reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

No niestety moja mama ubezpieczyć mnie nie może bo już się nie uczę... a taki jest warunek żeby mogła mnie na siebie ubezpieczyć no trudno nie ma co kombinować pójdę na to bezrobocie chociaż baaaaardzo nie przepadam za tym miejscem bo u nas panie z urzędu pracy strasznie wredne i nie miłe jakby im ktoś za kare tam kazał pracowaćo_O

reklama
To ja też się przywitam ;)
Czytam Was już jakiś czas, więc trzeba się w końcu ujawnić :D
Mam na imię Weronika, w październiku skończę 22lata, termin z om na 12.11, ale na każdym usg dzidziek większy o 3dni. W czwartek mam prenatalne, zobaczymy jaki ginekolog ustali termin z usg :)
Moja pierwsza ciąża, ale brzuch się już pokazał :)
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Miłego Dnia! ;)
Ja w październiku 20 lat a termin na 13.11 :p
Wesolutko :) Witamy Wera!

Dziewczynki mam pytanie do mam bliźniaków. Kiedyś marzyłam żeby mieć blizniaki i tak się zastanawiam czy u Was w rodzinie są do tego predyspozycje czy jesteście pierwsze?
Moja babcia miala i jej siostra. Blizniaki dziedziczy sie jak juz to po linii damskiej tylko. Ale moga sie tez trafic po prostu z przypadku :) Wiele jest takich blizniakow ktore sa pierwsze w rodzie :)

Teraz mam do was pytanie. Ostatnio sie zacielam przy goleniu nog w jednym miejscu. No i glupia ze sobie strupka zdrapalam... bardzo kiepsko i powoli mi sie to goi :( jest cos do smarowania zeby to jakos przyspieszyc ?

@Naan34 przypombialam sobie ze moja mama miala takie silne bóle głowy i dlugo nie wiedziala od czego. Po latach okazalo sie ze to od kręgosłupa szyjnego. Przeciwbólowe nie dawały rady. Po kilka dbi sie męczyła. Wyleczyla to masazami odcinka szyjnego... Przejdź sie do ortopedy
Płomyku byłam kiedyś u neurologa ponieważ oprócz częstych bóli głowy miałam zanik widzenia i problem z mówieniem. Okazało się że mam migreny z towarzyszącą aurą. Lekarz powiedział to co Ty, że to od szyjnego odcinka kręgosłupa i od tego siedzącego trybu pracy. Pamiętam jak mi coś z tylu nacisnął i od razu włączył mega ból głowy. Od tej pory nie pozwalam się do tykac w tamtych rejonach. Do tej pory pomagały mi pyralgina i czasami ketonal. Teraz nie mogę. Ale masz rację i pomyśle o masażu.

A jak masz obiawy towarzyszace to migrena jak nic. Tez mam a w pierwszej ciazy bywalo i po 2 ataki dziennie ale u mnie na szczescie sam bol nie jest taki silny tylko z tym widzeniem klopoty i z mowieniem... Koszmar :eek:

Moja babcia miala i jej siostra. Blizniaki dziedziczy sie jak juz to po linii damskiej tylko. Ale moga sie tez trafic po prostu z przypadku :) Wiele jest takich blizniakow ktore sa pierwsze w rodzie :)
Czyli się spodziewałaś :blink:. Oglądałam program w którym mówiono że bliźniąt rodzi się coraz więcej ale największe szanse maja ci, którzy mają już w rodzinie i in vitro. Mi lekarz mówił po leczeniu hormonami, żeby odczekać że straniami jeden cykl od powrotu okresu bo mogą być bliźniaki :-p. Ja czekałam że względu na ryzyko wad wrodzonych po hormonach.

A jak masz obiawy towarzyszace to migrena jak nic. Tez mam a w pierwszej ciazy bywalo i po 2 ataki dziennie ale u mnie na szczescie sam bol nie jest taki silny tylko z tym widzeniem klopoty i z mowieniem... Koszmar :eek:
Jak mam typowy atak to zaczyna się aurą a ból przychodzi później i nie jest mocny tylko długotrwały. Teraz nie mam aury tylko sam ból bardzo mocny. Szczerze mówiąc to bałam się tych ataków w ciazy ze względu na to że nie można brać przeciwbólowych.

No niestety moja mama ubezpieczyć mnie nie może bo już się nie uczę... a taki jest warunek żeby mogła mnie na siebie ubezpieczyć no trudno nie ma co kombinować pójdę na to bezrobocie chociaż baaaaardzo nie przepadam za tym miejscem bo u nas panie z urzędu pracy strasznie wredne i nie miłe jakby im ktoś za kare tam kazał pracowaćo_O
To wszedzie tak za kare siedza [emoji14] w banku, na poczcie, w kazdym urzedzie [emoji14] Moj pksrednik jest super, ale to znajomy meza to tez inaczej :)
Teraz mam do was pytanie. Ostatnio sie zacielam przy goleniu nog w jednym miejscu. No i glupia ze sobie strupka zdrapalam... bardzo kiepsko i powoli mi sie to goi :( jest cos do smarowania zeby to jakos przyspieszyc ?
Taki chyba urok w ciazy, bo tez mam kilka strupkow i mi sie nie goja :/

Bylam u gina, wizyta bez usg. Wyniki badan sa ok, szyjka ok, dno macicy w prawidlowym miejscu :) Teraz musze kontrole u dentysty i u okulisty zaliczyc. Kolejna wizyta 5/6 czerwca :)
Moj lekarz jest wspanialy, pyta jak sie czuje ja mowie, ze dobrze a on na to czy chce isc na l4 :) Nie pracuje, wiec nie potrzebuje, ale z tego co czytam na forach, to czesto ciezarne sciemniaja lub prosza o l4, a moj sam chetnie wypisuje :)

reklama
Czyli się spodziewałaś :blink:. Oglądałam program w którym mówiono że bliźniąt rodzi się coraz więcej ale największe szanse maja ci, którzy mają już w rodzinie i in vitro. Mi lekarz mówił po leczeniu hormonami, żeby odczekać że straniami jeden cykl od powrotu okresu bo mogą być bliźniaki :-p. Ja czekałam że względu na ryzyko wad wrodzonych po hormonach.
Musialam zrobic wywiad rodzinny taki dosc wglebiony bo malo kto wiedzial ze moja babcia i wlasnie jej siostra mialy te blizniaki.. W obu tych przypadkach jedno z dzieci zmarlo na zapalenie pluc dlatego nikt prawie nie wiedzial ze te co przezyly sa od blizniakow.

Do góry