Byłam w przychodni się o to pytać. Panie powiedziały, że jak czegoś potrzebuje to oczywiście mogę przyjść, ale tak to dopiero przed porodem lub po żeby zgłosić w przychodni, że położna ma się zjawić [emoji4]
Planuję pod koniec ciąży podejść i poznać swoją położną, żeby wiedzieć na kogo się przygotować.

reklama
Ja około miesiąca temu kupiłam tę w kwiatki i jest super (mam na profilowym) :)

Dziewczyny powiedzcie mi - czy powinnyśmy w ciąży konsultować się z położną? W ogóle powinnyśmy się interesować tematem polożnej czy można ten temat olać?

no w Polsce rodzac nie kontaktowalam sie z polozna, nie czulam takiej potrzeby a tutaj to widze sie tylko z polozna lol
to zalezy od wlasnego widzimisie

Do góry