reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Prenatalne miałam 12+4 przez brzuch. A u swojego lekarza wczoraj 14 tydzień i jeszcze ostatni raz dołem, a następna wizyta za 2 tygodnie i mówił że już przez brzuch.
Miłego dnia ;)

Ach, to twój dzidziolek był wczoraj, nie Sary:) Przepraszam haha Tak to jest jak się pisze z głowy z telefonu, a nie cytuje na komputerze :laugh2: Skleroza ciężarnej [emoji14]

To może przepowiedziałam ci dużego dzidziolka już :) Ja też mam dzisiaj wizytę :) Kciukam! :tak:

Gratuluję dziewczynki! :tak: Te przeczucia to wiesz... 50% szansy jest, że się trafi :D

Witamy :) podasz dane do tabelki? Został wiek, bo imię Olga? ;)

Ja prenatalne miałam przez brzuch - 12+1, a dzisiaj u swojego gina, zobaczę,gdzie mnie zmaca :rofl2::laugh2:
Olga Olga;) wiek 23 ;)

To ja też się przywitam ;)
Czytam Was już jakiś czas, więc trzeba się w końcu ujawnić :D
Mam na imię Weronika, w październiku skończę 22lata, termin z om na 12.11, ale na każdym usg dzidziek większy o 3dni. W czwartek mam prenatalne, zobaczymy jaki ginekolog ustali termin z usg :)
Moja pierwsza ciąża, ale brzuch się już pokazał :)
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Miłego Dnia! ;)

Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale jakoś czasu nie było i o wiele gorzej się czułam. Właśnie czekam w długiej kolejce na prenatalne. I jak się wcześniej nie stresowałam tak teraz już z nerwów brzuch boli...

Dzień dobry:blink: Koleżanki potrzebuje waszej porady w takiej sprawie że właśnie wygasło mi ubezpieczenie, myślałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale to koszt ponad 300zł miesięcznie :oo: więc odpada:hmm: Więc padło na powrót na bezrobocie ale nie wiem jak to rozegrać czy od razu z góry powiedzieć że jestem w ciąży i potrzebuje ubezpieczenia żeby korzystać za darmo z opieki medycznej czy nie przyznawać się do ciąży żeby nie było problemu z zapisaniem się....??? Bo ostatnim razem na bezrobociu byłam na takim etapie że szukali mi na siłę pracę i boje się że teraz też tak będzie:oo: Może któraś z was zna taki przypadek że któraś z was albo jakaś znajoma zapisywała się w ciąży na bezrobocie???

Dzień dobry:blink: Koleżanki potrzebuje waszej porady w takiej sprawie że właśnie wygasło mi ubezpieczenie, myślałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale to koszt ponad 300zł miesięcznie :oo: więc odpada:hmm: Więc padło na powrót na bezrobocie ale nie wiem jak to rozegrać czy od razu z góry powiedzieć że jestem w ciąży i potrzebuje ubezpieczenia żeby korzystać za darmo z opieki medycznej czy nie przyznawać się do ciąży żeby nie było problemu z zapisaniem się....??? Bo ostatnim razem na bezrobociu byłam na takim etapie że szukali mi na siłę pracę i boje się że teraz też tak będzie:oo: Może któraś z was zna taki przypadek że któraś z was albo jakaś znajoma zapisywała się w ciąży na bezrobocie???
W sumie nie znam sie na tym ale...
Moze da sie zeby np maz cie wzial na siebie w swojej pracy do ubezpieczenia zdrowotnego ? Chyba jest cos takiego

Hahaha no właśnie pochwal się dzidziusiem i gdzie zmacal bo ja już wolałabym przez brzuch i to zależy od lekarza podobno :)
Moja chciała sprawdzić czy wszystko ok bo się okazało że mam drobnego krwiaczka nad wejściem do szyjki czy jakoś tak i to od stosunku i kazała kilka dni się wstrzymać i leżeć:)
To dobrze że jednak wczoraj poszłam:)

Trzymam kciuki za dobre wyniki i ladne dzidziusie:))

Dam znać, dam:) Ale dopiero wieczorem, bo wizyta po pracy, a po lekarzu jeszcze do domku dojechać i pewnie moje dziecko rzuci się na nie jakby mnie m-c nie widziało :laugh2:

Ja dzis prenatalane wieczorem. Jak znam zycie to pewno u mnie bedzie jeszcze dolem, tak samo jak bylo w pierwszej ciazy, bo mam troche swojego brzucha i nie bylo dokladnie widac przez brzuch. Kurde siedze juz jak na szpilkach a gdzie tam do 18:30.

Będzie dobrze! Daj znać po! :) Trzymam mocno kciuki!

To ja też się przywitam ;)
Czytam Was już jakiś czas, więc trzeba się w końcu ujawnić :D
Mam na imię Weronika, w październiku skończę 22lata, termin z om na 12.11, ale na każdym usg dzidziek większy o 3dni. W czwartek mam prenatalne, zobaczymy jaki ginekolog ustali termin z usg :)
Moja pierwsza ciąża, ale brzuch się już pokazał :)
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Miłego Dnia! ;)

Witam i gratuluję:) Zaraz cię dopisze do tabelki :happy:

Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale jakoś czasu nie było i o wiele gorzej się czułam. Właśnie czekam w długiej kolejce na prenatalne. I jak się wcześniej nie stresowałam tak teraz już z nerwów brzuch boli...

Będzie wszystko w porządku! Zobaczysz swojego bobasa :) Daj znać po!;)

reklama
Bedac w ciazy masz ubezpieczenie, z kazda wizyta u lekarza poprostu bedziesz musiala podpisywac taki papierek ;) Z urzedem pracy, to mozesz isc i jesli ciazy nie widac, to nic nie mowic, a na wezwanie zabrac ze soba papierek od lekarza swiadczacy o ciazy :) Mi kazano przyniesc wlasnie taki i moj posrednik powiedzial, ze dzieki temu przez okres ciazy i roku po porodzie nie beda mnie wzywac, bo zmienia mi status na niezdolna do podjecia pracy :)

Do góry