reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hello [emoji16] ja słyszałam że narządy płciowe do 20 tyg wyglądają bardzo podobnie a tym bardziej na usg, nawet na necie jest takie porównanie zdjec z ksiazki[emoji849] chociaż mi też na prenatalnych zasugerował chłopczyka [emoji170] ja jeszcze nie jestem tego pewna bo właśnie wydaje mi się za wcześnie. Ale tak na forum to też widzę ze przewaga siusiaków[emoji23]
Ja wizytę też mam w środę i jestem ciekawa czy lekarz coś wypatrzy[emoji6]kuszą mnie te bodziaki w lidlu ale za czym kupię muszę wiedzieć dla kogo[emoji7]
Koka super ciuszki[emoji5]

Hello [emoji16] ja słyszałam że narządy płciowe do 20 tyg wyglądają bardzo podobnie a tym bardziej na usg, nawet na necie jest takie porównanie zdjec z ksiazki[emoji849] chociaż mi też na prenatalnych zasugerował chłopczyka [emoji170] ja jeszcze nie jestem tego pewna bo właśnie wydaje mi się za wcześnie. Ale tak na forum to też widzę ze przewaga siusiaków[emoji23]
Ja wizytę też mam w środę i jestem ciekawa czy lekarz coś wypatrzy[emoji6]kuszą mnie te bodziaki w lidlu ale za czym kupię muszę wiedzieć dla kogo[emoji7]

Mnie tez kusiły, kusily i skusiły. Ale tylko te jasne w gwiazdki i w szare paski. Reszta za bardzo się kojarzyła z płcią[emoji53]

Hm nie moje kolory i wzór... Ale patrz na to co się tobie podoba, a nie nam! Ja ostatnio własnie sobie taką kupiłam:
Zobacz załącznik 863741

Twoja jest super :) Też mi się takie podobają, tylko właśnie zawsze miałam duży biust, a teraz w ciąży jest jakaś masakra :p Więc tak szukam czegoś co by go trochę maskowało.
Dzięki za opinie, nie kupuję :) Poszukam jeszcze czegoś innego.

U mnie niestety wszelkie sukienki przed kolano odpadają, ciężko znaleźć takie tuż za kolano.
A z tą płcią to się stresuję, za dwa tygodnie mam połówkowe badanie i cały czas mam stresa. Lekarka powiedziała na 99% dziewczynka, ja już zaczęłam myśleć i nawet mówić do wszystkich, że Michalina :/ Chociaż na wszelki wypadek wszystkim mówimy, że lekarka powiedziała na 90 %.

Tak, nadal ćwiczę tak jak wcześniej 5-6 razy w tygodniu ale wiadomo lżejsze treningi robię i patrzę na to jak się czuję, jak mnie brzuch boli czy głowa, lub mam zawroty głowy to sobie odpuszczam. W te upały nie jest łatwo ćwiczyć 3 razy bardziej się męczę.

Planuję też zacząć chodzić na zajęcia dla kobiet w ciąży, ale boję się, że to będzie dla mnie zbyt lekkie. Wolę jakieś większe wyzwania [emoji16]
Też mi się wydaje że na zajęciach dla ciężarnych to tak bardzo delikatnie ale przez to że trzeba się dostosować do wszystkich. Ja w tym tygodniu ruszam z joga, tak na początek, później coś może bardziej konkretnego aczkolwiek bez obciążenia.
ja cwiczylam bardzo intesnywnie a przed ciaza mniej bo wiecej pracy.. pracuje caly etat i ciut wiecej..caly dzien na nogach takze jeszcze jak mialam te bolesci mdlosci to dalam sobie spokoj z silownia bo czulam sie tylko gorzej i tak chcialam dmuchac na zimne.. bardzo chcialam wrocic na silke jak bede miec lepsze samopoczucie i ciagle tylko pisalam..juz niedlugo moze w 13tyg haha choc wiem ze przerwa nie pomaga miesniom ale jednak w pracy caly dzien ..potem dom i to mnie juz usypia a jak jeszcze doloze silke to bede spac na stojaco!...pozatym jak sie tak nalaze to bardziej cos ciagnie ..zakluje...a z pracy nie chce zrezygnowac
wypisalam sie z silowowni a mialam taka nadzieje ze tam szybko wroce to jednak nie pracujac jak pracuje..jakbym siedziala w domu to napewno! bez dwoch zdan mialabym na to sile
a tak w domu sobie cwicze a po wroce do swojej aktywnosci na pewno...sama zaczynalam cwiczac w domu p90x co mi duzo pomoglo wkrecic sie w to w 100% takze napewno si wbije w to znow .. by obudzic moje miesnie do zycia na nowo i poprawic rzezbe he!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wyskoczyla mi dzis opryszczka jakas dziwna wrrr..mialam jedna przed ciaza i teraz nastepna ..na gornej wardze i wygladam jak po botoxie hahahah jedna strona, no szlakkk ehhhh
ide spac

do juterka
Właśnie ja też regularnie od 3 lat, co prawda w domu a jakoś w ciąży na początku lenia złapałam i ciężko mi się znowu ruszyć. Przerobiłam parę programów Beachbody a teraz znalazłam nowe 80 day obssesion i mnie kusi[emoji854]

Kupiłam w tym lidlu 3 bodziaki. Dwa takie typowo noworodkowe i jedno większe. I pościel do łóżeczka w chmurki.
Jednak nie wytrzymałaś :D Ja też nie. Kupiłam 2 paczuszki po 2 bodziaki. Ale już schowałam, żeby innych nie kusiło kupować ;)

Tak jest. Wyglądają podobnie. Czasem w pracy widuję takie dzieci do około 15 tc (ustalamy płeć poronionego płodu). Płeć ustala się z kosmówki, nie z fragmentu płodu, ale czasem trafia do nas nie tylko kosmówka. Dziewczynki mają przerośnięte łechtaczki - na zewnątrz wydaje się, że płeć jest męska a genetycznie wychodzi żeńska. Nie wiem kiedy to się różnicuje.

Mnie tez kusiły, kusily i skusiły. Ale tylko te jasne w gwiazdki i w szare paski. Reszta za bardzo się kojarzyła z płcią[emoji53]
Mi to najbardziej podobały sie te z flamingami body na ramiączkach kto ma być to będzie ale i tak je kupię [emoji4] jak nie teraz to może na następne a jak nie to dla wnusi [emoji23]

reklama
Moj nie musi [emoji14] on jak nie jest pewien plci to nie powie, ze na 90% ta i ta plec... Musi miec 100% pewnosci :D

To jak mój :) I tego się trzymam :laugh2:

Ja też słyszałam, że bardzo podobne, ale aż do 20tygodnia? Myślałam,że tak max do 15tygodnia...
Znalazłam takie coś:
Jak rozpoznaje się płeć? Przecież na monitorze USG widać tylko plamy!
Od 16. tygodnia narządy płciowe zewnętrzne u maleńkiego człowieczka są już naprawdę dobrze widoczne na monitorze USG – ale dla doświadczonego lekarza.
Ty i tata maleństwa rzeczywiście możecie mieć wrażenie, że to, co widać na ekranie, to tylko plamy. Jednak ginekolog na monitorze dokładnie pokaże Wam tę ważną część bobaska. Na wydrukowanym zdjęciu jeszcze łatwiej będzie ci to dojrzeć.
Link do: Marzysz o córce czy o synu? - Polki.pl

Twoja jest super :) Też mi się takie podobają, tylko właśnie zawsze miałam duży biust, a teraz w ciąży jest jakaś masakra :p Więc tak szukam czegoś co by go trochę maskowało.
Dzięki za opinie, nie kupuję :) Poszukam jeszcze czegoś innego.

Wiesz, ja na biust nie narzekam, choć gigantyczny nie jest. Ja zawsze raczej szczupła byłam i tylko piersi się wyróżniały...i pupa...hahaha Noszę 65G, więc nie narzekam :laugh2: Na pewno ta sukienka optycznie mi trochę powiększy piersi, no ale brzuch będzie większy to się zgubi :D:p:rofl2:

U mnie niestety wszelkie sukienki przed kolano odpadają, ciężko znaleźć takie tuż za kolano.
A z tą płcią to się stresuję, za dwa tygodnie mam połówkowe badanie i cały czas mam stresa. Lekarka powiedziała na 99% dziewczynka, ja już zaczęłam myśleć i nawet mówić do wszystkich, że Michalina :/ Chociaż na wszelki wypadek wszystkim mówimy, że lekarka powiedziała na 90 %.

Widziała wargi sromowe to będzie już na bank dziewczynka! na pewno! :tak: A u mnie synek! 8-):D

Jednak nie wytrzymałaś :D Ja też nie. Kupiłam 2 paczuszki po 2 bodziaki. Ale już schowałam, żeby innych nie kusiło kupować ;)

Tak jest. Wyglądają podobnie. Czasem w pracy widuję takie dzieci do około 15 tc (ustalamy płeć poronionego płodu). Płeć ustala się z kosmówki, nie z fragmentu płodu, ale czasem trafia do nas nie tylko kosmówka. Dziewczynki mają przerośnięte łechtaczki - na zewnątrz wydaje się, że płeć jest męska a genetycznie wychodzi żeńska. Nie wiem kiedy to się różnicuje.

Tak jak wyżej, w 16 i wyżej dobry lekarz powinien widzieć różnicę. DOBRY :laugh2::D

Do góry