reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja dzis na obiad makaron z krewetkami i szpinakiem smazone na maselku czosnkowym w sosie smietanowym :) chodzilo to za mna kilka dni, nigdy tej potrawy nie robilam bo jestem antytalenciem kuchennym ale teraz w 20 min zrobilam :) haha jakies nowe umiejetnosci w tej ciazy dostaje.
Ale jutro musi byc ten kalafior w bulce tartej :p

reklama
Ech dziewczyny chyba hormony mi buzują, mam jakiś straszny dołek. Smutno mi i nawet nie wiem czemu[emoji853]

Jeśli chłopiec to nie mam pojęcia ;p na pewno nie Franek, bo mam wrażenie że w moim otoczeniu wszyscy tak dają... byłam ostatnio w kościele -trafiłam akurat na chrzciny, było 17 dzieci (pierwszy raz tyle na raz widziałam) z tego 9 Franków... myślałam, że z butów wyskoczę ;p a jeszcze było tylko 2 chłopców - Leon i Karol.
Nie wiedziałam, że to imię jest takie popularne :( Ech. Też nie lubię być "jak wszyscy" - generalnie, w różnych sferach życia, nie tylko w tej. Będę musiała jeszcze raz to wszystko przetrawić. Ale to dopiero jak się dowiemy płci :)

Jestem po wizycie[emoji3] nie wiem ile mierzy i waży, bo z emocji nie zapytałam nawet, jak mi płeć powiedział. Właściwie to najpierw sama zobaczyłam [emoji23] i myśle, Boże wszędzie widzę siuraka i jajka, lepiej niech już mówi, bo sobie uroję płeć [emoji23] a on się pyta: co ma być? Ja mowię, że myślę, że chłopak, ale co będzie to będzie [emoji5][emoji16] a on pokazuje na ekran -No jest, chłopak [emoji23]
Ta ta ta ta [emoji7][emoji8] myślę, że o pomyłce nie ma mowy skoro nawet ja widziałam sprzęt [emoji6][emoji16]
Oczywiście pomimo zadowolenia będę teraz wysłuchiwać tekstów typu- Też dobrze [emoji23]bo nie parka [emoji41] No nie wiem jak ja to przeżyję, że drugi chłopak [emoji23]

Ps. Co do imion to Franek jest 5 w rankingu. Bardzo ładne imię [emoji3] a Igor 17,czyli tez nie tak nisko. U mojego w przedszkolu nie ma ani jednego Franka, są właśnie np.Igorki, nawet sąsiadka ma małego [emoji28]także nie wiem... zależy gdzie kto mieszka [emoji5]

Jestem po wizycie[emoji3] nie wiem ile mierzy i waży, bo z emocji nie zapytałam nawet, jak mi płeć powiedział. Właściwie to najpierw sama zobaczyłam [emoji23] i myśle, Boże wszędzie widzę siuraka i jajka, lepiej niech już mówi, bo sobie uroję płeć [emoji23] a on się pyta: co ma być? Ja mowię, że myślę, że chłopak, ale co będzie to będzie [emoji5][emoji16] a on pokazuje na ekran -No jest, chłopak [emoji23]
Ta ta ta ta [emoji7][emoji8] myślę, że o pomyłce nie ma mowy skoro nawet ja widziałam sprzęt [emoji6][emoji16]
Oczywiście pomimo zadowolenia będę teraz wysłuchiwać tekstów typu- Też dobrze [emoji23]bo nie parka [emoji41] No nie wiem jak ja to przeżyję, że drugi chłopak [emoji23]

Ps. Co do imion to Franek jest 5 w rankingu. Bardzo ładne imię [emoji3] a Igor 17,czyli tez nie tak nisko. U mojego w przedszkolu nie ma ani jednego Franka, są właśnie np.Igorki, nawet sąsiadka ma małego [emoji28]także nie wiem... zależy gdzie kto mieszka [emoji5]
Gratuluję, jest tak jak sobie zyczylas . A co do parki to mamy takie same zdanie na ten temat.
Większe prawdopodobieństwo, że u mnie pomyłka niż u Ciebie. Chociaż lekarka powiedziala 99%.

Nie wiedziałam, że to imię jest takie popularne :( Ech. Też nie lubię być "jak wszyscy" - generalnie, w różnych sferach życia, nie tylko w tej. Będę musiała jeszcze raz to wszystko przetrawić. Ale to dopiero jak się dowiemy płci :)

Moja koleżanka dała Franek we wrześniu ubiegłego roku, bo jej się bardzo podobało ;) Mi np. podoba się Hania, a też jest bardzo popularne, ale gdybym nie znalazła nic innego to by było i już ;p
Ja sama mam Julia i uwierzcie, ale w moim wieku nie znałam żadnych Julek... jedną 3 lata starszą poznałam niedawno, a jak idę ulicą to ciągle myślę, że mnie ktoś woła ;p bo tyle jest małych...
Z męskich podoba mi się Antoni, ale też popularne... jak nic nie wymyślimy to pewnie i by był ;)
A co do dziwnych imion to jestem całkowicie przeciw ;p
A i jeszcze nie wiem czy też tak macie (ja odkryłam to niedawno) - poznałam dorosłego mężczyznę o imieniu Natan (tak się przedstawił, ale nie wiem czy to pełne imię) i mimo, ze znam go już jakiś rok to nie mogę się do tego przyzwyczaić... całkowicie nie pasuje mi to imię do dorosłego mężczyzny...
I tu np. mam wątpliwości co do imienia Michalina, bo jakoś tak też mi nie pasuje... ale mój Mąż się upiera ;p może będzie syn... Heh ...

@Dita_333 nie chodziło mi o to, że kompletnie bym nie dała, bo jest dużo... tylko tak sobie myślę, że nie chciałabym mieć 5 Julek w klasie czy więcej... i dlatego postaram się znaleźć mniej popularne, ale nie dziwne, a jak nie znajdę to może i będzie Hania lub Antoś... na pewno nie dam tak jak mają np. dzieci moich kuzynów czy kogoś bliskiego i tylko tyle ;)
A Franek tak mi się z tą moją niedawną mszą skojarzło ;p

Dita, fajnie! [emoji173] Nad imieniem juz glowkowaliliscie? Daj znac na reacje syna, chcial miec brata?

Bardzo chciał. Nawet mówił kilka dni temu, że niepotrzebnie jadę do lekarza, bo on mi już powiedział, ze będzie brat[emoji23] i w przedszkolu też już mówił, że będzie miał brata, jak tylko się dowiedział o ciąży, także przeszczęśliwy jest [emoji8]

Gratuluję, jest tak jak sobie zyczylas . A co do parki to mamy takie same zdanie na ten temat.
Większe prawdopodobieństwo, że u mnie pomyłka niż u Ciebie. Chociaż lekarka powiedziala 99%.

Jak 99% to pewne [emoji3] pewnie widziała wargi sromowe i wiadomo jaka płeć [emoji5][emoji16]dzisiaj ja sama widziałam na ekranie jąderka i siusiaka, no ale nie jestem lekarzem, mogłam się mylić [emoji5] na szczęście lekarz potwierdził [emoji854]
Ale dotarło do mnie, że będę mieć drugie dziecko, synka drugiego... znowu to takie realne się robi [emoji33] tak jakoś indywidualnie mogę podejść do bobasa teraz... i imienia szukać!!! I się nie pokłócić przy tym z mężem [emoji23]

reklama

Gratuluję udanej wizyty i wieści ;)

Co do Franków to teraz chyba się robi popularne wśród takich maluchów jeszcze nieprzedszkolnych ;p przynajmniej u nas ;p

Do góry