reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

My nie znamy płci, ale w ogóle nam to nie przeszkadza. Jak się dowiemy to fajnie, jak nie to przeżyjemy ;)
Jeśli będzie dziewczynka to pewnie będzie Michalina, choć ja średnio jestem przekonana do tego imienia... wolałabym Hanna, ale tu chyba będę zmuszona odpuścić.
Jeśli chłopiec to nie mam pojęcia ;p na pewno nie Franek, bo mam wrażenie że w moim otoczeniu wszyscy tak dają... byłam ostatnio w kościele -trafiłam akurat na chrzciny, było 17 dzieci (pierwszy raz tyle na raz widziałam) z tego 9 Franków... myślałam, że z butów wyskoczę ;p a jeszcze było tylko 2 chłopców - Leon i Karol.

reklama
Mi też się wydaje że teraz co drugi chłopiec to Franek i Antoś a dziewczynka Julka i Lenka, choć bardzo mi się te imiona podobają to jednak nie wybiorę ich dla dziecka. My jeszcze nie myśleliśmy za bardzo nad imieniem, zobaczymy jaka płeć i wtedy będziemy się zastanawiać.

My nie znamy płci, ale w ogóle nam to nie przeszkadza. Jak się dowiemy to fajnie, jak nie to przeżyjemy ;)
Jeśli będzie dziewczynka to pewnie będzie Michalina, choć ja średnio jestem przekonana do tego imienia... wolałabym Hanna, ale tu chyba będę zmuszona odpuścić.
Jeśli chłopiec to nie mam pojęcia ;p na pewno nie Franek, bo mam wrażenie że w moim otoczeniu wszyscy tak dają... byłam ostatnio w kościele -trafiłam akurat na chrzciny, było 17 dzieci (pierwszy raz tyle na raz widziałam) z tego 9 Franków... myślałam, że z butów wyskoczę ;p a jeszcze było tylko 2 chłopców - Leon i Karol.

Chyba nie chodzi o to czy przeszkadza czy nie- bo mi to tez nie przeszkadza, ważne że zdrowe [emoji5] bardziej chodzi o praktyczne sprawy, ja czekam z zakupami to raz, nawet segregacji jeszcze nie zrobiłam ciuszków Młodego, bo na razie to bez sensu było. Dwa, o ile przyjemniej jest mowić - zwracać się do dziecka nawet jeśli nie po imieniu, to chociaż synku albo córeczko [emoji7] pewnie, że można przeżyć bez znajomosci płci, można tez przeżyć deszcz tygodniowy na wczasach [emoji23]ale fajniej jak słońce swieci [emoji5]
Co do imion to miałam kiedyś podobne zdanie- że jak jest pełno jakichś imion to nie wiem jak można tak dac jeszcze własnemu , ale dojrzałam - albo zrozumiałam [emoji23]że każdy nazywa dziecię jak chce i skoro mu sie tak podoba to najważniejsze. Poza tym jak któraś całe życie wyobrażała sobie synka Franka to teraz ma zrezygnować bo ich dużo? [emoji3] E tam, taki szczegół [emoji5]widocznie ładnie imię [emoji16]
Fakt faktem w dalszym ciągu robię oczy na imiona anglojęzyczne np.Dżefrej Kiełbasa. Rozwala mnie to totalnie [emoji19] a znam taki przypadek- imię to, nazwisko w podobnym kontekście [emoji33]

Fajne widoczki :) Ja dziewczyny nie chce zapeszac ale chyba powoli mijaja mi mdlosci, ktore mialam calymi dniami, wymiotow w tym tyg.tez nie bylo, oby tak zostalo bo juz myslalam,ze sie wykoncze. I wreszcie mam trocha energii jupiiii. Mam teraz 15 tydzien .
Zycze zdrowka tym, ktore sie zle czuja.
Dita powodzenia na wizycie!
Dzisiaj na obiadek rybka z ziemniakami i surowka z marchewki i jablka. Nawet mam ochote obiad ugotowac,do czego ostatnio musialam sie zmuszac.
A wy co na obiadek? :)
Mój obiad wątróbka z cebulą i szpinakiem, młode ziemniaki i marchew z groszkiem
20180529_160709.jpg

Załączniki

• 20180529_160709.jpg
    20180529_160709.jpg
    76,9 KB · Wyświetleń: 473
reklama
Ja mam tez podobne podejscie do imion jak piorunem, ale to tylko dlatego,ze jak wolam na placu zabaw syna to odwraca sie kilku chlopcow, a Igor to wcale nie jakies super popularne imie [emoji85]

Do góry