reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny wpadłam na pomysł by robić zdjęcie brzuszka co miesiąc :biggrin2:
Bądź co bądź różnica jest na prawdę duża... w porównaniu do innych kobiet w 13 tygodniu.
Jak myślicie mogę mieć bardzo duży brzuch w kolejnych miesiącach prawda? To moja 1 ciąża nie wiem na co się przygotować :errr:
Piekny brzuszek! [emoji7]

reklama
Ach, to twój dzidziolek był wczoraj, nie Sary:) Przepraszam haha Tak to jest jak się pisze z głowy z telefonu, a nie cytuje na komputerze :laugh2: Skleroza ciężarnej :p

To może przepowiedziałam ci dużego dzidziolka już :) Ja też mam dzisiaj wizytę :) Kciukam! :tak:

Gratuluję dziewczynki! :tak: Te przeczucia to wiesz... 50% szansy jest, że się trafi :D

Witamy :) podasz dane do tabelki? Został wiek, bo imię Olga? ;)

Ja prenatalne miałam przez brzuch - 12+1, a dzisiaj u swojego gina, zobaczę,gdzie mnie zmaca :rofl2::laugh2:

Dita czy możesz i mnie dopisać? Termin mam na 11/11

Koziunia, bardzo fajne zdjęcia, pozazdrościć. I nie ma co się porównywać, bo wielkość brzucha zależy np. od wyćwiczonych mięśni, przebytych porodów, czy wzrostu (wyższa osoba = więcej miejsca dla dziecka).

Przy okazji, właśnie odebrałam wyniki badań krwi i mam pewne odchylenie. Za bardzo się tym nie przejmuję, bo czytałam, że aby mieć prawidłowy pogląd trzeba interpretować cztery wskaźniki razem (P-LCR, PLT, MPV i PDV), a dwa z nich mam prawidłowe. Jednak zastanawiam się z czego wynikają takie odchylenia, czy to normalne w ciąży? Czy jest to związane ze zwiększoną ilością krwi u ciężarnej?
P-LCR - wynik: 18,8% (norma 19,1%-46,6%) - odsetek dużych płytek krwi
MPV - wynik: 9,3 fl (norma 9,4-12,5) - średnia objętość płytki krwi

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy, bo nie wiem co o tym wszystkim myśleć ;(
23 kwietnia miałam usg prenatalne, z którego wynikało, że wszystko jest ok, że dzidziuś rozwija się prawidłowo. 25 kwietnia miałam pobierana krew do testu pappa i dzisiaj zadzwonił lekarz i kazał mi przyjść na 19 po odbiór wyników mówiąc, że są one złe bo białko i betahcg są bardzo niskie i że jest wysokie ryzyko ( nie wiem czego bo nic nie powiedział poza tm, że da zalecenie żebym udała się do genetyka). WTF ? Cały dzień swiruje, z nerwów boli mnie brzuch. Mąż jest wściekły na te statystyki i lekarza, twierdząc że robią wodę z mózgu ;(

Hej dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy, bo nie wiem co o tym wszystkim myśleć ;(
23 kwietnia miałam usg prenatalne, z którego wynikało, że wszystko jest ok, że dzidziuś rozwija się prawidłowo. 25 kwietnia miałam pobierana krew do testu pappa i dzisiaj zadzwonił lekarz i kazał mi przyjść na 19 po odbiór wyników mówiąc, że są one złe bo białko i betahcg są bardzo niskie i że jest wysokie ryzyko ( nie wiem czego bo nic nie powiedział poza tm, że da zalecenie żebym udała się do genetyka). WTF ? Cały dzień swiruje, z nerwów boli mnie brzuch. Mąż jest wściekły na te statystyki i lekarza, twierdząc że robią wodę z mózgu ;(
Evi ja też mam kiepski wynik 1:12 i też narazie wizytę u genetyka na rozmowę a skończy się pewnie na amniopunkcji lub NiFTY. Oprócz statystyki czyli min wieku u mnie przezierność wyszła też kiepsko. Daj znać jaki wynik i jak co to Pisz na priv pogadamy sobie. Ja już się nie przejmuję.

Evi ja też mam kiepski wynik 1:12 i też narazie wizytę u genetyka na rozmowę a skończy się pewnie na amniopunkcji lub NiFTY. Oprócz statystyki czyli min wieku u mnie przezierność wyszła też kiepsko. Daj znać jaki wynik i jak co to Pisz na priv pogadamy sobie. Ja już się nie przejmuję.

Dzięki;* jak odbiorę wyniki i usłyszę coś więcej niz to co przez telefon, to napisze do Ciebie. Myślę, że kiedyś było łatwiej... teraz te testy nie wiem, co mają na celu chyba tylko wyciągnięcie kasy i zniszczenie psychiki. Jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego- zobaczę, co on powie.

A i jeszcze jedno. Będziemy rodzić w listopadzie więc będzie zimno. Kupujecie same długie rękawki i nogawki czy coś cienkiego też?
Ja będę miała kilka bodziaków z krótkim rękawem do założenia pod pajacyk. Jeśli chodzi o rozmiary to raczej 62 ale mam też kilka pajacyków na 56 [emoji5]

Ja będę miała kilka bodziaków z krótkim rękawem do założenia pod pajacyk. Jeśli chodzi o rozmiary to raczej 62 ale mam też kilka pajacyków na 56 [emoji5]
Ja przy pierwszym synku tez używałam bodziaki z kr rękawem pod pajacyki.
Przeglądałam teraz aptekę gemini i widzę, że dużo rzeczy można kupić w jednym miejscu.

reklama
Hej dziewczyny dzisiaj bylam na uzg z mezem normalnie raczke do gory podnioslo hehe 9t i 3d. A jak serduszko pieknie pukalo w rytmie czacza [emoji4][emoji4]
20180508_183742.jpg

Załączniki

• 20180508_183742.jpg
    20180508_183742.jpg
    52,2 KB · Wyświetleń: 449
Do góry