reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

My nie znamy płci, ale w ogóle nam to nie przeszkadza. Jak się dowiemy to fajnie, jak nie to przeżyjemy ;)
Jeśli będzie dziewczynka to pewnie będzie Michalina, choć ja średnio jestem przekonana do tego imienia... wolałabym Hanna, ale tu chyba będę zmuszona odpuścić.
Jeśli chłopiec to nie mam pojęcia ;p na pewno nie Franek, bo mam wrażenie że w moim otoczeniu wszyscy tak dają... byłam ostatnio w kościele -trafiłam akurat na chrzciny, było 17 dzieci (pierwszy raz tyle na raz widziałam) z tego 9 Franków... myślałam, że z butów wyskoczę ;p a jeszcze było tylko 2 chłopców - Leon i Karol.

reklama
Mi też się wydaje że teraz co drugi chłopiec to Franek i Antoś a dziewczynka Julka i Lenka, choć bardzo mi się te imiona podobają to jednak nie wybiorę ich dla dziecka. My jeszcze nie myśleliśmy za bardzo nad imieniem, zobaczymy jaka płeć i wtedy będziemy się zastanawiać.

My nie znamy płci, ale w ogóle nam to nie przeszkadza. Jak się dowiemy to fajnie, jak nie to przeżyjemy ;)
Jeśli będzie dziewczynka to pewnie będzie Michalina, choć ja średnio jestem przekonana do tego imienia... wolałabym Hanna, ale tu chyba będę zmuszona odpuścić.
Jeśli chłopiec to nie mam pojęcia ;p na pewno nie Franek, bo mam wrażenie że w moim otoczeniu wszyscy tak dają... byłam ostatnio w kościele -trafiłam akurat na chrzciny, było 17 dzieci (pierwszy raz tyle na raz widziałam) z tego 9 Franków... myślałam, że z butów wyskoczę ;p a jeszcze było tylko 2 chłopców - Leon i Karol.

Chyba nie chodzi o to czy przeszkadza czy nie- bo mi to tez nie przeszkadza, ważne że zdrowe [emoji5] bardziej chodzi o praktyczne sprawy, ja czekam z zakupami to raz, nawet segregacji jeszcze nie zrobiłam ciuszków Młodego, bo na razie to bez sensu było. Dwa, o ile przyjemniej jest mowić - zwracać się do dziecka nawet jeśli nie po imieniu, to chociaż synku albo córeczko [emoji7] pewnie, że można przeżyć bez znajomosci płci, można tez przeżyć deszcz tygodniowy na wczasach [emoji23]ale fajniej jak słońce swieci [emoji5]
Co do imion to miałam kiedyś podobne zdanie- że jak jest pełno jakichś imion to nie wiem jak można tak dac jeszcze własnemu , ale dojrzałam - albo zrozumiałam [emoji23]że każdy nazywa dziecię jak chce i skoro mu sie tak podoba to najważniejsze. Poza tym jak któraś całe życie wyobrażała sobie synka Franka to teraz ma zrezygnować bo ich dużo? [emoji3] E tam, taki szczegół [emoji5]widocznie ładnie imię [emoji16]
Fakt faktem w dalszym ciągu robię oczy na imiona anglojęzyczne np.Dżefrej Kiełbasa. Rozwala mnie to totalnie [emoji19] a znam taki przypadek- imię to, nazwisko w podobnym kontekście [emoji33]

Fajne widoczki :) Ja dziewczyny nie chce zapeszac ale chyba powoli mijaja mi mdlosci, ktore mialam calymi dniami, wymiotow w tym tyg.tez nie bylo, oby tak zostalo bo juz myslalam,ze sie wykoncze. I wreszcie mam trocha energii jupiiii. Mam teraz 15 tydzien .
Zycze zdrowka tym, ktore sie zle czuja.
Dita powodzenia na wizycie!
Dzisiaj na obiadek rybka z ziemniakami i surowka z marchewki i jablka. Nawet mam ochote obiad ugotowac,do czego ostatnio musialam sie zmuszac.
A wy co na obiadek? :)
Mój obiad wątróbka z cebulą i szpinakiem, młode ziemniaki i marchew z groszkiem
20180529_160709.jpg

Załączniki

• 20180529_160709.jpg
    20180529_160709.jpg
    76,9 KB · Wyświetleń: 468
reklama
Ja mam tez podobne podejscie do imion jak piorunem, ale to tylko dlatego,ze jak wolam na placu zabaw syna to odwraca sie kilku chlopcow, a Igor to wcale nie jakies super popularne imie [emoji85]

Do góry